Szabadban keletkezett tüzekhez riasztották a Vas megyei tűzoltókat a hétvégén

Vágvölgyi Bálint
2019. április 1. hétfő, 17:38
Volt dolguk bőven.

Vágástéri hulladékot égetett egy lakó a kertjében Rábapatyon, az Alsópatyi utcában pénteken délután. A sárvári hivatásos tűzoltókat riasztották a tűzesethez. Az egység egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a lángokat megfékezték.

 

Közút mellett égett az összegyűjtött háztartási szemét Csepreg közelében pénteken délután. A csepregi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral a tűz továbbterjedését megfékezték, majd eloltották a lángokat.

 

Egy hektáros területen égett a száraz fű Kemenesmagasi külterületén, pénteken délután. A celldömölki önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámok segítségével oltották el a tüzet.

 

A tűzgyújtási tilalom ellenére égettek összehordott növényi hulladékot egy erdős terület közelében Szombathelyen, a Mákvirág utcában szombaton az esti órákban. Az égetést végző személy a tűz eloltására alkalmas eszközzel nem rendelkezett. A szombathelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd felhívták az égetést végző embert a tűzgyújtási tilalom idején esedékes és az égetési szabályok betartására.

 

Közel öt hektáron égett a vágástéri hulladék, valamint a száraz fű a 87-es főút mellett Gencsapáti közelében vasárnap délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámok segítségével a tűz továbbterjedését megfékezték, majd eloltották a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.

 

Hatlakásos társasház udvarán összehordott szemét gyulladt ki Celldömölkön, az Április 4. utcában vasárnap este. A celldömölki önkormányzati tűzoltók egy vízsugár és kéziszerszámok segítségével eloltották a lángokat. A tűzeset során nem sérült meg senki.

 

(via Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás