A Haladás, a mozi büfé, és a gyermekotthon

Farkas Bazsi 2019-11-28 08:59:00
Rengeteg melója lesz ma a szombathelyi közgyűlésnek, na meg a blogírónak is.

19:06 Véget ért a nyílt ülés

Hosszú, de termékeny nap volt. December 19-én lesz a következő közgyűlés, a mai nap idézetével zárnék:

Nyitott kapukat dönget! 

Köszi a figyelmet! Peace. 

Pras feat. Ol' Dirty Bastard & Mya - Ghetto Supastar Official Video

Prakazrel Samuel Michel, known as Pras, (born October 19, 1972) is a Grammy Award-winning Haitian-American rapper, actor, film producer, and member of the hip hop trio The Fugees, considered one of the most influential groups of the 1990s for their album The Score.

 

18:50 Személyi kérdések

Önkormányzati cégekbe kell igazgatósági tagokat és Felügyelő bizottsági tagokat választani. Vita nélkül pörgetik végig.

Kis-Kádi Tamás helyett Horváth Attila alpolgármester lett a tagja a Nyugat-Pannon Járműipari Központban. 

 

 

18:37 Jönnek a vezetői pályázatok 

Az Agora, a Szimfonikus zenekar és a Vásárcsarnok igazgatói posztjára is pályázatot kell kiírni. 

Egy kis csörte megint van. Melega Miklós azt mondja, hogy szerinte vezetői tapasztalat nélkül ne lehessen senki vezető. Az Agora pályázatánál ugyanis nincs olyan kitétel, hogy rendelkezni kell vezetői tapasztalattal az igazgatói poszt betöltéséhez. 

Horváth Attila alpolgármester azt mondja, hogy érdekes helyzet áll elő, ugyanis kormánypárti politikusok kritizálják a kormányhoz tartozó felügyeleti szervek véleményét. 

A testület jóváhagyja a pályázati anyagokat. 

 

18:20 Folytatják

Kicsit ráhúztak a szünetre, de annyi baj legyen. Az alapítványokkal folytatják. „Szombathely Szent Márton városa” Gyebrovszki János Alapítvány lenne a neve a korábban csak „Szombathely Szent Márton városa” Jóléti Alapítvány névre hallgató alapítvány. Ágh Ernőnek nem tetszik a javaslat. 

Bár Ághnak nem tetszik, a többség megszavazza a névváltoztatást. 

17:43 Szünet

15 perc, addig nézzünk valamit. Mondjuk egy kis Watchmen történelmet. 

Watchmen - Teljes történet

Ha tetszett a videó, lájkoljátok és iratkozzatok fel! Facebook: https://www.facebook.com/Fabulous-Industries-802757649779328/?ref=hl E-mail: fabulousindustriesoriginal@gmail.com

 

 

17:31 Mozibüfé 

Bokányi Adrienn bizottsági elnök ismerteti a Gazdasági Bizottság javaslatával. Azt mondja, hogy a jelenlegi bérlő 4000 forint/négyzetméter + ÁFA, vagyis havi 524 ezer forintos áron bérelheti tovább a büfét, de csakis akkor, hogyha kifizeti a fennálló tartozásait. 

Kiírták a pályázatot csakhogy az első két legmagasabb pályázati összeget kínáló pályázónál formai hiba volt, emiatt pedig érvényteleníteni kellett a pályázatot. Decemberben kiírják a következő pályázatot addig pedig marad a jelenlegi bérlő, a Café 5 Kft. 

Ezt meg is szavazza a testület. 

 

17:29 Szavaznak

Elfogadják Illés Károly javaslatát, hogy a legköltséghatékonyabb ajánlatot fogadják el az Aréna parkettájának felújításánál. 

A napirendet is megszavazzák, egyhangúlag.

 

 

17:11 Sporttal folytatjuk

Javaslat sport célú önkormányzati ingatlanok hasznosításával kapcsolatos döntések meghozatalára, ez a tízes számú napirendi pont. Itt tartunk most. A teniszpályák használatáról és az Aréna felújításáról is tanácskoznak.

A Haladás teniszezőinek a Sportligetben lehet végre otthona, továbbá a Sportiskola egyesül a Halival.

Az Arénára pedig 32 millió 500 ezer forintot kellene költeni annak felújítására. 

 

17:08 Lesz 1000 fa ültetve Szombathelyen

Egy hangúan szavazza meg a testület.

 

 

16:55 1000 fa, 1000 nyár

Neményék választási ígéretei között volt, hogy 1000 fát ültetnek el Szombathelyen. Most ennek a megvalósításáról tanácskoznak a képviselők.

A Fidesz frakció teljes mellszélességgel az ötlet mellett áll - mondta Melega Miklós. Hát akkor yuppy, hadd gyökerezzenek ezek a fák! 

 

16:48 A problémák csak halmozódnak

25 önkormányzati bérlakás felújításának állt neki az előző ciklusban, most 15 szombathelyi család nem tud visszaköltözni a lakásokba. Március 31-vel kellett volna befejezni a felújítást, de most a gázórák vissza nem szerelése miatt karácsonyig egészen biztosan nem fognak tudni visszaköltözni. Ez pedig az előző városvezetés felelőssége - mondja Czeglédy. 

Szavaznak arról, hogy a városvezetők gondoskodni fognak a csapadékvízelvezetés kapcsán felmerült problémák kezeléséről. A lakókkal egyesével egyeztetnek majd.

 

16:37 Még mindig csapadékvízelvezetés

Mindenki mondja a saját körzetének problémáját. Kecskés László Olad faluról, Putz Attila a Sólyom utca környékéről beszél. Hát sehol sem boldogok a lakók.

 

16:16 Silány a kivitelezés

Illés Károly azt mondja Tóth Kálmán jó színész, ez egy jó projekt, csak sajnos nem jó a kivitelezés. Ezt azonban a városvezetésnek kell majd végigvinni, hogy a kivitelező számon legyen kérve. 

Ágh Ernő is csatlakozik, már a panaszosokhoz. Szerinte is kész tragédia az egész csapadékvíz elvezetés. 

 

 

16:03 Csatorna

Nem lesz rövid ennek a napirendnek a tárgyalása. A rettegett csapadékvíz elvezetésről van szó. Ahol abba belekezdtek, ott az kudarc lett Szombathelyen. 

Tóth Kálmán, a témát összefogó képviselő, kezdi a felszólalást. Azt mondja a helyzet rosszabb lett, mint volt, és nincs felelőse a problémának. 

 

15:58 Busz

A buszközlekedés a téma. Lejárt ugyanis a Volán pályázata a szombathelyi buszközlekedés üzemeltetésére. Új pályázatot írtak ki, amin egyedül a Volán indult. Most 2020. december 31-ig a Volán szolgáltathat ismét, ha megszavazzák.

Nagy csoda nincsen, megszavazták. Azt azonban meg fogják majd vizsgálni, hogy elektromos buszokat hogyan lehetne integrálni a mostani buszparkba.

 

15:51 Jön az Aréna Ovi

Erről az Ugytudjuk.hu írt elsőként. Két éve fűtés nélkül maradt az épület, a vakolat ettől annyira tönkre ment, hogy most újra kell vakolni az épület belülről. Erre most 30 millió forint többlet kell. 

Megszavazzák a plusz pénzt és azt is, hogy szakértő fogja megvizsgálni kinek a felelőssége miatt kell most a plusz pénzt kifizetni az építkezésre.

 

15:41 Nincs több vita

Legalábbis ennél a napirendi pontnál. 

Megszavazzák Horváth Attila módosító javaslatát a VasiVíz felülvizsgálatával kapcsolatban. 

Sorra veszik az önkormányzati cégek féléves beszámolóit. Mindegyiket elfogadták. 

 

15:29 Válaszolnak az ügyvezetők

Elsőként a Médiaközpont ügyvezetője Halmágyi Miklós válaszol. Azt mondja a technikai fejlesztés elkezdődött a Médiaközpontnál, ez több ütemben valósul meg. 

Tóth Miklós folytatja a válaszokat: jövő hét szerdán lesz taggyűlés a Haladásnál. Nincs folyószámla hitel, októberben nem kaptak fizetést a munkavállalók és 90 millió forint az összes tartozás. 
 

 

15:28 Megjött Tóth Miklós

A Haladás ügyvezetőjét egyből faggatja is Czeglédy. Mennyi a tartozás? Ki lesz az új ügyvezető?

 

15:25 Bűncselekményről beszél Horváth Attila

Az alpolgármester azért mondja ezt, mert Illés azt emlegette, hogy VasiVíz dolgozók felmondanak, mert nem akarnak együtt dolgozni az új igazgatóval. Erre a posztra Molnár Miklóst javasolja a közgyűlés. 

Horváth azt mondja, ha valaki felmond, akkor nem lehet azt úgy kezelni, mintha közös megegyezéssel távozna a cégtől. Mert ha így történik, akkor ehhez képest kapnak végkielégítést a dolgozók. Ez pedig bűncselekmény.

 

15:07 VasiVíz

Horváth Attila azzal a határozati javaslattal él, hogy a VasiVíz igazgatósága vizsgálja felül, hogy a közelmúltban hozott döntés szerint jogszerű, hogy a cégnél megszavazott bértömegre költendő 60 millió 150 ezer forint, és a vezérigazgató 35 millió 325 ezer forintos bérkiegészítése, ami a járulékokkal együtt 66 millió 500 ezer forintra rúg. 

 

Illés Károly szólal fel, hogy ő, mint Felügyelő bizottsági tag is csak a sajtóból értesült, hogy a vezérigazgató lemondott erről a bérkiegészítésről, csupán azzal a 9 havi végkielégítéssel kíván élni, amit a közgyűlés megszavazott már.

Nemény reagál, azt mondja, a közgyűlés azt határozta, hogy legfeljebb 9 havi végkielégítést kaphat a vezérigazgató. De most arra módosítják, hogy a minimális végkielégítést kapja meg a vezérigazgató. Egyébként meg 600 millió forintos vesztesége van a cégnek.

15:03 Átvilágítás

Nemény azt mondja, hogy a HVSE készített el egy átvilágítási anyagot, amiben a fociklub helyzetét tárták fel. Ezt ma kapták meg, így egyelőre még nem tudták megnézni, de a decemberi közgyűlés elé már el fogják hozni.

 

14:50 Vége a szünetnek

Egy napirendi pontot már végig is pörgettek, a 4-en túl is vannak már. Jön az 5. az önkormányzati cégek gazdálkodása. 

Illés Károly azt kérdezi a Szombathelyi Médiaközponttal kapcsolatban, hogy a technikai fejlesztésre elkülönített 66 millió forint meg van-e még. Illetve a vezetői posztokon milyen változások történtek. 

Téma a Haladás is. Lemondott Tóth Miklós ügyvezető, de nem tudni, hogy a továbbiakban ki lesz a Szombathelyi Haladás ügyvezetője. De más ügyben sem látni tisztán a cégnél.

Tóth Miklós gyáva módom elmenekült  a közgyűlés elől - ezt mondja Czeglédy Csaba. Az ügyvezető délelőtt még a teremben volt, most azonban hűlt helye van. A mostani állapot szerint ki fog esni a csapat a másodosztályból is - teszi hozzá a képviselő. 

13:02 Szavaznak

Beolvad a Közterület-felügyelet az önkormányzatba. 

Szünet lesz 14:30-ig.

 

12:30 Városházi átszervezések

Jön a Közterület-felügyelet átszervezése is. Megszüntetnék a külön igazgatóságot és beszervezik egy városházi osztály alá. Illés Károly most ez ellen szólal fel, szerinte jobb lenne úgy hagyni, ahogy most van. 

Horváth Soma alpolgármester rögtön cáfol. A megyei jogú városok csupán elenyésző számában van külön igazgatóság. 

 

A Közterület-felügyeletért eztán a jegyző lesz felelős. Az igazgatóhelyettes helyett két járőr kerül állományba, több lesz a járőröző felügyelő. Az eddigi igazgató, Varsányi Péter továbbra is pozícióban marad. 

12:20 Szavaznak

Czeglédy biztonsági őrös javaslata átmegy. 

Kecskés Kárpáti járdája elvérzik. 

Megszavazzák az önkormányzati intézmények támogatását. A Savaria Karnevál összesen 67,5 millió forintot kap. Gondoskodnak a  Falco kölcsönéről is. Jóváhagyják a Városháza és az Agora létszám növelését is.

 

 

12:14 Nincs vita

Kisebb javaslatok vannak, hogy mire menjen el a pénz, de igazából különösebb vita nincsen a képviselők között. Kelemen Krisztán most azt mondja, hogy neki például semmi kifogása nem lesz az ellen, ha ellenzéki körzetekben bármiféle fejlesztés lesz.

Legyen peremkerületi képviselői munkacsoport - Horváth Gábor képviselő javasolja ezt, azt mondja dolgozzanak együtt, üljenek össze havonta, kéthetente.

 

12:00 Pénz, pénz, pénz

30 millió forintot adott kölcsön a 2007/2008-a szezonra az önkormányzat a Falco KC-nak - ezt mondja Lendvai Ferenc. Ezt nem kellene elfelejteni és vissza kell kérni.

Illés Károly képviselő azt mondja, hogy két fővel bővítenék most a városháza dolgozói létszámát, ez pazarlás és az is, hogy az Agorába plusz három embert vennének fel. 

Czeglédy ismerteti, hogy az Ifjú Házasok Otthonában ismét lesz él erős biztosítás, magyarul biztonsági őrök védik majd az épületet. Ehhez ki kell írni a pályázatot. Ehhez kéri a közgyűlés hozzájárulását. 

Útfelújítások kerülnek megint szóba. Kecskés a Kárpáriba kérne járdát, Takátsné pedig azt mondja a belvárosban is kritikán aluliak az utak.

Nemény polgármester azt mondja, hogy kell egy közös egyeztetés, ahol kiegyensúlyozottan tudnak minden körzetet elbírálni.

 

11:54 Mindent megszavaztak

Már az első napirendi pontok közül. Csatlakozunk a Klímabarát Települések Szövetségéhez, nem támogatja a városvezetés a gyerekotthon megépítését. 

Folytatódik az ülés a költségvetés előkészítésével.

 

11:38 Új gyár épül Szombathelyen

A Schaeffler Magyarország nyit új gyárat a városban. 18 ezer négyzetméteren épül meg az üzem, 15 ezer négyzetméter lesz a gyártósor. 150 embernek ad majd munkát, az elektromos autó alkatrészeket előállító gyár.

 

11:32 40 nap vs. 9 év 

Tóth Kálmán (Éljen Szombathely) frakcióvezető azt mondja, hogy 40 nap után kérik most számon rajtuk azt, amit 9 év alatt nem tudott megoldani a fideszes városvezetés. 

 

11:10 Hende

Eljutottunk az országgyűlési képviselőhöz. Sátory Károly (Fidesz-KNDP) veszi védelmébe Hendét. Hát miért bántja őt Molnár Miklós, amikor számtalan aláírást gyűjtöttek a Falco gyár ellenében, az ott lakók mellett. Amúgy meg van kiváló környezetvédelmi szakembere Szombathelynek Németh Ákos tanácsnok személyében.

Molnár megint visszavág: Hende csak hátráltatta a Falco fejlesztését. Egyébként meg Hende több évtizede képviselő, egyszer csak varázsütésre szembesült azzal, hogy van egy gyár a Zanati úton.

Putz Attila (Éljen Szombathely) képviselő megejti első hozzászólását. Ismerteti, hogy közel 70 problémát írt össze, ezek felszámolására bizony idő kell, türelmet kér. 

Németh Ákos (Éljen Szombathely) felhívja a figyelmet, hogy Szombathelynek van klímastratégiája, ez pedig több, mint egy egyalkalmas szemétszedés. 

 

11:03 Lendvai Ferenc ledobta a humorbombát

Azt mondja a képviselő, hogy bár Nemény járt Karácsonynál, a kispesti polgármesterhez, aki korrupció gyanúba keveredett, ne menjen.

Horváth Attila alpolgármester kérdez vissza: a győrihez menjen?

10:50 Zöldfülűek társasága

Horváth Gábor kér elnézést. Azt mondja lehet, hogy hibázott a korábbi hozzászólásainál, de nincs még meg a kellő rutinja.

Nemény erre azt válaszolja, hogy erre való a frakcióülés. 

 

10:40 Mi újság Karácsonynál?

Már Karácsony Gergelynél - ezt Ágh Ernő (Fidesz-KDNP) képviselő kérdezi. Mert Nemény nemrégen Karácsonynál járt. Azt kéri Ágh, hogy segítsenek megoldani az Újperinti közvilágítás helyzetét, ahol még mindig kézzel kell felkapcsolni a közvilágítást.

Nemény azt mondja, hogy Karácsonnyal való egyeztetésén sok minden szóba került és eredményes volt a közös gondolkodás. 

Horváth Soma alpolgármester csatol még egy pár gondolatot. 800 ezer forintban fog kerülni, de a város átveszi a közvilágítás működtetését. 

A fideszes képviselők amúgy annyira helyesek. Arról beszélnek folyamatosan, hogy mit nem csináltak meg az elmúlt 9 évben. 

 

10:20 Körgyűrű

Melega Miklós (Fidesz-KDNP) képviselő környezetvédelemmel folytatja. Többek között azzal foglalkozik, hogy a körgyűrű tehermentesítené a város forgalmát, de egy komplex kerékpárúthálózat is segítene ebben. Kitér a szelektív hulladékgyűjtőkre és a Nagyszálllóra is. Szerinte is meg kell menteni az épületet. 

Nemény válaszol, azt mondja 6 kerékpárútprojekt indult meg a városban, ebből 1 út épült meg. Látni, hogy vannak problémák.

Horváth Attila (Éljen Szombathely) tol egy komoly riposztot. Azt sorolja, hogy milyen intézkedéseket nem szavazott meg a korábbi fideszes közgyűlés. Többször javasolta az Éljen Szombathely, hogy a Modern Városok Programjába vegyék bele az lekerülő építését, nem vették bele. A Nagyszálló vásárlását szintén a Fidesz szavazta le többször. A szelektív hulladékgyűjtést szintén a Fidesz szavazta meg.

Melega megrázta a pofonfát. Molnár Miklós is felszólal.

A hulladékkezelésben folyamatosan 500 millió és 1 milliárd forintos hiánnyal küzdenek. Hende Csaba nem nagyon töri magát, hogy ez kilobbizza a városnak. A Nagyszállóért sem nagyon hallatta a hangját Hende, pedig a kormány ebben tudna segítő kezet nyújtani. 

100 lakás kellene a szociális rászorulóknak - ezzel folytatja Czeglédy Csaba (Éljen Szombathely) képviselő. Kevés a szociális bérlakás, ezt sajnos már régóta tudjuk. 

 

10:08 Nagyszálló

350 millióért eladó - mondja Dr. Takátsné Dr. Tenki Mária, kérdezi, hogy mi lesz vele. Megveszi-e a város. Azt mondja, hogy a belvárosi parkolókat újra kellene kavicsozni. A Wesselényi utcában lerobbantak az önkormányzati lakások, rendbe kellene tenni.

Nemény azt mondja, hogy most amikor csapadékvízelevetéssel és egyéb az előző ciklusból rájuk maradt teherrel küzdenek, akkor nem a Nagyszálló most a legelső a sorban. Önkormányzati lakásfelújításra annyit tud mondani, hogy az új többség 70 majd 100 millió forintot szavazott meg a területnek, a fideszes városvezetés az előző két ciklusban összesen 70 millió forintot. 

 

9:54 Humánosság

Molnár Miklós (Pro Savaria) képviselő azért szólal fel, hogy elmondja, hogy az otthon kérdése egy kicsit olyan, mint a buszjáratoké. Mindenki akarja, hogy legyen buszjárat az utcájában, de ne előtte legyen a buszmegálló. Humánosságról beszélnek, de közben senki nem akarja, hogy a szomszédjában legyen a gyermekotthon.  Egy kicsit olyan ez, mint a hajléktalanszálló.

Lendvai Ferenc (Fidesz-KDNP) képviselő reagál a hajléktalanszálló felvetésére. Azt mondja, hogy a szálló költöztetését annak idején Kelemen Krisztián (Éljen Szombathely) a Joskar-Ola képviselője fúrta meg. Problémának veti fel a közvilágítást, ami hol felkapcsol, hol nem.

Horváth Soma (Éljen Szombathely) alpolgármester reagál. 150 körzetre van felosztva Szombathely, már közvilágítás szempontjából. Egyszerre nem tudják felkapcsolni az összeset, végig kell gondolni, hogy szereljenek-e fel alkonykapcsolót vagy sem.

Kecskés László képviselő azt kéri, hogy a jövő évi költségvetés tervezésénél számoljanak azzal, hogy az oladi faluban nagyon sok utca felújításának terve megvan. Ezeket az utcákat újítsák fel. (Ezek azok az utcák, amikben most áll a sár, a csapadékvíz elvezetők építése miatt.) Járdát és kátyúzást kér a Kárpáti Kelemen utcában.

 

9:38 Csalás

Folytatódik a nyílt ülés. Illés Károly (Fidesz-KDNP) képviselő szólal fel. Azt kérdezi, hogy Szombathely érintett-e abban a csalássorozatban, amiben több megyei jogú város is érintett és milliókat csaltak ki az önkormányzatoktól. A gyermekvédelmi otthont is szóba hozza, ez a Középhegyi úton épülne meg és hátrányos helyzetű gyerekeknek adna hajlékot. 140 aláírás gyűlt össze a lakóktól, akik tiltakoznak ez építkezés ellen.

Nemény András azzal folytatja, hogy nekik a város lakóit kell képviselni, és a lakók nem szeretnék ezt a beruházást. Azt javasolja, hogy próbáljanak neki a város egy másik pontján helyet találni.

Kecskés László (Fidesz-KDNP) a körzet képviselője szól hozzá. Azt mondja, hogy a jegyzőt kérdezte meg korábban, aki azt mondta, hogy ez nem önkormányzati terület, nem önkormányzati hatáskör, azonban a lakók kérését támogatja. 

Nemény azzal folytatja, hogy felkérte a SZOVA vezérigazgatóját, hogy keressen megfelelő helyet az intézményhez.

>>> Csak mondom, hogy most arról van szó, hogy a szombathelyi lakók az ellen ágálnak, hogy krízishelyzetben élő, speciális nevelési igénnyel rendelkező gyerekek állami pénzből épülő otthont kapjanak...segítés városa.

Horváth Gábor (Fidesz-KDNP) képviselő azért szólal fel, hogy szerinte a szombathelyi óriáskerék helyett inkább környezetet kellene védeni, mert a kivilágítás széndioxidot termel, ez pedig környezetet szennyez. 

 

9:34 Ipari Park

Hát ha már zárt üléssel folytatódik a közgyűlés, akkor nézzünk egy ma is aktuális paródiát Gálvölgyitől a magyar fociról.

,

Gálvölgyi - magyar foci paródia

2008.04.10 -i adás

 

9:09 Megalakultak a frakciók

A Fidesz-KDNP frakcióvezetője Illés Károly, az Éljen Szombathely frakcióvezetője Tóth Kálmán. - Ezzel a hivatalos bejelentéssel kezdődik a testületi ülés.

Takátsné Tenki Mária (Fidesz-KDNP) képviselő asszony technikai kérdéssel fordul a városvezetéshez. A kérdése az, hogy mikor és hogyan tudnak majd felszólalni, napirendi pontként vagy határozati javaslatként. Nemény András (Éljen Szombathely) polgármester megnyugtatja, hogy nem változott a korábbi gyakorlat. 

Zárt üléssel folytatódik a közgyűlés. Egy napirendi pontot, az Északi Ipari Park hasznosítását zárt ajtók mögött vitatják meg.

 

8:56 Hello

Szép reggelt mindenkinek, ez a nap is eljött. Pár perc és indul az első tényleges munkával teli szombathelyi közgyűlés. Amíg a képviselők beszivárognak a terembe jöjjön egy fain kis francia dal Patricia Kaastól. A szaxi szóló különösen király az elején. 

Ceux qui n'ont rien

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Szólj hozzá!

Nyakkitekeréssel fenyegette a kalauzt a szombathelyi vonaton egy férfi

Annak ellenére szállított kerékpárt, hogy azon a járaton a kerékpár szállítása tilos volt.

2027-től új villanyvonatok járnak Szombathely és Budapest között

Az óránkénti 160 kilométeres sebességre képes ötrészes járművek hossza 106,2 méter, az ülőhelyek száma a nyári és téli üléselrendezéstől függően rugalmasan változtatható.

Zöld Bajnok díjat nyert Szombathely

Szombathely minden várakozást felülmúlt.

Győrszentivánon két rákkeltő anyag tekintetében veszélyeztetettség áll fenn

Elkészült a civil légszennyezettség-mérés szakmai értékelése.

Homlok ne hazudj! Erzsi takarodj!

Felirat jelent meg a Haladás Sportkomplexum oldalán.

Magyar Péter: Nem úszhatja meg a maffiaállam feje, Orbán Viktor

Több ezer fő vett részt Magyar Péter budapesti tüntetésén.

Átépítik a szombathelyi Sportliget rendre víz alá kerülő sétányát

A tervezésnél a dozmati víztározó kapacitásában bíztak.

Dézsi: Borkai egy tátongó seb Győr lelkén és testén

Mesterséges intelligenciával szerkesztett videók léteznek csak Dézsi szerint, olyan nem, amivel zsarolni lehetne.

A szombathelyi börtönbe akart drogot csempészni a győri férfi

Mobiltelefonok és adathordozók is voltak a csomagban.

„Magukat kihuzatták” – közzétette a hangfelvételt Magyar Péter

Varga Judit volt igazságügyi miniszter beszél a felvételen arról, hogy fideszes politikusok kihúzatták a nevüket a Völner-Schadl-ügy irataiból.

Zebrán gázolt a szentgotthárdi nő

A balesetben a sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Kuznyecov: minden győri álma a feljutás

A második helyen álló győriek hátránya hét pont a listavezető Nyíregyháza mögött, utánuk azonban nagyon szoros a mezőny.

LMP: nem halogatható a béremelés a felsőoktatásban!

Kanász-Nagy Máté értékelése szerint a kormány "magára hagyta" a felsőoktatásban dolgozó oktatókat és kutatókat.