Fotó: MTI/Ujvári Sándor

Semjén Zsoltot újraválasztották a KDNP elnökének

Farkas Bazsi
2020. január 18. szombat, 17:43
A tisztséget 2003 óta tölti be Semjén.

Újraválasztotta Semjén Zsoltot a KDNP elnökének szombaton a párt tisztújító Országos Választmánya.

 

A KDNP azt közölte az MTI-vel, hogy az ország minden részéből érkezett küldöttek elsöprő többséggel választották meg további öt évre a párt elnökének - a tisztséget 2003 óta betöltő - Semjén Zsoltot.

 

Külön KDNP frakció alakulna a szombathelyi közgyűlésben

Farkas Bazsi Egyre csak nő a feszültség a helyi Fideszen belül. Eddig sem volt túl rózsás a szombathelyi Fidesz helyzete. Már az önkormányzati választások előtt komoly feszültséget generált a közgyűlési többség elvesztése. Bár kifelé a párt azt kommunikálta, hogy ennek oka az "áruló" Molnár Miklós, azt nagyjából mindenki, aki közélettel foglalkozik tudta, hogy ennek oka maga a helyi Fideszt egy személyben vezérlő Hende Csaba.

 

A Kereszténydemokrata Néppárt alelnökének választották Rétvári Bencét, Schanda Tamást, Hölvényi Györgyöt, Soltész Miklóst, Azbej Tristant, Bagdy Gábort és Juhász Hajnalkát.

 

Az alapszabály értelmében a párt alelnökei még Harrach Péter, mint frakcióvezető és Seszták Oszkár, mint az Önkormányzati Tanács elnöke.

 

Az Országos Választmány elnöki tisztségét ezentúl is Latorcai János látja el, a pártügyészi feladatokra pedig megint Vejkey Imre kapott megbízást - írták.

 

 

 

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás