Videón üzent a Schaeffler vezetője - A koronavírus által okozott krízis minket is elér

Farkas Bazsi 2020-03-25 08:04:00
A vállalatnak fel kell készülnie arra, hogy nehéz idők jönnek - mondja az igazgatótanács elnöke.

Klaus Rosenfeld, a Schaeffler AG Igazgatótanácsának elnöke videóüzenetben tájékoztatott a koronavírus miatt kialakult helyzetről és a vállalatcsoport intézkedéseiről. 

Security Check Required

null

Rosenfeld ezt mondja el a videóban:

Hölgyeim és Uraim,

Mai videóüzenetemmel szeretném Önöket tájékoztatni arról, hogy a Schaeffler hogyan kezeli a koronavírus által kialakult krízishelyzetet. Mielőtt azonban ismertetném mindezeket, szeretnék köszönetet mondani Önöknek. Köszönöm Önöknek az elmúlt hetekben tanúsított példa nélküli, kemény munkájukat. Köszönöm mindenkinek. Válságkezelő csapatainknak. Orvosi csapatunknak. Azoknak, akik minden egyes nap keményen dolgoznak termelési területen, hogy folyamataink zavartalanul működjenek a krízis ellenére is. Az ügyvezetőknek. A műszakvezetőknek, akik kiváló munkát végeznek. Az otthonról dolgozóknak, akik otthonukból támogatnak minket. Minden egyes kollégának. Önök mindannyian hozzájárultak ahhoz, hogy vállalatunkon belül a fertőzés korlátozott számban jelent csak meg. Mindannyian segítettek abban, hogy azonnal reagálni tudjunk a történésekre – már január végén –, és meghozzunk, és egyre bővítsük a szükséges intézkedéseket.

Miért olyan fontos ez? Mert kollégáink egészsége, munkatársaink egészsége prioritást élvez, prioritást kell élveznie – nemcsak az Igazgatótanácsnak és számomra fontos ez, hanem mindannyiunk számára. Egy Schaeffler munkavállalónak sem szabad megbetegednie a
munkahelyén. Sem Németországban, sem Olaszországban, sem Kínában, sem Amerikában, sem az ázsiai/csendes-óceáni régióban. Egyik telephelyünkön sem. Ennek kell lennie a közös célunknak. Mindannyiunknak harcolnunk kell, hogy a vírus ne terjedjen vállalatunkon belül.
Mindenki tegyen ezért a maga módján, és együtt tegyünk csapatunkért. Küzdelmünk kizárólag akkor lesz sikeres, ha továbbra is szigorúan betartjuk a válságkezelő csapataink által bevezetett szabályokat és követelményeket. Mindannyian tudjuk, mit tanácsolnak a szakértők.
Tartsunk távolságot. Legalább másfél métert. Ne rázzunk kezet, viszont alaposan és gyakran mossuk meg kezünket. Mindannyian követhetjük ezeket a tanácsokat. Ezenfelül további intézkedéseket is vezettünk be vállalatunknál.


A telephelyek belépési pontjainak szigorú ellenőrzése rendkívül fontos. Különböző módszereket is kidolgoztunk annak biztosítására, hogy mindenki megtartsa a szükséges távolságot munka közben. Lerövidítettük és csökkentettük a shop floor egyeztetéseket, és a műszakváltások hosszát minimalizáltuk. Kérjük, Önök is kövessék figyelemmel, hogy megvalósulnak-e intézkedéseink, és Önök is szigorúan tartsák be az általunk létrehozott és közölt szabályokat. Ez a legjobb védelem, amelyet nyújthatunk.

A koronavírus által okozott krízis minket is elér. A helyzet komoly. Az egész világon. Globális válsággá nőtte ki magát. Senki sem tudja megmondani, hogy miként alakul a közeljövő. Senki sem tudja, mi lesz pontosan a válság gazdasági következménye. További intézkedésekkel és
korlátozásokkal kell szembenéznünk. A vállalatnak fel kell készülnie arra, hogy nehéz idők jönnek. Komolyan kell vennünk a körülöttünk lévő emberek aggályait és aggodalmait, meg kell hallgatnunk őket, és át kell gondolnunk, hogy hol tudunk segíteni.

Ez vonatkozik mindegyikünkre. Ha valami miatt Ön aggódik, ha úgy látja, hogy valamiben fejlődhetünk, vagy valamit jobban is tudnánk csinálni, kérjük, jelezze felettesének, a műszakvezetőjének, a válságkezelő csapatainknak, vagy akár írjon nekem. Legyen naprakész,
használja a Schaeffler Connect oldalt, amely ma már mindenki számára elérhető. A termelési területekre is vonatkozik mindez. Kérem, legyenek nyitottak és őszinték. Ebben a helyzetben senkinek sem szabad félnie attól, hogy szóljon, és nyíltan foglalkozzon a problémákkal. Ez nem lenne helyes. Tudom, hogy Önök is így gondolják. Ugyanez vonatkozik a névtelen vagy álnevek alatt érkező levelekre, e-mailekre, amelyek további problémákat, széthúzást szeretnének generálni. Ezt nem engedhetjük meg. Most különösen össze kell fognunk. Ahogy azt három vezetési alapelvünk mondja: átláthatóság, bizalom és csapatmunka.

Amennyire fontosnak tartjuk azt, hogy biztosítsuk, hogy senki ne fertőződjön meg, épp annyira fontos az is, hogy ahol szükséges és indokolt, folytassuk működésünket. Nagy és fontos beszállítók vagyunk. Ügyfeleinknek szükségük van ránk. Németországban és minden régióban egyaránt. Az egész világon. Csakúgy, ahogy nekünk is szükségünk van a beszállítóinkra. Éppen ezért minden nehézség ellenére folytatnunk kell a termelést, és szállítanunk kell, ahová csak tudunk. De nem minden áron. Csakis anélkül, hogy veszélyeztetnénk munkatársaink egészségét. De mindaddig, amíg csak lehetséges, és amíg indokolt.

Ebben a helyzetben még nyilvánvalóbbá válik, hogy profitálunk abból, hogy autóipari- és ipari beszállítók vagyunk. És abból, hogy világszerte működnek egységeink. Ipari divíziónk továbbra is stabil és magas szinten működik. Kínai üzemeink is mind újra csatlakoztak. A munka folytatódik az autóipari divízió részein is. Gondoljunk azokra a fejlesztésekre és nagy projektekre, amelyeket 2019-ben nyertünk el. Katasztrofális lenne, ha minden tevékenységünket azonnal leállítanánk. Ezért döntöttünk úgy, hogy hely-specifikus és differenciált megközelítést alkalmazunk Németországban, Európában és Amerikában is. És ami a legfontosabb: gyorsan és jól összehangolt módon
reagálunk a kialakult helyzetre. Ezt a megközelítést az elmúlt hetekben is sikeresen alkalmaztuk.

Terveket dolgoztak ki, és hajtottak végre minden üzemünkben és minden telephelyünkön. Lenyűgöző teljesítmény mindez, amely jelzi, hogy mit érhetünk el, amikor tényleg szükség van rá. A következő lépésben most a telephelyeinken kívüli területeket vizsgáljuk, és végrehajtjuk a szükséges intézkedéseket. Minden nap számít. Minden, amit e folyamat során csinálunk a lehető legkörültekintőbben került megvitatásra az Üzemi Tanácsokkal és a munkavállalók képviselőivel. Együtt dolgozunk azon, hogy minimalizáljuk a munkavállalóinkra gyakorolt hatást. Most különösen egyértelművé válik, hogy elengedhetetlen az összefogás. Most válik kifizetődővé, hogy a jó időszakokban nagy hangsúlyt fektettünk a jó kapcsolatok kialakítására és megerősítésére munkavállalóink képviselőivel, az összes érintett fél érdekeinek figyelembevételére, és mindenki számára tisztességes megoldásokra törekedtünk. Mindenki számít. Összetartunk. Különösen a nehéz időkben. Most jobban, mint valaha.

Hölgyeim és Uraim,


egyikünk sem tudja, hogy meddig tart ez a válság. De azt tudjuk, hogy erős vállalat vagyunk. Egy erős csapat. Mindannyian. Önök. Ne hagyják el magukat. Legyenek erősek. Vigyázzanak magukra. Vigyázzanak munkatársaikra és csapatukra. Gondoljanak a családjukra, a barátaikra
és legyenek mások segítségére, ha tudnak. Mutassanak példát! Erős példát! A Schaefflernél már bizonyítottuk, hogy meg tudunk birkózni nehéz helyzetekkel. Most sem hagyjuk, hogy a dolgok kifogjanak rajtunk. A Schaefflerrel nem tudnak kifogni. Sem szembeszél, sem kedvezőtlen körülmények, sem koronavírus nem foghat ki rajtunk, még akkor sem, ha a dolgok még rosszabbra fordulnak. Soha!

Úgy gondoljuk, hogy ha ebben a szellemben tudunk együttműködni, akkor nemcsak a válság leküzdésében leszünk sikeresek. Erősebben fogunk kijönni belőle. Az Igazgatótanácsban helyet foglaló kollégáim, valamint én magam is számítunk mindenkire. Bárhol és bármivel is tud hozzájárulni. Gondolkodjon pozitívan és maradjon erős.


Köszönöm!

Szólj hozzá!

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.

Nyomoz a rendőrség a csepregi önkormányzat körül

Ismeretlen tettes ellen sikkasztás vétsége miatt tettek feljelentést.

Első körben nem kapott licencet a Haladás

A zöld-fehérek április 25–től május 3-ig pótolhatják a hiányzó dokumentumokat, és bizonyíthatják a Klublicenc Szabályzatnak való megfelelésüket.

Három új gyalogátkelőhelyet terveztetnek meg Szombathelyre

Az elképzelés szerint a Markusovszky kórházzal szemben, a Dolgozók útján és a Körmendi úton is egy-egy új zebra létesül hamarosan.

LMP: minél több zöld képviselőre van szükség az EP-ben

Akik aláírásukkal az LMP-t támogatják, egyúttal nemet mondanak az akkumulátor-gyártásra - jelentette ki Tetlák Örs, az ellenzéki párt országos elnökségi tagja kedden Budapesten.

Rács mögött a győri "pikó báró"

55 éves kábítószerdílert fogtak el a Győr-Moson-Sopron vármegyei nyomozók.

Szózene est Pajor Tamással és Varga Bencével (Zaporozsec)

Április 25-én 19 órától a szombathelyi Weöres Sándor Színház Márkus Emília termében.

Hogyan alakíthatunk ki egy kis magánszférát a kertben?

Akinek nagy kertje és esetleg még medencéje is van, az tudja nagyon jól, hogy néha meglehetősen nehéz elrejtőzni a kíváncsi szemek elől.

Saját szurkolóira hívta a rendőröket a Haladás vezetősége

A hétfői futsal meccsre mentek ki a foci csapat drukkerei kinyilvánítani a véleményüket.

Szombathelyi pedofilt fogott az ügyészség

Gyermekeket ábrázoló pornóképeket töltött fel egy netes tárhelyre.