Két, több millió forintos sikkasztási ügyben is vádat emeltek Szombathelyen

Vágvölgyi Bálint
2019. november 20. szerda, 09:40
Ez egy bűnös hely, ez egy bűnös város.

A Szombathelyi Járási Ügyészség sikkasztás bűntette és hamis magánokirat felhasználásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint egy szaniterek értékesítésével is foglalkozó kft-nél dolgozott Szombathelyen, és 2018 júniusától 2018 decemberéig összesen 2.600.000 forint értékű árut sikkasztott el.

 

A sértett kft. egyik szombathelyi üzletében lévő árukészlet a vádlottra volt bízva, akinek raktárosi munkaköre mellett feladata volt az üzletben az árukiadás, árufeltöltés, számlák, illetve szállítólevelek kiállítása is.

 

A vádlott a sértett cég szombathelyi üzletéből a fenti időszakban különféle árukat tulajdonított el a rábízott árukészletből. A sikkasztást a vádlott úgy  leplezte, hogy utólag, 2018 decemberében valótlan számlákat állított ki.

 

A Szombathelyi Járási Ügyészség egy másik sikkasztási ügyben is vádat emelt egy férfival szemben, aki a vád szerint egy cipőgyártással foglalkozó kft-vel kötött bizományosi szerződést az általa vezetett cég képviseletében, mely alapján értékesíthette a kft. tulajdonát képező lábbeliket, és az eladott cipők árát a kft. által kiállított számla alapján kellett megfizetnie.

 

A vádlott 2018 januárjától 2019 februárjáig a kft-től eladásra átvett lábbeliket értékesítette, azonban azok árát nem fizette meg a sértettnek, hanem 1.936.000 forintot sikkasztott el.

 

A vádlottak büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás