Szembemennek a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola tanárai a tankerülettel

Farkas Bazsi 2020-06-25 08:20:00
Az iskolában dolgozók több, mint a fele azt szeretné, ha visszakapná állását Rác Gábor és ismét igazgatóhelyettes lehetne Pulay Teréz.

A múlt héten futott végig az országban a hír, hogy menesztette a szombathelyi tankerület Rác Gábort, a Bartók Béla Zeneiskola hegedűtanárát. Ráccal együtt az iskola korábbi igazgatóhelyettesét Pulay Terézt pedig lefokozták, és kijelentették, hogy soha többet nem töltheti be ezt a pozíciót. 

A pedagógusok bűne annyi volt, hogy szóvá tették, hogy az iskola igazgatója Czenek László részt vett Pulay mesterpedagógus vizsgáján, ám végül annyira lepontozta annak teljesítményét, hogy a vizsga sikertelen lett. A későbbi eljárás után pedig Rác mert véleményt mondani az egyik internetes lapnak, végül ezzel az indokkal bocsátották el.

 

Szülői tiltakozás Rác Gábor zenetanár kirúgása ellen

Mi, a petíció aláírói követeljük, hogy Rác Gábort, gyermekeink volt, jelenlegi vagy leendő tanárát ne távolítsák el az állásából, illetve a döntést vonják vissza! Rác Gábor Szombathelyen hosszú ideje emberi, pedagógiai és szakmai minőséget képvisel hegedűtanárként: nemcsak hegedülni tanította/tanítja gyermekeinket, de példa nélküli figyelemmel, türelemmel, szeretettel emberségre is.

 

Rác vissza helyezéséért petíciót indítottak az interneten, ezt eddig több, mint 1700-an írták alá.

A szakmát is felháborította az, ami Pulayval és Ráccal történt.

Prof. dr. Kalló Zsolt, Liszt-díjas hegedűművész, a tavaly novemberi, szombathelyi XVI. Országos Koncz János Hegedűverseny zsűri elnöke azt mondta, hogy az intézmény több pedagógusának megkeresése találkozott saját belső indíttatásával, hogy a zeneiskola két tanárát visszahelyezzék eredeti beosztásukba.

 

Rác Gábor: Ha újra kezdhetném, akkor is szóvá tenném az igazságtalanságot

Hétfő híre volt, hogy kirúgták állásából Rác Gábort, azt a hegedűtanárt, aki a szombathelyi Bartók Béla Zeneiskolában tanított. Rác hozta nyilvánosságra azt az esetet, mikor is Pulay Teréznek, az iskola igazgatóhelyettesének mestervizsgáján saját kérésére, bírálóként részt vett Czenek László, az iskola igazgatója is.

 

Kalló vállalta, hogy a zeneiskolai tanárok élére áll és petíciót fogalmaztak meg annak érdekében, hogy Rác Gábor visszakaphassa állását, és Pulay Terézt visszahelyezzék igazgatóhelyettesi munkakörébe.

Kalló Zsolt tegnap megküldte a petíciót a tankerületi igazgatónak, felsővezetőknek, szervezeteknek.

Fotók: Vágvölgyi Bálint

A levélben többek között ez áll: 

„A Szombathelyi Bartók Béla Zeneiskola – AMI-ban a 2019/20 tanévben összesen 88 fő dolgozott 2020. június 15-ig. 74 pedagógus, 3 nevelő-oktató munkát közvetlenül segítő munkatárs (NOKS) és 11 technikai dolgozó. Az érintettek (Rác Gábor és Pulay Teréz) nem írhattak alá, így összesen 86 fő írhatta alá a petíciót.

A mellékelt petíciót összesen 54 fő írta alá, az aláírásra jogosultak 63%-a.”

 

Szólj hozzá!

LMP: Örökre be kell tiltani a glifozát gyomirtót

Az LMP országgyűlési javaslatban kezdeményezi, hogy a gyomirtószert tiltsák be, amint lejár 2022 végéig szóló engedélye.

Koronavírus: két új fertőzött, egy új áldozat Magyarországon

140 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 8-an vannak lélegeztetőgépen.

Az autós biztosítója fogja kifizetni a szombathelyi Liget utcában összetört hídkorlátot

A sofőr bejelentette a károkozást az önkormányzatnál, de még nem tudni, mennyibe fog fájni az új korlát.

Tévhit, hogy egy kutyaév hét emberivel egyenlő

Különböző korú labradorokat vizsgáltak a tudósok.

Pars Krisztián az olimpiai döntőben gondolkodik

Térdsérülését követően már fájdalommentesen tud edzeni az atléta.

Vonat és autó ütközött össze Ikrényben

A tűzoltók feszítővágóval avatkoznak be.

Még Conchita Wurst is feltűnik a Netflix Eurovíziós Dalfesztiválról szóló filmjében

Az év eddigi legnagyobb meglepetése lett a streaming óriás Eurovíziót kiparodizáló vígjátékában.

Visszavonul a Quimby frontembere

A zenekar 2021-ben tér vissza.

"Rasszista hal" - fújták Koppenhága Kis Hableány szobrára

Az elmúlt száz évben többször is megrongálták a szobrot, a Black Lives Matter tüntetők sem mentek el mellette szó nélkül.

Szűk családi körben búcsúztak el Benedek Tibortól

A férfi vízilabda Magyar Kupa döntője előtt pályafutása legszebb pillanataival emlékeznek a háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázóra.

A magyar dalszerzők 762 millió forint jogdíjat kaptak 2019-ben

A Csókkirályt játszották el legtöbbször élőben tavaly.

Újabb szerződéshosszabbítások a Szombathelyi Haladásban

Bosnjak Predrag, Holdampf Gergő és Medgyes Zoltán meghosszabbította kontraktusát, Németh Zoltán személyében erőnléti edző csatlakozott együttesünkhöz.

4 órás erekciót okozott egy idős férfinek a koronavírus

A vírus egy ritka tünetét fedezhették fel Franciaországban.

van még itt cikk a témában:

Kézzel készített oklevelekkel köszönték meg a szombathelyi háziorvosok a városvezetés járvány idején nyújtott segítségét

A városháza mindig azonnal intézkedett, a doktorok nem tudtak lehetetlent kérni – méltatta Neményéket Haklits Györgyi címzetes főorvos.

Mit tanulhat Budapest a vidéki városoktól? – Karácsony Gergely és Ungár Péter beszélgetése

Mit tanulhat Budapest Szombathelytől vagy Győrtől? Milyen kihívásokkal néz szembe a zöldpolitika a következő években? Ungár Péter és Karácsony Gergely beszélgettek az Ökopolisz Alapítvány nyári akadémiáján a Törésvonal Intézet szervezésében.