Rengeteg magyar kamionos ragadt a lezárás miatt az Egyesült Királyságban

Pintér Bence 2020-12-23 16:02:00
Az új vírustörzs miatt se ki, se be, tesztre várnak a magyar kamionosok is Angliában.

Több ezer kamionos, köztük magyarok is az Egyesült Királyság déli részén rekedtek, mivel a koronavírus egy olyan új variánsát azonosították az országban – írja a Telex. A korlátozások részeként Franciaország vasárnap éjféltől 48 órára felfüggesztette a Nagy-Britanniából érkező teljes forgalmat, beleértve az áruk közúti, légi, tengeri vagy vasúti szállítását is, most pedig negatív covid-teszthez köti a kamionsofőrök belépését is. Így nézett ki a sor kedden:

Aerial footage shows lorries backed up for miles in Kent after France travel ban

Trucks waiting to get out of Britain backed up for miles on Tuesday as France barred travel from the UK for 48 hours because of a new and seemingly more cont...

Egy kamionos elmesélte, hogy a Csalagút felé tartott, amikor leterelték őket egy használaton kívüli reptérre Ramsgate közelében. Itt több ezer kamionos várakozik most, sokaknak már elfogyott az élelme. „Londoni magyarok hoztak volna élelmiszert személyautókkal, de nem engedik be őket, ezért a beérkező kamionosoknak adják át, akik aztán szétosztják a reptéren. WC a sor elején van, ami 20 perc séta csak oda, állítólag meleg ételt is osztanak. Ma reggel beszéltem a rendőrökkel, azt mondták, reggel 6-tól mindenkin megcsinálják a Covid-tesztet, akinek negatív, az mehet kompra, vonatra. Fél 11, és még nem értek ide. Kb. a sor közepén vagyok” – idézte a kamionsofőrt a lap.

A Telex arról ír: hiába nyitották meg a határt, a feszültség már komoly lett, és a kamionosok dulakodtak például a rendőrökkel. Erről készült felvétel is:

A napokra kint rekedt magyar kamionosoknak egyébként külön segítő Facebook-csoport is alakult, illetve meglévő kamionos csoportokban is szervezni kezdték a segítséget, ahol a sorban álló vagy a tesztelős „központokban” várakozó kamionosok jelezhetik, hogy mivel tudnának nekik segíteni.

A Telex megszólaltatta a Waberer's szállítmányozási céget is, akik elmondták: 200 sofőrjük van kint, akikre a csatorna túloldalán, a franciaországi Calais-ben három napja buszokkal várnak, hogy karácsonyra haza tudják őket hozni.

 

Szólj hozzá!

Ma sem ússzuk meg 30 fok alatt

A nyugati megyékben kicsit hűvösebb lesz, mint máshol.

Jogerősen hat év börtönre ítéltek egy férfit, aki 1 200 eurót csalt ki egy nőtől Szombathelyen

Azt ígérte neki, hogy segít neki olyan papírokat beszerezni, amivel az USA-ba utazhatna dolgozni.

Újra látogatható a szombathelyi Savaria Múzeum kőtára

A felújítás során sikerült kiszárítani a múzeum alagsori helyiségeinek falát, a bemutatótér új festést és korszerűbb világítást kapott, és megtisztították a köveket is.

Átalakítják a Notre-Dame környékét

Parkosítják a székesegyház előtti teret és kihangsúlyozzák az épület homlokzatát.

Kijev szerint visszavették a Kígyó-szigetet az ukrán erők az oroszoktól

Az orosz hadsereg sietve evakuálta a teljes helyőrségét.

Ma is megdőlt a melegrekord

39,6 fokig emelkedett a hőmérséklet.

Az EU az ukrán és a moldovai export támogatásáról írt alá megállapodásokat

A megállapodások hozzá fognak járulni az ellátási láncok biztosításához, beleértve az élelmezésbiztonságot, miután Oroszország Ukrajna elleni háborúja akadályozza a hagyományos közlekedési útvonalakat.

Pénteken kezdődik a Győrkőcfesztivál

A gyermekek megkapják a hétvégére a város kulcsát Dézsi Csaba András polgármestertől.

Újabb belgiumi csokoládégyárban észleltek szalmonellafertőzést okozó baktériumot

Néhány hónappal korábban az olasz Ferrero csokoládégyár belgiumi telephelyén is hasonló fertőzést észleltek.

Élelmiszert venne SZÉP-kártyával? Két napja maradt!

Sietnie kell annak, aki még élelmiszert akar venni SZÉP-kártyára a boltokban. Ha a kormány az utolsó pillanatban nem hosszabbítja meg a határidőt, akkor az pénteken lejár.

320 millió forintot meghaladó kárt okozott Fekete Dávid

15 év szabadságvesztést róna ki rá az ügyészség.

Perzselő napsütésre számíts ma is!

Súrolni fogjuk a 40 fokot.