Polgári Válasz: Járuljanak hozzá a kezelésük költségeihez azok, akik visszautasítják a védőoltást!

Bazsó Bálint 2021-01-05 15:45:40
Nagyobb kockázatot jelent maga a vírus, mint az oltás esetleges mellékhatásai.

A Polgári Válasz tájékoztató kampányt indít és saját javaslatokat fogalmaz meg, hogy megismertesse a védőoltással kapcsolatos legfontosabb információkat, eloszlassa a tévhiteket és növelje az oltási hajlandóságot – jelentette be mai online sajtótájékoztatóján Bencsik János országgyűlési képviselő, a mozgalom alapítója.

A Polgári Válasz Mozgalom értékelése szerint a pandémia leküzdésének egyetlen jelenleg ismert, hatékony eszköze a tömeges oltás útján elért nyájimmunitás. A kormánynak kötelessége megszerveznie, hogy minél gyorsabban minél több emberhez jusson el biztonságos és hatékony vakcina, nekünk pedig kötelességünk, hogy, amint lehetséges, beadassuk azt magunknak.

"Beszéljünk őszintén és világosan! Minden gyógyszernek és oltóanyagnak lehetnek mellékhatásai, tehát aki beoltatja magát, vállal kockázatot. Ez azonban összehasonlítatlanul kisebb veszély, mint amit a vírus további terjedése és a járvány irtózatos társadalmi terhei jelentenek. Ha nem állítjuk meg a járványt, a következő éveink is újabb és újabb hullámokról, újabb és újabb korlátozásokról fognak szólni. Emberéleteket fogunk elveszteni nemcsak a pandémia, hanem az ennek nyomában járó gazdasági válság és az egészségügy összeomlása miatt, az elhalasztott műtétek és kezelések következményeként. Ez az igazi kockázat, nem az oltás!"

- mondta az országgyűlési képviselő.

Ennek megfelelően a Polgári Válasz Mozgalom kezdeményezi, hogy azok, akiknek lehetőségük lenne biztonságos és hatékony oltóanyaghoz jutni, de azt visszautasítják, és később megfertőződnek, maguk is járuljanak hozzá kórházi kezelésük többletköltségeihez.

"Magyarországnak évtizedek óta nem volt annyira szüksége felelős polgárokra, mint most. A közéletünkben kórosan elburjánzott a bizalmatlanság és a paranoia, amely megfertőzi a vakcináról szóló értelmes párbeszédet is. Az oltásellenes és járványtagadó mozgalmak az érthető bizonytalanságot kihasználva döbbenetes károkat okoztak a korábban hagyományosan oltáspárti hazai közvéleményben."

Emellett a Polgári Válasz Mozgalom tájékoztató kampányt indít azzal a céllal, hogy "a tudomány és a józan ész segítségével muníciót szolgáltassanak valamennyi honfitársunk számára, akik szeretnék meggyőzni családtagjaikat, barátaikat a covid elleni vakcina fontosságáról és hasznosságáról".

Tegnap még támogatta, ma már elutasítja az orvos szakszervezet az ötletet

Ahogyan arról portálunk is beszámolt, Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes az InfoRádiónak azt mondta, hogy "ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat. Ennek az információnak a fényében már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen."

Kedden azonban a szakszervezet már pontosította, vagyis inkább visszakozott és már azt mondták: nem támogatják azt, hogy aki nem kéri a védőoltást, annak ne állja a társadalombiztosítás az ellátását.

Mégsem gondolja azt az orvos szakszervezet, hogy aki nem oltja be magát, az fizesse az ellátását

Azt követően, hogy a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes az InfoRádiónak azt mondta, hogy "ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat.

Szólj hozzá!

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.

Pedofil fotós is dolgozott a Little Miss Hungary gyermekszépségversenyen

A gyerekszépségverseny szervezője csalás miatt áll bíróság elé.

A szakember szerint nem indokolt a szúnyoggyérítés Győrben

Hiába jelentek meg a szúnyogok, az élő vizeinkben még nem kezdtek el növekedni a lárvák

Kalapáccsal verte fejbe kutyáját az ittas sárvári férfi

Az állatnak különös szenvedést okozott, és alkalmas volt arra is, hogy a pusztulását okozza.

Megérkezett a balkonszezon

Itt a tavasz, a jó idő, a melegedő időjárás, ideje feldíszíteni az erkélyt. A cikkel ehhez a feladathoz szeretnénk hasznos tippeket adni. Összeszedtük a legfontosabb teendőket, valamint minden hasznos tudnivalót, és eláruljuk, hogy melyek a nélkülözhetetlen szerszámok. 

Havazott az Írott-kőn

Nyárból a télbe.

Megállapodtak a bérekről az Audiban

650 ezer forintos egyszeri kifizetésben is megegyeztek a gyár és a szakszervezet képviselői.

Nagy mennyiségű csapadék várható kedden

A északnyugatira forduló szelet a front mentén erős, viharos széllökések kísérik.

Újabb induló jelentkezett be a szombathelyi polgármesteri székért

Mind a 12 városi körzetben lesz indulója a Konzervatívok Egy Jobb Városért Egyesületnek. Balassa Péter a polgármesterjelöltjük.

Győr-Moson-Sopron és Vas megyében is heves zivatarokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Az előrejelzés szerint hétfőn késő délutántól előbb az északnyugati, majd az esti, késő esti órákban az északi megyékben is kialakulhatnak helyenként zivatarok.

Tévében a Falco Honvéd elleni rájátszás meccse

A keddi összecsapást az M4 Sport sugározza.