Fotó: Szombathelyi Haladás

Supka Attila két-három új focistát igazolna, ha rendeződnek a Szombathelyi Haladás gondjai

ugytudjuk.hu
2019. július 18. csütörtök, 11:44
Hova siessenek? Végül is, csak két hét múlva kezdődik a bajnokság.

Múlt héten, csütörtökön jelentette be a Szombathelyi Haladás vezetősége, hogy edzőt igazoltak a másodosztályú csapathoz: 3 éves szerződést írt alá Supka Attila. Tették mindezt úgy, hogy a július elsején tartott szurkolói ankéton Tóth Miklós ügyvezető azt mondta, addig nem igazolnak új edzőt és új játékosokat, amíg a korábbi tréner és labdarúgók bérét teljes egészében nem rendezték - ez viszont nem történt meg Supka kinevezéséig.

 

Az új vezetőedző múlt héten még csak kívülről figyelte az edzéseket és a felkészülési meccset, a csapatot akkor még Desits Szilárd másodedző irányította, aki a felkészülési időszak elejétől kezében tartotta a szakmai munkát. Hétfőtől viszont már a kétszeres magyar bajnok Supka Attila készíti fel a zöld-fehéreket az augusztus 4-én induló bajnokságra.

 

– A múlt heti tréningeken még csak benyomásokat igyekeztünk szerezni Híres Gábor kollégámmal és beszélgettünk a játékosokkal – mondta Supka Attila a klubhonlapnak. – Azt lehetett látni, hogy a fiúk kizárják a gondokat, maximálisan odateszik magukat és mindent megpróbálnak annak érdekében, hogy a rajtra minél jobb állapotban legyenek. Ez azóta sem változott. Már csak két és fél hét van a rajtig, de Desits Szilárd korábban jól dolgozott a fiúkkal, erre pedig lehet építeni. Az elkövetkező időszak elsősorban arról szól, hogy megtaláljuk az alapcsapatot. Elsődleges kérésem volt, hogy a jelenlegi keretet egyben tartsuk.

 

És mindenképpen szükség lenne – persze ha már megoldódtak az egyéb problémák – két-három új futballistára.

 

Néhány minőségi igazolással egy jó szezont futhatunk – ebben úgy gondolom, minden jó helyezés és eredmény benne van. Hogy milyen futballt játszunk majd? Jó kérdés, de egyelőre még csak ismerkedek a csapattal. Úgy gondolom, az a játék, amit próbáltam más csapattal is játszani, itt is sikerre vezethet. Agresszívan, már az ellenfél térfelén megpróbálunk labdát szerezni, leszűkítve a területet, hogy minél előbb a kapu elé kerüljünk. Ezt meg lehet valósítani, de csak akkor, ha fizikálisan és mentálisan is jó állapotban van a csapat.

 

A legfrissebb történés a Haladás háza tájáról az, hogy bajban lehet a csapat licence. Az biztos, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség újra összehívta a a Licencadó Bizottságot. Az pedig, hogy a szombathelyi klub körül milyen problémák merültek fel, az alábbi cikkünkben szedtük össze:

 

Az eladott busz volt az utolsó csepp?

Farkas Bazsi Az MLSZ most vasmarokkal sújthat le a Haladásra. Ez most az NB II-be kerülhet. Egyre sűrűsödnek a felhők a Szombathelyi Haladás labdarúgó csapata felett. Nem elég, hogy a gárda a tavalyi évben kiesett az élvonalból, most az is veszélybe kerülhet, hogy egyáltalán az NB II-ben elindulhat e a gárda.


comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás