Pollreisz Balázs: a Fidesznek van mit megmagyaráznia

ugytudjuk.hu
2020. január 15. szerda, 18:47
Az ellenzék közös győri polgármesterjelöltje reagált a ma megjelent választásos videóra.

A filmhez semmi köze nincs, de miután megnézte, úgy gondolja, hogy a Fidesznek "bőven van mit megmagyaráznia" - reagált Facebook-oldalán Pollreisz Balázs, az ellenzék közös győri polgármesterjelöltje szerdán a YouTube videomegosztó portálon megjelent választásos videóra.

 

VIDEÓ - Kifizetőhelyet csinált a Fidesz a Győr-Szolból?

Farkas Bazsi A győri vagyongazdálkodó a helyi roma önkormányzattal szerződött le, a munkáért járó pénz nagy részét pedig zsebre vágták a Fideszhez húzó kisebbségi vezetők. A dolgozóknak kötelességük volt a Fideszre szavazni. Újabb poszttal jelentkezett az Ördög Ügyvédje. A korábban Borkairól szirávogtató blogger, most azt vázolja fel, hogy miként vették meg Győrben a romák szavazatait.


Fekete Dávid, a Fidesz győri szervezetének alelnöke szombaton sajtótájékoztatón közölte: tavaly novemberben az ellenzéki pártok által megbízottak szegény és hátrányos helyzetű embereket kerestek meg azzal, hogy egy videóban azt mondják, "őket régebben arra kényszerítették, hogy vegyenek részt a választásokon és szavazzanak arra, akire egyébként nem is szerettek volna". Szerdai sajtótájékoztatóján Fekete Dávid, aki a város alpolgármester is, hangsúlyozta, hogy a megjelent videóval kapcsolatban feljelentést tesznek. Közölte: azok az emberek, akik megkeresték a Fideszt, ugyanazok, akik a videóban szerepelnek. Ők nyilatkoztak arról, hogy kik, mikor, hol és milyen módon keresték meg őket és készítették a videót, de arról is beszámoltak, hogy szereplésükért pénzt, néhány ezer forintot is kaptak.

 

Pollreisz Balázs posztjában azt írta, hogy ha igazak a felvételen szereplők állításai, akkor a Fidesz választási csalást követett el október 13-án, ezért távozniuk kell Győr közéletéből. Hozzátette: a videó megmutatja, miért van szükség Győrben politikai változásra, a Fidesz leváltására.

 

Security Check Required

null


Az ellenzéki politikus egy szombati Facebook-bejegyzésében azt írta, hogy sem ő, sem kollégái nem adtak "pénzt vagy megbízást senkinek ilyen videó készítésére, sem bármilyen más provokáció előkészítésére".

 

(via MTI)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás