Sopron polgármestere azt kéri az osztrákoktól, továbbra is jöjjenek hozzánk

Nagy Donát 2020-09-04 11:40:00
A magyar kormány kapkodása miatt sokan akkor sem utaznak hazánkba, ha amúgy joguk lenne hozzá. A határnál lévő hosszú sorok sem vonzóak.

Tisztulni látszik a kép a magyar kormány utazási korlátozásait érintően az osztrák-magyar határtérségben - írja az ORF.at.

Farkas Ciprián (Fidesz-KDNP), Sopron polgármestere kijelentette: 24 órára az osztrák vásárlók is beléphetnek a 30 kilométeres határsávba. A város első embere szerint senkit nem akar Magyarország abban korlátozni, hogy kimenjen Ausztriába dolgozni, tanulni, a héten hatályba lépett kormányrendelet csupán szabályozza ezt.

Fotó: MTI / Filep István

A lap megszólaltatta László Győzőt (Éljen Szombathely!), Szombathely alpolgármesterét is, aki azt mondta, hogy jelenleg a bizonytalanságot a szombathelyiek számára továbbra is az jelenti, hogy nem tisztázott, miként is értelmezik azok helyzetét, akik nem a 30 km-es határsávból érkeznek, vagy úticéljuk esik távolabb. Hozzátette, jogászként úgy látja, maga a rendelet is felvet kérdéseket.

A rendelkezések bizonytalan értelmezése sokakat tett feszültté, emiatt tegnap délután Sopronban megtartották az első bejelentett tüntetést is a határzár ellen. A Fő téren közel mintegy 300-an követelték, hogy a magyar kormány tisztázza a helyzetet, és alkosson egyértelmű szabályokat az Ausztriába ingázókat illetően. A legfőképp követelés a "30 km-es" és "24 órás" korlátozó szabály eltörlése.

A teljes interjúkat a lap oldalán lehet meghallgatni.

Forrás: ORF Burgenland magyar hírei

Szólj hozzá!

Telt ház lesz vasárnap a Forma-1 Magyar Nagydíjon

Ismét Herendi porcelánt kapnak a dobogósok.

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.