Hende-adó bevezetésére kényszerül Szombathely - Frissítve

Farkas Bazsi 2020-11-17 17:43:00
Válaszul a kormányzati elvonásokra, a városvezetés egy új adónem bevezetése mellett döntött. 150 nagyvállalkozás lesz érintett.

Közel 2 milliárd forintnyi veszteséggel kell számolnia Szombathelynek a kormányzati elvonások miatt - ezt Nemény András (Éljen Szombathely!) Szombathely polgármestere pénteki online fogadóóráján jelentette be. 

Mára kiderült, hogy ez a pénz még több is lehet, hiszen az 1 milliárd 800 millió forintos iparűzési adóelvonást a kormány meg is adóztatja, így 2 milliárd 700 millió forintra kúszik fel az összeg. Ezen felűl a gépjárműadó és a ki nem fizetett szolgáltatások 3 millliárd 800 millió forint kiesést jelentenek a szomathelyi költségvetésből.

Log into Facebook | Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Videóüzenetet adott közzé ma a szombathelyi városvezetés, amiben Horváth Attila (Éljen Szombathely!) költségvetésért is felelős alpolgármester azt mondja, hogy két nagyon fontos intézkedést terveznek a közeljövőben. A két út pedig az, hogy 

  • 2 milliárd forinttal csökkentik a városi intézmények és az önkormányzati cégek működési költségét.
  • Új adót vetnek ki a városban működő cégekre. 

Az új adó - amit Horváth Hende-adónak nevezett el - nagyjából 150 nagyvállalkozót érint, és azoknak a cégeknek jelentene majd építményadót, amelyek 1000 négyzetméternél nagyobb létesítményben termelnek. 

Bőkezűen oszt a kormány milliárdokat a fideszes vasi városoknak, miközben Szombathelyt megpróbálja kivéreztetni

Sűrű volt a hét, és nem csak a koronavírus járvány kapcsán bejelentett újabb és újabb szigorítások miatt, hanem azért is, mert a kormány bőkezű pénzosztásba kezdett Vas megyében. A fideszes vezetésű önkormányzatok kaphatták elő a pénzszámoló gépet, csak úgy röpködtek a milliók és milliárdok. Körmend 70 millió forintot kapott a városi sportcsarnok bővítésének előkészítésére.

Horváth arra kéri Hende Csabát (Fidesz-KDNP), a térség parlamenti képviselőjét, lobbizzon azért, hogy a kormány ne sújtsa a szombathelyieket ekkora elvonásokkal és ne kelljen ezért a városnak kivetnie a Hende-adót. 

FRISSÍTÉS:

A szombathelyi Fidesz sajtóközleményt juttatott el szerkersztőségünkbe, amit változtatás nélkül közlünk:

Az iparűzési adó bevétel csökkenése nem kormányzati elvonás, hanem a  koronavírus járvány okozta gazdasági visszaesés következménye. Szombathely az önkormányzati választás óta számos juttatásban és  kedvezményben részesült Magyarország Kormánya részéről.

Legnagyobb  vállalatunk, a Schäffler új beruházását több, mint 5 milliárd Ft-tal  támogatta a Kormány. A Kormány által irányított Volán Zrt. a Kormány  autóbusz programjának keretében bocsátott a szombathelyi utazóközönség  jobb kiszolgálása és városunk tisztább levegője érdekében a város  rendelkezésére hét vadonatúj autóbuszt mintegy 700 millió Ft értékben.

Tehát Szombathelyt az önkormányzati választás óta semmilyen  diszkrimináció, hátrányos megkülönböztetés nem érte, sőt, maga mögött  tudhatja a választás eredményétől függetlenül a jövőben is a Kormány  támogatását.

A miniszterelnök adót elengedni nem tud, mert az adókat az  Országgyűlés állapítja meg, mégpedig minden települést egyenlő  mércével mérve. Az úgynevezett szolidaritási adó  nem a Kormány  bevétele, hanem az felosztásra kerül a kisebb adóerő képességű városok és falvak között.

Horváth Attila alpolgármester vagy nem tudja ezt, és akkor azért, vagy  tudja ugyan, de szándékosan félre akarja vezetni a szombathelyieket, és akkor meg azért kell azonnal lemondania tisztségéről, hiszen arra a  mai hamis nyilatkozatával méltatlanná vált.

Megszokhattuk, hogy a baloldal egyetlen választ ismer a válságra:  megszorításokat és adóemelést. Ideje lenne végre a valódi megoldások felé fordulniuk!

Szombathely önkormányzati vezetőinek sivalkodás, vádaskodás és másokra  mutogatás helyett végre szembe kellene nézniük az egész országot,  Európát és a világot sújtó járvány okozta válság enyhítésének rájuk  háruló feladataival.

Javasoljuk, hogy mindenek előtt szüntessék meg a városi vezetők  feleségeinek valódi munkával nem, csak busás fizetéssel járó  sportállásait, a városi médiában elburjánzott indokolatlan  kifezetéseket, a haverok és politikai kliensek munka nélküli  jövedelmeit! Ígérjük, hogy nem fogunk sírni a show cooking és hasonló  átlátszó tolvajlások, böszmeségek után!

FIDESZ Szombathelyi Szervezete

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.