Videón üzent a Schaeffler vezetője - A koronavírus által okozott krízis minket is elér

Farkas Bazsi 2020-03-25 08:04:00
A vállalatnak fel kell készülnie arra, hogy nehéz idők jönnek - mondja az igazgatótanács elnöke.

Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke videóüzenetben tájékoztatott a koronavírus miatt kialakult helyzetről és a vállalatcsoport intézkedéseiről. 

Security Check Required

null

Rosenfeld ezt mondja el a videóban:

Hölgyeim és Uraim,

Mai videóüzenetemmel szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy a Schaeffler hogyan kezeli a koronavírus által kialakult krízishelyzetet. Mielőtt azonban ismertetném mindezeket, szeretnék köszönetet mondani Önöknek. Köszönöm Önöknek az elmúlt hetekben tanúsított példa nélküli, kemény munkájukat. Köszönöm mindenkinek. Válságkezelő csapatainknak. Orvosi csapatunknak. Azoknak, akik minden egyes nap keményen dolgoznak termelési területen, hogy folyamataink zavartalanul működjenek a krízis ellenére is. Az ügyvezetőknek. A műszakvezetőknek, akik kiváló munkát végeznek. Az otthonról dolgozóknak, akik otthonukból támogatnak minket. Minden egyes kollégának. Önök mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy vállalatunkon belül a fertőzés korlátozott számban jelent csak meg. Mindannyian segítettek abban, hogy azonnal reagálni tudjunk a történésekre – már január végén –, és meghozzunk, és egyre bővítsük a szükséges intézkedéseket.

Miért olyan fontos ez? Mert kollégáink egészsége, munkatársaink egészsége prioritást élvez, prioritást kell élveznie – nemcsak az Igazgatótanácsnak és számomra fontos ez, hanem mindannyiunk számára. Egy Schaeffler munkavállalónak sem szabad megbetegednie a
munkahelyén. Sem Németországban, sem Olaszországban, sem Kínában, sem Amerikában, sem az ázsiai/csendes-óceáni régióban. Egyik telephelyünkön sem. Ennek kell lennie a közös célunknak. Mindannyiunknak harcolnunk kell, hogy a vírus ne terjedjen vállalatunkon belül.
Mindenki tegyen ezért a maga módján, és együtt tegyünk csapatunkért. Küzdelmünk kizárólag akkor lesz sikeres, ha továbbra is szigorúan betartjuk a válságkezelő csapataink által bevezetett szabályokat és követelményeket. Mindannyian tudjuk, mit tanácsolnak a szakértők.
Tartsunk távolságot. Legalább másfél métert. Ne rázzunk kezet, viszont alaposan és gyakran mossuk meg kezünket. Mindannyian követhetjük ezeket a tanácsokat. Ezenfelül további intézkedéseket is vezettünk be vállalatunknál.


A telephelyek belépési pontjainak szigorú ellenőrzése rendkívül fontos. Különböző módszereket is kidolgoztunk annak biztosítására, hogy mindenki megtartsa a szükséges távolságot munka közben. Lerövidítettük és csökkentettük a shop floor egyeztetéseket, és a műszakváltások hosszát minimalizáltuk. Kérjük, Önök is kövessék figyelemmel, hogy megvalósulnak-e intézkedéseink, és Önök is szigorúan tartsák be az általunk létrehozott és közölt szabályokat. Ez a legjobb védelem, amelyet nyújthatunk.

A koronavírus által okozott krízis minket is elér. A helyzet komoly. Az egész világon. Globális válsággá nőtte ki magát. Senki sem tudja megmondani, hogy miként alakul a közeljövő. Senki sem tudja, mi lesz pontosan a válság gazdasági következménye. További intézkedésekkel és
korlátozásokkal kell szembenéznünk. A vállalatnak fel kell készülnie arra, hogy nehéz idők jönnek. Komolyan kell vennünk a körülöttünk lévő emberek aggályait és aggodalmait, meg kell hallgatnunk őket, és át kell gondolnunk, hogy hol tudunk segíteni.

