Széllel és hideggel folytatódik a hét

ugytudjuk.hu
2019. május 29. szerda, 06:13
Ha nem tudnánk milyen évszak van most, mi csont nélkül őszre tippelnénk.

Ma a Dunántúlon zártabb lesz a felhőzet, míg másutt erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk hosszabb-rövidebb napos periódusokkal - olvasható a met.hu előrejelzésében.

 

Sokfelé várható eső, záporeső, szórványosan, legkisebb eséllyel a nyugati, északnyugati tájakon zivatarok is kialakulnak. Az északias szél megélénkül, az Északnyugat-Dunántúlon meg is erősödik, de az Alpokalja térségében, illetve zivatarok környezetében viharos széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 14 és 18 fok között várható.

 

Csütörtökön többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd délután főként keleten lassan vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet. Ismétlődő eső, zápor, néhol zivatar is várható, de délutánra nyugaton már jelentősen gyengül a csapadékhajlam, miközben keleten további záporok, zivatarok alakulnak ki. Az északi, északnyugati szelet többfelé erős lökések kísérik, zivatar környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon 11 és 17 fok között várható.

 

Péntekre már picit felmelegszik a levegő. Eleinte változóan felhős idő várható, majd délkelet, kelet felől megnövekszik a felhőzet. Keleten és délen többfelé, északnyugat felé haladva egyre kevesebb helyen alakulhat ki csapadék. Az északkeleti szél több helyen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között várható.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás