Hende-adó bevezetésére kényszerül Szombathely - Frissítve

Farkas Bazsi 2020-11-17 17:43:00
Válaszul a kormányzati elvonásokra, a városvezetés egy új adónem bevezetése mellett döntött. 150 nagyvállalkozás lesz érintett.

Közel 2 milliárd forintnyi veszteséggel kell számolnia Szombathelynek a kormányzati elvonások miatt - ezt Nemény András (Éljen Szombathely!) Szombathely polgármestere pénteki online fogadóóráján jelentette be. 

Mára kiderült, hogy ez a pénz még több is lehet, hiszen az 1 milliárd 800 millió forintos iparűzési adóelvonást a kormány meg is adóztatja, így 2 milliárd 700 millió forintra kúszik fel az összeg. Ezen felűl a gépjárműadó és a ki nem fizetett szolgáltatások 3 millliárd 800 millió forint kiesést jelentenek a szomathelyi költségvetésből.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Videóüzenetet adott közzé ma a szombathelyi városvezetés, amiben Horváth Attila (Éljen Szombathely!) költségvetésért is felelős alpolgármester azt mondja, hogy két nagyon fontos intézkedést terveznek a közeljövőben. A két út pedig az, hogy 

  • 2 milliárd forinttal csökkentik a városi intézmények és az önkormányzati cégek működési költségét.
  • Új adót vetnek ki a városban működő cégekre. 

Az új adó - amit Horváth Hende-adónak nevezett el - nagyjából 150 nagyvállalkozót érint, és azoknak a cégeknek jelentene majd építményadót, amelyek 1000 négyzetméternél nagyobb létesítményben termelnek. 

Bőkezűen oszt a kormány milliárdokat a fideszes vasi városoknak, miközben Szombathelyt megpróbálja kivéreztetni

Sűrű volt a hét, és nem csak a koronavírus járvány kapcsán bejelentett újabb és újabb szigorítások miatt, hanem azért is, mert a kormány bőkezű pénzosztásba kezdett Vas megyében. A fideszes vezetésű önkormányzatok kaphatták elő a pénzszámoló gépet, csak úgy röpködtek a milliók és milliárdok. Körmend 70 millió forintot kapott a városi sportcsarnok bővítésének előkészítésére.

Horváth arra kéri Hende Csabát (Fidesz-KDNP), a térség parlamenti képviselőjét, lobbizzon azért, hogy a kormány ne sújtsa a szombathelyieket ekkora elvonásokkal és ne kelljen ezért a városnak kivetnie a Hende-adót. 

FRISSÍTÉS:

A szombathelyi Fidesz sajtóközleményt juttatott el szerkersztőségünkbe, amit változtatás nélkül közlünk:

Az iparűzési adó bevétel csökkenése nem kormányzati elvonás, hanem a  koronavírus járvány okozta gazdasági visszaesés következménye. Szombathely az önkormányzati választás óta számos juttatásban és  kedvezményben részesült Magyarország Kormánya részéről.

Legnagyobb  vállalatunk, a Schäffler új beruházását több, mint 5 milliárd Ft-tal  támogatta a Kormány. A Kormány által irányított Volán Zrt. a Kormány  autóbusz programjának keretében bocsátott a szombathelyi utazóközönség  jobb kiszolgálása és városunk tisztább levegője érdekében a város  rendelkezésére hét vadonatúj autóbuszt mintegy 700 millió Ft értékben.

Tehát Szombathelyt az önkormányzati választás óta semmilyen  diszkrimináció, hátrányos megkülönböztetés nem érte, sőt, maga mögött  tudhatja a választás eredményétől függetlenül a jövőben is a Kormány  támogatását.

A miniszterelnök adót elengedni nem tud, mert az adókat az  Országgyűlés állapítja meg, mégpedig minden települést egyenlő  mércével mérve. Az úgynevezett szolidaritási adó  nem a Kormány  bevétele, hanem az felosztásra kerül a kisebb adóerő képességű városok és falvak között.

Horváth Attila alpolgármester vagy nem tudja ezt, és akkor azért, vagy  tudja ugyan, de szándékosan félre akarja vezetni a szombathelyieket, és akkor meg azért kell azonnal lemondania tisztségéről, hiszen arra a  mai hamis nyilatkozatával méltatlanná vált.

Megszokhattuk, hogy a baloldal egyetlen választ ismer a válságra:  megszorításokat és adóemelést. Ideje lenne végre a valódi megoldások felé fordulniuk!

Szombathely önkormányzati vezetőinek sivalkodás, vádaskodás és másokra  mutogatás helyett végre szembe kellene nézniük az egész országot,  Európát és a világot sújtó járvány okozta válság enyhítésének rájuk  háruló feladataival.

Javasoljuk, hogy mindenek előtt szüntessék meg a városi vezetők  feleségeinek valódi munkával nem, csak busás fizetéssel járó  sportállásait, a városi médiában elburjánzott indokolatlan  kifezetéseket, a haverok és politikai kliensek munka nélküli  jövedelmeit! Ígérjük, hogy nem fogunk sírni a show cooking és hasonló  átlátszó tolvajlások, böszmeségek után!

FIDESZ Szombathelyi Szervezete

Szólj hozzá!

Többszöri próbálkozás után kapták el a győri kábítószerneppert a rendőrök

Rendszeresen vezetett jogsi nélkül kábítószer hatása alatt.

Illegális fegyvertartóra csaptak le Sárváron

Puskát és 100 darab lőszert találtak.

Frontális karambol történt a 82-esen, Győrújbarátnál

A baleset miatt teljesen lezárták az érintett útszakaszt.

DK: A győri megyei közgyűlés járjon el a sugárterápiás gépek javításának érdekében!

Ha arra volt pénz, hogy a megyei önkormányzat 100 millió forintért bérelje a győri Csónakházat, amelynek a fenntartása azóta is milliókat emészt fel, akkor a sugárterápiás gépekre is legyen! - véli a párt.

Újranyit az oladi posta Szombathelyen

Február, március környékén kezdheti meg működését. Nem a Posta fogja üzemeltetni.

Megint nincs fizetés a Haladás VSE-ben

Hova lesz az évi 250 millió forintos minisztériumi támogatás?

Nem ismerte el bűnösségét a kiskorú veszélyeztetésével vádolt szombathelyi sportegyesületi edző

Az egyik sértett az edzőtáborban elszenvedett bántalmazás miatt nyolc napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket is elszenvedett, és kórházi ellátásra szorult.

Így változik meg az üzleti környezet a NIS2 irányelv hatálybalépésével

Komoly időszakban vagyunk, ami az üzleti környezetet illeti, mert a NIS2 irányelv hatálybalépésével sok minden megváltozik a nagyvállalati szférában. Ennek nyomán egy nagyon komplex kibervédelmi környezet alakul ki, ami az Európai Unión belül kap teret.

Félpucérra vetkőzve akart egy férfi lopni Győrben

Barkácsgépeket takart el a levetett ruhájával.

CDP, CRM, DMP - mi a különbség?

Jellemzően több webáruház még mindig CRM szoftvert alkalmaz, ritkább esetekben Data Management Platformot (DMP). A cikkben bemutatjuk a CRM szoftverek hiányosságait, és azt is eláruljuk, hogy ezeket hogyan oldja meg a CDP. 

Ezért fontos, hogy megfelelő olaj- és levegőszűrőt válasszunk motorkerékpárunkhoz

A motorkerékpár megbízható működése és élettartama nagyban függ attól, hogy milyen alkatrészeket használunk. Az olaj- és levegőszűrők cseréje fontos a megfelelő működés érdekében, és nem elhanyagolható szempont a megfelelő alkatrész kiválasztása.