Fotó: Vágvölgyi Bálint

A kormányrendelet nem zárja ki, hogy Molnár Miklós legyen a Vasivíz Zrt. vezérigazgatója

ugytudjuk.hu
2019. november 9. szombat, 12:57
Taggyűlésnek kell döntenie a következő cégvezető személyéről.

Ahogy korábban már mi is megírtuk, az október 31-i közgyűlésen a Vasivíz éléről leváltották Kohuth Viktort, helyette Molnár Miklóst javasolta vezérigazgatónak az új városvezetés.

 

A Vasivíz, ahogy a neve is mutatja egy Vas megyei cég, viszont valamivel több mint a fele Szombathely tulajdonában van. Az új vezérigazgatót nem a városi közgyűlés, hanem majd a Zrt. taggyűlése válassza meg.

 

Időközben felmerült, törvényi akadálya lehet, hogy Molnár elfoglalja új pozícióját. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal, ellenőrzi a víziközmű-szolgáltatók betartják-e az engedélyhez kapcsolódó jogszabályi előírásokat. A 2011. évi törvény rendelkezéseinek végrehajtását 2013-ban szabályozták kormányrendeletben.

 

Ennek egyik pontja szerint, csak olyan személyt lehet megválasztani a víziközmű-szolgáltató vezetőjének, aki a víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalata eléri az öt évet - ezért merülhetett fel, hogy Molnár nem lehet a Vasivíz vezérigazgatója.

 

Igen ám, csakhogy a kormányrendeletben úgy fogalmaznak szó szerint, hogy

 

"A Hivatal a víziközmű-szolgáltatói engedélyezési eljárásban a kérelmező személyi állománya tekintetében, mint engedélyezési követelményt, vizsgálja: a kérelmezőnek a munka törvénykönyvéről szóló törvény szerinti vezetője és annak helyettesei: a víziközmű-szolgáltatásban szerzett szakmai tapasztalatuk időtartama eléri-e az öt évet"

 

Tehát Molnár Miklósnak és leendő helyetteseinek összesen kell öt éves szakmai tapasztalattal rendelkezniük. Nyilvánvalóan erre majd figyelni fognak a kiválasztás során.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás