Fotó: orf.at

Rémhír, hogy Ausztria lezárja a magyar határon átvezető utak többségét

Vágvölgyi Bálint
2019. június 27. csütörtök, 16:47
Pénteken Kőszegnél újabb határkeresztező út alapkövét teszik le.

Az osztrák-magyar határon átvezető harminc út közül csak hat esetében van szó esetleges ausztriai "korlátozásról" - mondta a külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön az MTI-nek, miután megbeszélést folytatott Hans Peter Doskozil Burgenlandi tartományfőnökkel Eisenstadtban

 

Szijjártó Péter rémhírnek nevezte, hogy Ausztria lezárja a határon átvezető utak többségét. Hozzátette: a szóban forgó hat út közül csak egy aszfaltozott, a többi földút.

 

Az utak ügyében létrehozott munkacsoport a határ két oldalán élő helyi közösségek érdekeinek figyelembevételével folytatja egyeztető munkáját. Magyar részről a szabad határátkelés a cél - tette hozzá. A miniszter emlékeztetett arra, hogy a 365 kilométer hosszú magyar-osztrák határon átlagosan 12 kilométerenként lehet szabályosan átkelni.

 

Ez közép-európai viszonylatban jónak számít, mivel a térségben 40 kilométer az átlagos távolság a határátkelőhelyek között. A nyugat- európai mutatószám viszont 2,5 kilométer - tette hozzá.

 

Szijjártó Péter bejelentette, hogy pénteken Kőszegnél újabb határkeresztező út alapkövét teszik le, és folytatódik további három hasonló, szerződésekben rögzített, uniós pénzből épülő út előkészítése.

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás