Pár hétig bírta a strapát a szombathelyi Sportliget új hídja alatti hangjáték

Nagy Donát 2020-02-17 14:54:00
Lehangoló a látvány.

A Sportliget felújításáról már többször írtunk az elmúlt hónapokban, most viszont egy friss építményen, azaz annak alján lévő játékokon akadt meg a szemünk.

A kosz és a mocsok vert tanyát a közel 1 milliárd forintból megújított szombathelyi Sportliget mellett

Farkas Bazsi Építési törmelék, vagy bontási sitt? Minden esetre nem szép látvány. Tavaly, az októberi önkormányzati választás előtti nagy hajrában adták át a városvezetők a szombathelyi Sportliget felújított pályáit. A kivitelezésre több panasz is volt, többek között a kispályás labdarúgó pályákat, és a teniszpályákat is érte kritika.

Mint megtudtuk, a hidat magát a Homlok Zrt. építette, de az alján lévő, úgynevezett hangjátékok kialakítását már a Prenor Kft. hajtotta végre.

Itt sokszor látni erre sétáló kisgyerekes családokat, ahol a gyerkőcök természetesen nagy kíváncsisággal fogadják a lógó-lengő díszeket. A patakba szintén elhelyeztek betonkockákat, így kész is egy kisebb játszótér.

Ezzel nem is lenne semmi baj, azonban a kihelyezett hangjátékok nagyon gyenge minőségűek, illetve hiába hívogatóak, úgy gondoltuk, nem játékra, hanem díszítésnek készültek.

Ottjártunkkor hiába láttuk, hogy vadonatúj a híd, a környezet (a fű még nem is kezdett el nőni), de ezek az elemek már most erősen hiányosak, és a még fent lévők is fel vannak hasadva, a tartó drótkötelek meg vannak nyíródva, a kis kockák pedig szintén sok helyen hiányoznak már.

Hogy képbe kerüljek az eredeti elgondolásról, kérdéseimet elküldtem a Prenor Kft.nek. Ők elmondták, hogy a híd alján lévő elemek megnevezése a műszaki leírás alapján „széljáték és lakatszálak".

Ezek tehát a látszat ellenére díszítő és hangulati elemek, nem pedig játékok.

A felszerelt díszek egyébként már az eredeti tervekben is szerepeltek. A kivitelezésre 5 év a garancia. Azt, hogy ezek állapotát ellenőrzi-e valaki, nem sikerült megtudnom.

Kérdéseimet feltettem Szombathely Megyei Jogú Városnak is, mint megrendelőnek, amint válasz érkezik a hangjátékok további sorsáról, természetesen közzétesszük.

Frissítés (02.18, 12:00)

A város részéről Károlyi Ákos jegyző válaszolt a kérdésekre, a hozzánk eljuttatott levelet alább olvashatják:

Szólj hozzá!

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.

A megfelelő tetőfedő anyag kiválasztása: miből válogathatunk?

Általában minden ház esetében a legfontosabb rész az alap és a tető. Ennek a két elemnek a minősége, elkészítési módja és a használt alapanyagok nagymértékben befolyásolják majd az ingatlan élettartamát, problémamentességét és még a megjelenését is.