Fotó: Szombathely.hu

Szembe ment a közgyűlési döntéssel a VasiVíz igazgatósága

Farkas Bazsi
2019. december 2. hétfő, 13:55
Nemény András polgármester maga mondta ki, hogy a minimális végkielégítést kapja a távozó vezérigazgató, erre ma 9 hónapnyit szavazott meg neki az igazgatóság.

Lassan minden napra tartogat valami hírt a VasiVíz és annak igazgatósága. A történet ott kezdődött, hogy az új városvezetés visszahívta posztjáról Kohuth Viktort a társaság vezérigazgatóját, akinek végkielégítését 9 hónapban maximalizálták a képviselők. Erre Kohuth a soron következő igazgatósági közgyűlésen azt terjesztette be, hogy bérkiegészítésként  bruttó 36 millió forintot tehessen el úgy, hogy jutalom címén 60 millió forintot ígyis úgyis kapna. Ráadásul a VasiVíz jelenlegi állapotában 600 millió forintos hiánnyal küszködik.

 

Az is beszédes, hogy az igazgatóság ennek a döntésnek a megtárgyalásakor kiküldte a helyiségből a társaság könyvvizsgálóját. 

 

A múlt héten ült össze a szombathelyi közgyűlés, ahol maga a polgármester Nemény András (Éljen Szombathely!) javasolta az, hogy ha már a vezérigazgató és az igazgatóság is ilyen módon próbálja meg kizsákmányolni a Zrt-ét, akkor a korábban megszavazott legfeljebb 9 havi végkielégítést csökkentsék a minimálisra, vagyis 2 havira. 

 

Horváth Attila (Éljen Szombathely) alpolgármester pedig azt a javaslatot fogalmazta meg, hogy a VasiVíz igazgatósága vizsgálja felül, hogy a közelmúltban hozott döntés szerint jogszerű-e a cégnél megszavazott bértömegre költendő 60 millió 150 ezer forint, és a vezérigazgató 35 millió 325 ezer forintos bérkiegészítése, ami a jutalmakkal együtt 66 millió 500 ezer forintra rúg. 

 

Ehhez képest összeült ma az igazgatóság és információink szerint azt a döntést hozták, hogy a vezérigazgató 9 havi végkielégítésre jogosult. 

 

Kerestük Illés Károlyt a Felügyelő bizottság elnökét, de eddig nem értük el.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás