Puskás Tivadar füllentett: már aznap megvolt a szombathelyi Felsőőr utcai parkoló műszaki átadása, amikor aztán a szalagvágást elmosta az eső

Farkas Bazsi 2019-05-13 20:16:00
Az avatás elmaradt, a lakók meg hetekig várhattak volna a használatra, ha az Éljen Szombathely képviselői el nem bontják az akadályokat.

Az lehet, hogy a májusi eső aranyat ér, de az áprilisi nem - gondolhatták a szombathelyiek, amikor a csapadék miatt elmaradt egy előre beharangozott 39 helyet biztosító parkoló átadása a Felsőőr utcában - írja cikkében az Átlátszó.


Bár április végén a lap már írt róla, azért gyorsan összefoglalta, mi is történt. 


Április 11-re hirdették meg a parkoló átadását. Ez be is került a szombathelyi polgármester, Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) programjába. Április 11-én azonban esett, és még a szél is fújt a városban, így az átadás előtt 1 órával a kabinet “az esős, szeles időre való tekintettel” lemondta a rendezvényt. 


Bár közben napfényes időre váltott az időjárás, közel egy hétig nem is néztek a parkoló felé. Az üggyel aztán már az Ugytudjuk.hu is foglalkozni kezdett, a sajtóhírekre pedig felkapta a fejét az új ellenzéki többség vezetője. Végül április 17-én Nemény András (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) képviselő társaival együtt lebontotta az akadályokat a parkoló így használhatóvá vált. 


A városháza közleményben reagált az esetre, többek között azt írták, hogy a parkoló műszaki átadás-átvétele nem történt meg, azért nem tudták átadni azokat. A műszaki átadás pedig azért hiúsult meg időjárási viszonyok miatt a kivitelezés befejező munkálatai még nem zárultak le.
Április 25-én aztán a polgármester, Illés Károly (Fidesz-KDNP) alpolgármester és a körzet képviselője Sátory Károly (Fidesz-KDNP) is átadta a parkolót.


Nem kellett sokat várni, az április 30-i közgyűlésben is téma volt a parkoló, ahol Puskás Tivadar, és a körzet képviselője Sátory Károly is azt mondta, hogy a Felsőőr utcai parkolók nem voltak készen, nem történt meg a műszaki átadás. 


A lap közérdekű adatigényléssel kérte ki a műszaki átadás dokumentumait. Bár a dokumentumot késedelemmel kapták meg, de tüzetesen átnézték, így jöhetnek a tények:

A parkoló műszaki átadása április 11-én megtörtént, vagyis azon a napon, amikor az eső végül közbeszólt. Azt már a műszaki ellenőrtől, Börzsei Csabától tudjuk, hogy ez azt jelenti, hogy a parkoló készen volt, használható állapotban volt, vagyis semmi nem indokolta a továbbiakban, hogy el legyen zárva a forgalomtól.


Kevésbé szofisztikáltan azt is írhatnák: a polgármester füllentett, hogy menteni tudja magát, amiért a környéken lakók a meghiúsult önkormányzati átadó után még közel egy héttel sem tudták használni a parkolókat. 


A dokumentumon az is látszik, hogy az eljárás április 25-én zárult le. Szintén a műszaki ellenőrtől tudjuk, hogy a szabályozás úgy szól, hogy az eljárás megkezdésétől minimum 8 és maximum 30 napra lehet lezárni a jegyzőkönyvet. Ennyi ideje van nyilatkozni a szolgáltatóknak az adott munkával kapcsolatban. A lezárás gyakorlatilag azt jelenti, hogy a kivitelező mehet a kasszához. 
 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.