Videón üzent a Schaeffler vezetője - A koronavírus által okozott krízis minket is elér

Farkas Bazsi 2020-03-25 08:04:00
A vállalatnak fel kell készülnie arra, hogy nehéz idők jönnek - mondja az igazgatótanács elnöke.

Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke videóüzenetben tájékoztatott a koronavírus miatt kialakult helyzetről és a vállalatcsoport intézkedéseiről. 

Security Check Required

null

Rosenfeld ezt mondja el a videóban:

Hölgyeim és Uraim,

Mai videóüzenetemmel szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy a Schaeffler hogyan kezeli a koronavírus által kialakult krízishelyzetet. Mielőtt azonban ismertetném mindezeket, szeretnék köszönetet mondani Önöknek. Köszönöm Önöknek az elmúlt hetekben tanúsított példa nélküli, kemény munkájukat. Köszönöm mindenkinek. Válságkezelő csapatainknak. Orvosi csapatunknak. Azoknak, akik minden egyes nap keményen dolgoznak termelési területen, hogy folyamataink zavartalanul működjenek a krízis ellenére is. Az ügyvezetőknek. A műszakvezetőknek, akik kiváló munkát végeznek. Az otthonról dolgozóknak, akik otthonukból támogatnak minket. Minden egyes kollégának. Önök mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy vállalatunkon belül a fertőzés korlátozott számban jelent csak meg. Mindannyian segítettek abban, hogy azonnal reagálni tudjunk a történésekre – már január végén –, és meghozzunk, és egyre bővítsük a szükséges intézkedéseket.

Miért olyan fontos ez? Mert kollégáink egészsége, munkatársaink egészsége prioritást élvez, prioritást kell élveznie – nemcsak az Igazgatótanácsnak és számomra fontos ez, hanem mindannyiunk számára. Egy Schaeffler munkavállalónak sem szabad megbetegednie a
munkahelyén. Sem Németországban, sem Olaszországban, sem Kínában, sem Amerikában, sem az ázsiai/csendes-óceáni régióban. Egyik telephelyünkön sem. Ennek kell lennie a közös célunknak. Mindannyiunknak harcolnunk kell, hogy a vírus ne terjedjen vállalatunkon belül.
Mindenki tegyen ezért a maga módján, és együtt tegyünk csapatunkért. Küzdelmünk kizárólag akkor lesz sikeres, ha továbbra is szigorúan betartjuk a válságkezelő csapataink által bevezetett szabályokat és követelményeket. Mindannyian tudjuk, mit tanácsolnak a szakértők.
Tartsunk távolságot. Legalább másfél métert. Ne rázzunk kezet, viszont alaposan és gyakran mossuk meg kezünket. Mindannyian követhetjük ezeket a tanácsokat. Ezenfelül további intézkedéseket is vezettünk be vállalatunknál.


A telephelyek belépési pontjainak szigorú ellenőrzése rendkívül fontos. Különböző módszereket is kidolgoztunk annak biztosítására, hogy mindenki megtartsa a szükséges távolságot munka közben. Lerövidítettük és csökkentettük a shop floor egyeztetéseket, és a műszakváltások hosszát minimalizáltuk. Kérjük, Önök is kövessék figyelemmel, hogy megvalósulnak-e intézkedéseink, és Önök is szigorúan tartsák be az általunk létrehozott és közölt szabályokat. Ez a legjobb védelem, amelyet nyújthatunk.

A koronavírus által okozott krízis minket is elér. A helyzet komoly. Az egész világon. Globális válsággá nőtte ki magát. Senki sem tudja megmondani, hogy miként alakul a közeljövő. Senki sem tudja, mi lesz pontosan a válság gazdasági következménye. További intézkedésekkel és
korlátozásokkal kell szembenéznünk. A vállalatnak fel kell készülnie arra, hogy nehéz idők jönnek. Komolyan kell vennünk a körülöttünk lévő emberek aggályait és aggodalmait, meg kell hallgatnunk őket, és át kell gondolnunk, hogy hol tudunk segíteni.

Ez vonatkozik mindegyikünkre. Ha valami miatt Ön aggódik, ha úgy látja, hogy valamiben fejlődhetünk, vagy valamit jobban is tudnánk csinálni, kérjük, jelezze felettesének, a műszakvezetőjének, a válságkezelő csapatainknak, vagy akár írjon nekem. Legyen naprakész,
használja a Schaeffler Connect oldalt, amely ma már mindenki számára elérhető. A termelési területekre is vonatkozik mindez. Kérem, legyenek nyitottak és őszinték. Ebben a helyzetben senkinek sem szabad félnie attól, hogy szóljon, és nyíltan foglalkozzon a problémákkal. Ez nem lenne helyes. Tudom, hogy Önök is így gondolják. Ugyanez vonatkozik a névtelen vagy álnevek alatt érkező levelekre, e-mailekre, amelyek további problémákat, széthúzást szeretnének generálni. Ezt nem engedhetjük meg. Most különösen össze kell fognunk. Ahogy azt három vezetési alapelvünk mondja: átláthatóság, bizalom és csapatmunka.

Amennyire fontosnak tartjuk azt, hogy biztosítsuk, hogy senki ne fertőződjön meg, épp annyira fontos az is, hogy ahol szükséges és indokolt, folytassuk működésünket. Nagy és fontos beszállítók vagyunk. Ügyfeleinknek szükségük van ránk. Németországban és minden régióban egyaránt. Az egész világon. Csakúgy, ahogy nekünk is szükségünk van a beszállítóinkra. Éppen ezért minden nehézség ellenére folytatnunk kell a termelést, és szállítanunk kell, ahová csak tudunk. De nem minden áron. Csakis anélkül, hogy veszélyeztetnénk munkatársaink egészségét. De mindaddig, amíg csak lehetséges, és amíg indokolt.

Ebben a helyzetben még nyilvánvalóbbá válik, hogy profitálunk abból, hogy autóipari- és ipari beszállítók vagyunk. És abból, hogy világszerte működnek egységeink. Ipari divíziónk továbbra is stabil és magas szinten működik. Kínai üzemeink is mind újra csatlakoztak. A munka folytatódik az autóipari divízió részein is. Gondoljunk azokra a fejlesztésekre és nagy projektekre, amelyeket 2019-ben nyertünk el. Katasztrofális lenne, ha minden tevékenységünket azonnal leállítanánk. Ezért döntöttünk úgy, hogy hely-specifikus és differenciált megközelítést alkalmazunk Németországban, Európában és Amerikában is. És ami a legfontosabb: gyorsan és jól összehangolt módon
reagálunk a kialakult helyzetre. Ezt a megközelítést az elmúlt hetekben is sikeresen alkalmaztuk.

Terveket dolgoztak ki, és hajtottak végre minden üzemünkben és minden telephelyünkön. Lenyűgöző teljesítmény mindez, amely jelzi, hogy mit érhetünk el, amikor tényleg szükség van rá. A következő lépésben most a telephelyeinken kívüli területeket vizsgáljuk, és végrehajtjuk a szükséges intézkedéseket. Minden nap számít. Minden, amit e folyamat során csinálunk a lehető legkörültekintőbben került megvitatásra az Üzemi Tanácsokkal és a munkavállalók képviselőivel. Együtt dolgozunk azon, hogy minimalizáljuk a munkavállalóinkra gyakorolt hatást. Most különösen egyértelművé válik, hogy elengedhetetlen az összefogás. Most válik kifizetődővé, hogy a jó időszakokban nagy hangsúlyt fektettünk a jó kapcsolatok kialakítására és megerősítésére munkavállalóink képviselőivel, az összes érintett fél érdekeinek figyelembevételére, és mindenki számára tisztességes megoldásokra törekedtünk. Mindenki számít. Összetartunk. Különösen a nehéz időkben. Most jobban, mint valaha.

Hölgyeim és Uraim,


egyikünk sem tudja, hogy meddig tart ez a válság. De azt tudjuk, hogy erős vállalat vagyunk. Egy erős csapat. Mindannyian. Önök. Ne hagyják el magukat. Legyenek erősek. Vigyázzanak magukra. Vigyázzanak munkatársaikra és csapatukra. Gondoljanak a családjukra, a barátaikra
és legyenek mások segítségére, ha tudnak. Mutassanak példát! Erős példát! A Schaefflernél már bizonyítottuk, hogy meg tudunk birkózni nehéz helyzetekkel. Most sem hagyjuk, hogy a dolgok kifogjanak rajtunk. A Schaefflerrel nem tudnak kifogni. Sem szembeszél, sem kedvezőtlen körülmények, sem koronavírus nem foghat ki rajtunk, még akkor sem, ha a dolgok még rosszabbra fordulnak. Soha!

Úgy gondoljuk, hogy ha ebben a szellemben tudunk együttműködni, akkor nemcsak a válság leküzdésében leszünk sikeresek. Erősebben fogunk kijönni belőle. Az Igazgatótanácsban helyet foglaló kollégáim, valamint én magam is számítunk mindenkire. Bárhol és bármivel is tud hozzájárulni. Gondolkodjon pozitívan és maradjon erős.


Köszönöm!

Szólj hozzá!

Az Egis Körmend csapatorvosa: “Lehet kiabálni, lehet énekelni a maszk alatt is”

Dr. Vásárhelyi László határozott véleménnyel van az MKOSZ kiadott iránymutatásáról.

Egy hét alatt 172 órát késtek a vonatok a maszkviselés hiánya miatt

Egy utas meg is ütötte a jegyvizsgálót, amikor megkérték, hogy vegye fel a maszkját.

Bocsánatot kért Yoko Onótól John Lennon gyilkosa

Mark David Chapman már elfogadja, hogy valószínűleg egész életét börtönben fogja tölteni.

Közös fejlesztésbe kezd a Schaeffler és a Bosch

Fokozza fejlesztéseit a hátsókerék-kormányrendszerek területén a Schaeffler.

Hivatalosan is bejelentette a másodosztályú DVSC Dzsudzsák szerződtetését

Szombathelyen is pályára léphet a 108-szoros válogatott focista.

Operatív törzs: A külföldről érkezőkre már csak tíznapos karantén vár

Tizennégy helyett csak tíz nap lesz a karantén külföldről érkezve.

Játszóterekre költötték a városi bál bevételét Sárváron

Közel 2 millió forintból két ovi kapott új játékokat.

Ungár Péter: Nem lesz méltó idősellátás, amíg nem emel bért az állam

A Vas megyei LMP országgyűlési képviselője szerint a munkaerőhiányt ugyanis csak ez oldhatja meg.

A helyszínről elpucoló vétkes sofőröket keres a rendőrség Győrben

Balesetet okozó autósok lógtak meg - a hatóság a lakosság segítségét kéri.

Akad olyan lakó is, aki egy az egyben kivágatná a győri Damjanich utca platánsorát

A radikális javaslatokat leszámítva gyümölcsöző beszélgetés alakult ki a Damjanich utca sorsáról a lakossági fórumon.

Mellek is villannak a győri Vasutas Művház legújabb kiállításán

A tárlat szeptember 30-ig tekinthető meg a Szárnyaskerékben.

Délutántól hivatalosan is ősz lesz

Nincs visszaút, megállíthatatlanul rövidülnek a nappalok, s a sötétség egyre nagyobb szeletet hódít el napjainkból. Teszi ezt egészen decemberig, amikor új lendülettel a fény megint utat tör majd magának.

633 új koronavírusos fertőzött van és elhunyt 8 beteg

Közel a 15 ezerhez az aktív fertőzöttek száma, 36-an vannak lélegeztetőgépen.

Az emberek már kapizsgálják: nem muszáj otthon várni a futárra

Új, saját csomagautomata-hálózatot épít ki egy áruházlánc.

Egy idős beteg lábát törte el egy betegszállító Sárváron

Nem úgy szállította, ahogy mondták neki, baj is lett belőle.

van még itt cikk a témában:

633 új koronavírusos fertőzött van és elhunyt 8 beteg

Közel a 15 ezerhez az aktív fertőzöttek száma, 36-an vannak lélegeztetőgépen.