Ez vonatkozik mindegyikünkre. Ha valami miatt Ön aggódik, ha úgy látja, hogy valamiben fejlődhetünk, vagy valamit jobban is tudnánk csinálni, kérjük, jelezze felettesének, a műszakvezetőjének, a válságkezelő csapatainknak, vagy akár írjon nekem. Legyen naprakész,
használja a Schaeffler Connect oldalt, amely ma már mindenki számára elérhető. A termelési területekre is vonatkozik mindez. Kérem, legyenek nyitottak és őszinték. Ebben a helyzetben senkinek sem szabad félnie attól, hogy szóljon, és nyíltan foglalkozzon a problémákkal. Ez nem lenne helyes. Tudom, hogy Önök is így gondolják. Ugyanez vonatkozik a névtelen vagy álnevek alatt érkező levelekre, e-mailekre, amelyek további problémákat, széthúzást szeretnének generálni. Ezt nem engedhetjük meg. Most különösen össze kell fognunk. Ahogy azt három vezetési alapelvünk mondja: átláthatóság, bizalom és csapatmunka.

Amennyire fontosnak tartjuk azt, hogy biztosítsuk, hogy senki ne fertőződjön meg, épp annyira fontos az is, hogy ahol szükséges és indokolt, folytassuk működésünket. Nagy és fontos beszállítók vagyunk. Ügyfeleinknek szükségük van ránk. Németországban és minden régióban egyaránt. Az egész világon. Csakúgy, ahogy nekünk is szükségünk van a beszállítóinkra. Éppen ezért minden nehézség ellenére folytatnunk kell a termelést, és szállítanunk kell, ahová csak tudunk. De nem minden áron. Csakis anélkül, hogy veszélyeztetnénk munkatársaink egészségét. De mindaddig, amíg csak lehetséges, és amíg indokolt.

Ebben a helyzetben még nyilvánvalóbbá válik, hogy profitálunk abból, hogy autóipari- és ipari beszállítók vagyunk. És abból, hogy világszerte működnek egységeink. Ipari divíziónk továbbra is stabil és magas szinten működik. Kínai üzemeink is mind újra csatlakoztak. A munka folytatódik az autóipari divízió részein is. Gondoljunk azokra a fejlesztésekre és nagy projektekre, amelyeket 2019-ben nyertünk el. Katasztrofális lenne, ha minden tevékenységünket azonnal leállítanánk. Ezért döntöttünk úgy, hogy hely-specifikus és differenciált megközelítést alkalmazunk Németországban, Európában és Amerikában is. És ami a legfontosabb: gyorsan és jól összehangolt módon
reagálunk a kialakult helyzetre. Ezt a megközelítést az elmúlt hetekben is sikeresen alkalmaztuk.

Terveket dolgoztak ki, és hajtottak végre minden üzemünkben és minden telephelyünkön. Lenyűgöző teljesítmény mindez, amely jelzi, hogy mit érhetünk el, amikor tényleg szükség van rá. A következő lépésben most a telephelyeinken kívüli területeket vizsgáljuk, és végrehajtjuk a szükséges intézkedéseket. Minden nap számít. Minden, amit e folyamat során csinálunk a lehető legkörültekintőbben került megvitatásra az Üzemi Tanácsokkal és a munkavállalók képviselőivel. Együtt dolgozunk azon, hogy minimalizáljuk a munkavállalóinkra gyakorolt hatást. Most különösen egyértelművé válik, hogy elengedhetetlen az összefogás. Most válik kifizetődővé, hogy a jó időszakokban nagy hangsúlyt fektettünk a jó kapcsolatok kialakítására és megerősítésére munkavállalóink képviselőivel, az összes érintett fél érdekeinek figyelembevételére, és mindenki számára tisztességes megoldásokra törekedtünk. Mindenki számít. Összetartunk. Különösen a nehéz időkben. Most jobban, mint valaha.

Hölgyeim és Uraim,


egyikünk sem tudja, hogy meddig tart ez a válság. De azt tudjuk, hogy erős vállalat vagyunk. Egy erős csapat. Mindannyian. Önök. Ne hagyják el magukat. Legyenek erősek. Vigyázzanak magukra. Vigyázzanak munkatársaikra és csapatukra. Gondoljanak a családjukra, a barátaikra
és legyenek mások segítségére, ha tudnak. Mutassanak példát! Erős példát! A Schaefflernél már bizonyítottuk, hogy meg tudunk birkózni nehéz helyzetekkel. Most sem hagyjuk, hogy a dolgok kifogjanak rajtunk. A Schaefflerrel nem tudnak kifogni. Sem szembeszél, sem kedvezőtlen körülmények, sem koronavírus nem foghat ki rajtunk, még akkor sem, ha a dolgok még rosszabbra fordulnak. Soha!

Úgy gondoljuk, hogy ha ebben a szellemben tudunk együttműködni, akkor nemcsak a válság leküzdésében leszünk sikeresek. Erősebben fogunk kijönni belőle. Az Igazgatótanácsban helyet foglaló kollégáim, valamint én magam is számítunk mindenkire. Bárhol és bármivel is tud hozzájárulni. Gondolkodjon pozitívan és maradjon erős.


Köszönöm!

Szólj hozzá!

Napi cuki: a kutya, aki birtokba vette a trambulint gazdája elől

Egy kis ugrálás négylábú barátainknak sem árt.

Hivatalosan is elítéli Orbán végső határidő nélküli teljhatalmát az Egyesült Államok

Azt írják, a magyar vezető saját polgárainak szenvedését személyes céljai érdekében használja ki.

Türkmenisztán betiltotta a koronavírust

A földgázban gazdag közép-ázsiai országot államfője, Gurbanguly Berdimukhammedow vaskézzel irányítja immár 14 éve, személyi kultuszt teremtve maga körül.

Nyírkarászi szeszfőző ükunokája a kilencszeres olimpiai bajnok amerikai úszó

Mark Spitz szívesen ellátogatna a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kis faluba.

A koronavírus miatt Grúziában egyáltalán nem lehet alkohol tartalmú italt venni

'Apokalipszis' közeli állapot alakult ki tegnaptól az eurázsiai országban.

Gázpisztollyal ütötte vitapartnerét egy férfi Töltéstaván

Korábban lövése sem volt róla, hogy eddig fajulnak a dolgok.

Egy autó motortere füstölt a 86-oson Vasegerszegnél

Félpályán halad a forgalom az érintett útszakaszon.

Ungár: A kormány emelje meg az otthongondozási díjat!

Jelenleg 38 és 58 ezer forintot kapnak az otthonápolók havonta.

Hallelujah! Kezdődik a délutáni műszak

Kezdésnek hallgassunk egy kis zenét.

„Nincs elég védőfelszerelés” – Nyílt levelet írtak a háziorvosok Müller Cecíliának

Az ötven sebészeti szájmaszk és a három FFP1 típusú maszk nem elég a biztonságos betegellátáshoz.

Krumplivá változott a főnök egy online megbeszélgetésen

Sokan még csak ismerkednek az otthoni munka veszélyeivel.

Soha nem látott mélységekben a forint árfolyama

Szerda reggel megint a tegnap elért történelmi mélypont közelében van a magyar valuta euróval szembeni árfolyama.

van még itt cikk a témában:

Néhány élelmiszerboltban már korlátozták a bennlévők számát

Segítsünk egymásnak, vásároljunk gyorsan, céltudatosan, ne bóklásszunk a boltban. Más is vár ránk odakint.

343-ra nőtt a beazonosított koronavírus-fertőzöttek száma, és elhunyt egy újabb idős beteg

Valójában tízszer ennyi beteg élhet közöttünk, hiszen sokaknál tünetmentes a fertőzés, és alig tesztel Magyarország.