Polgári Válasz: Járuljanak hozzá a kezelésük költségeihez azok, akik visszautasítják a védőoltást!

Bazsó Bálint 2021-01-05 15:45:40
Nagyobb kockázatot jelent maga a vírus, mint az oltás esetleges mellékhatásai.

A Polgári Válasz tájékoztató kampányt indít és saját javaslatokat fogalmaz meg, hogy megismertesse a védőoltással kapcsolatos legfontosabb információkat, eloszlassa a tévhiteket és növelje az oltási hajlandóságot – jelentette be mai online sajtótájékoztatóján Bencsik János országgyűlési képviselő, a mozgalom alapítója.

A Polgári Válasz Mozgalom értékelése szerint a pandémia leküzdésének egyetlen jelenleg ismert, hatékony eszköze a tömeges oltás útján elért nyájimmunitás. A kormánynak kötelessége megszerveznie, hogy minél gyorsabban minél több emberhez jusson el biztonságos és hatékony vakcina, nekünk pedig kötelességünk, hogy, amint lehetséges, beadassuk azt magunknak.

"Beszéljünk őszintén és világosan! Minden gyógyszernek és oltóanyagnak lehetnek mellékhatásai, tehát aki beoltatja magát, vállal kockázatot. Ez azonban összehasonlítatlanul kisebb veszély, mint amit a vírus további terjedése és a járvány irtózatos társadalmi terhei jelentenek. Ha nem állítjuk meg a járványt, a következő éveink is újabb és újabb hullámokról, újabb és újabb korlátozásokról fognak szólni. Emberéleteket fogunk elveszteni nemcsak a pandémia, hanem az ennek nyomában járó gazdasági válság és az egészségügy összeomlása miatt, az elhalasztott műtétek és kezelések következményeként. Ez az igazi kockázat, nem az oltás!"

- mondta az országgyűlési képviselő.

Ennek megfelelően a Polgári Válasz Mozgalom kezdeményezi, hogy azok, akiknek lehetőségük lenne biztonságos és hatékony oltóanyaghoz jutni, de azt visszautasítják, és később megfertőződnek, maguk is járuljanak hozzá kórházi kezelésük többletköltségeihez.

"Magyarországnak évtizedek óta nem volt annyira szüksége felelős polgárokra, mint most. A közéletünkben kórosan elburjánzott a bizalmatlanság és a paranoia, amely megfertőzi a vakcináról szóló értelmes párbeszédet is. Az oltásellenes és járványtagadó mozgalmak az érthető bizonytalanságot kihasználva döbbenetes károkat okoztak a korábban hagyományosan oltáspárti hazai közvéleményben."

Emellett a Polgári Válasz Mozgalom tájékoztató kampányt indít azzal a céllal, hogy "a tudomány és a józan ész segítségével muníciót szolgáltassanak valamennyi honfitársunk számára, akik szeretnék meggyőzni családtagjaikat, barátaikat a covid elleni vakcina fontosságáról és hasznosságáról".

Tegnap még támogatta, ma már elutasítja az orvos szakszervezet az ötletet

Ahogyan arról portálunk is beszámolt, Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes az InfoRádiónak azt mondta, hogy "ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat. Ennek az információnak a fényében már nem biztos, hogy olyan sokan tiltakoznának az oltás ellen."

Kedden azonban a szakszervezet már pontosította, vagyis inkább visszakozott és már azt mondták: nem támogatják azt, hogy aki nem kéri a védőoltást, annak ne állja a társadalombiztosítás az ellátását.

Mégsem gondolja azt az orvos szakszervezet, hogy aki nem oltja be magát, az fizesse az ellátását

Azt követően, hogy a Magyar Orvosok Szakszervezetének alelnöke, Daróczy-Gaál Ágnes az InfoRádiónak azt mondta, hogy "ha valaki nem oltatja be magát, vegye számításba azt, hogy egy 2-3 hetes intenzív osztályos kezelést a saját zsebéből kell megfinanszíroznia, ami akár 14-21 millió forintra is rúghat.

Szólj hozzá!

Hámori Lucának selejteznie kell

A kőszegiek 23 éves sportolója így vasárnap délután kezd és Grainne Walsh-sal csap majd össze az Észak-párizsi Arénában.

Három alpolgármesterben maximalizálná a városvezetőket Novák Előd

A nyári szünet után elsőként az Igazságügyi Bizottság tárgyalja a parlamenti képviselő törvényjavaslatát.

Látványosan megújíthatod a ház megjelenését a tetőcserepek átfestésével!

Az épületek különböző szerkezeteinek felújítása nagyszerű eredménnyel kecsegtet, amennyiben a megfelelő anyagokkal és szakszerűen végezzük, nem kivétel ez alól a tető sem, amelynek megkopott cserepei átfesthetők. 

Újra üzemel a büfé a szombathelyi Víztoronyban

Befuccsolt a korábbi piaci alapú üzemeltetés, most az AGORA maga “áll a pult mögé”.

Kellemes nyári idő lesz pénteken

Se eső, se szél, se kánikula.

Továbbra sem nyílik meg a keleti szektor az ETO-stadionban, de számos fejlesztés történt

A 2024/25-ös időszak szezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta szerdán az ETO FC Győr.

A Savaria Karneválra is jön a repohár

A pohárért 500 forintot kell fizetni, de vissza már nem pénzt, hanem tokent adnak majd.

Szeptemberig torlódás lesz a Béke hídon Győrben

A szakemberek célja, hogy a munkálatok az iskolakezdésig befejeződjenek.

LMP: Elképesztő, hogy a kormány nem hajlandó szélenergiát használni

Az LMP azt várja a kormánytól, hogy engedjen végre zöld utat a szélenergiának.

ELTE: rekordszámú a pedagógusjelölt

Az ELTE szombathelyi képzéseire összesen csaknem 1000-en nyertek felvételt, ezen belül közel 50 százalékos részesedéssel megőrizte vezető szerepét a pedagógusképzési terület.

Milyen a stílusos esküvői ültetőkártya?

Az esküvői ültetőkártya, nemcsak segít a vendégeknek megtalálni a helyüket a vacsorán, hanem egyben dekorációs célt is szolgál, sőt, összehangolva akár köszönőajándék is lehet. Egy esküvőn, ahol minden apró részlet számít, az ültetőkártya stílusa sem elhanyagolható kérdés. 

Te megtaláltad már a tökéletes férfit?

Tegye fel magának mindenki a millió dolláros kérdést: “Megtaláltam már a tökéletes pasit?

Több kilométeren át haladt szembe a forgalommal az M85-ösön

Majd ütközött egy szabályosan közlekedővel.

Július közepén kilenc nap alatt 22 országos és fővárosi melegrekord dőlt meg

Köztük a július 11-ére vonatkozó, 102 éves -, valamint szintén nyolc országos reggeli melegrekord, továbbá két fővárosi és öt fővárosi hajnali melegrekord.