Óvodaablakokat avattak a szombathelyi városvezetők

ugytudjuk.hu 2018-09-28 06:23:00
Még csak félig sincsen kész a Pipitér óvoda felújítása, de a szombathelyi polgármester máris szalagot vágott - a gyerekek pedig biodíszletet álltak.

Nagy divat lett mostanság félig kész dolgokat átadni, felavatni Szombathelyen. Nem is olyan régen számoltunk be róla, hogy a város térkővel borított Szigligeti Ede utcája pont a feléig készült el, amikor négy városvezető érkezett a helyszínre, hogy átadja azt - írja cikkében az Átlátszó.

Nos, a szombathelyi Pipitér Óvoda még csak félig sincsen kész: 40 ablakot cseréltek ki a homlokzaton, kialakítottak egy akadálymentesített bejáratot és mosdót. Persze ez dicsértes, ám a nyílászárók cseréjével, most csupán az épület egyharmadával végeztek. Hátra van még a teljes gépészet korszerűsítés (többek között napelemekkel szeretnék gazdaságosabbá tenni az üzemeltetést), a homlokzat szigetelése és a további ablakok cseréje is.

Ez azonban csak a hosszú távú terv, jelenleg ugyanis nincsen meg az ehhez szükséges anyagi forrás, egyelőre csak a pályázati lehetőség adott a további fejlesztésekhez.


Most 10,5 millió forintot költött el a város az ovira. Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester pedig úgy érezte, ez elegendő ok az ünneplésre, vagy saját ünnepeltetésére. 

Csak emlékeztetőül: a most az óvodára költött 10,5 millió forint még a fele sem a polgármesteri parkolóra megszavazott 23 millió forintnak.

Nem ez az egyetlen felújítás átadás mostanában. Pár nappal ezelőtt a Bokréta Bölcsődénél vágtak szalagot Puskásék - arról is el lehetne gondolkodni ismét és ismét, hogy miért is kell ilyenkor a gyerekeket biodíszletként használni -, arra azonban pont elfelejtették meghívni a körzet ellenzéki (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) képviselőjét, Kelemen Krisztiánt. 

A képviselő akkor azt írta, nem a személye a fontos, hanem a választópolgárok, akiket képvisel. Láthatóan az is rosszul esik neki, hogy amikor a segítségére volt szükség, meg tudta keresni az intézmény, most, hogy valaminek közösen örülni lehetne, hirtelen elveszett a telefonszáma.

Bár a keddi szalag-vágásban érintett óvoda is egy olyan körzetbe tartozik, amit ellenzéki képviselő irányít, őt a szervezők ezúttal nem felejtették el meghívni. Tisztában is volt vele, hogy a beruházások megvalósításának oroszlánrésze még nagyon messze van, nem is igyekezet ollót kattintani a város vezetőkkel. Horváth Soma (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) az Átlátszónak annyit mondott: a szalagátvágással azért még várhattak volna, mert még sok mindenre szükség van ahhoz, hogy az óvoda teljesen megújuljon. 

Elég szomorú, hogy az intézményvezetőkön egyfajta megfelelési kényszer kezd úrrá lenni, ami azt diktálja, hogy a legapróbb városi pénzből készült beruházást is, lassan állófogadással egybekötött hálálkodással kell megköszöni. 


 

Szólj hozzá!

Kihúzták az ötös lottó e heti nyerőszámait

Mutatjuk azt is, mennyit lehetett nyerni.

Vádat emeltek annak az önvezető autónak a sofőrje ellen, amely elütött egy nőt

Elaine Herzberg a biciklijét akarta áttolni az úton, sem a kocsi, sem a sofőrje nem vette észre.

Fölényes győzelmet aratott a horvát bajnok ellen a Győri Audi ETO KC

A győrieknek ez volt sorozatban a 39. veretlen BL-meccsük.

Nem hiszed el, mekkora baromságokért adtak idén anti-Nobel-díjat

Aligátort "héliumos hangon" beszéltető kutatócsoport és a nárcizmust szemöldök alapján azonosító pszichológusok is nyertek idén.

Oszlopnak ütközött egy autó Körmenden

Az autóban csak a vezetője utazott.

Három férfi verekedett össze Bönyben

Egyiküket kórházba kellett vinni.

Világszerte már 30 milliónál is több koronavírus-fertőzött van

A halálos áldozatok száma közelít az 1 millióhoz.

Az operatív törzs visszatért, és készen áll kordában tartani a koronavírus-járványt

Müller Cecília szerint a járvány első hulláma elsősorban az idősebbeket érintette, most viszont a 20-29 éves korosztályból kerül ki a legtöbb pozitív eset.

Most könnyedén megnehezítheti a biciklitolvaj életét, elég csak annyit tennie, hogy

vasárnap kilátogat Kőszegen a Fő térre és regisztrálja a biciklijét.

Donald Trump vasárnaptól bannolhatja a TikTokot

Eztán már nem lehet letölteni az appot az Egyesült Államok területén.

Hűvösebb, de napsütéses időnk lesz a hétvégén

Hétfőtől pedig újból 30 fok körüli hőmérsékletre számíthatunk.

Celebekkel teletömött Zoom-meetingen futott egymásba Jennifer Aniston és Brad Pitt

Még egy elég kínos jelenetet is elő kellett adnia az egykori sztárpárnak.

Nem jönnek a spanyolok: Betett a koronavírus-helyzet és a szigor

A Sevilla labdarúgóklub 2500 belépőjegyet visszamondott a jövő csütörtökön Budapesten sorra kerülő, Bayern München elleni európai Szuperkupa-mérkőzésre. A németek viszont jönnek.

Vacak levegőt szívunk Szombathelyen és Győrben

És itt most nem a trágyaszag a fő gond.

Kiégett egy autó Győrben

Kigyulladt egy személyautó Győrben, a Kiskúti liget közelében, a Nagysándor József utcánál.

van még itt cikk a témában:

Bruttó 169 millióval kerül többe a szombathelyi Vásárcsarnok

Csütörtökön dönthet a közgyűlés arról, hogy kifizesse-e az önkormányzat a plusz költséget.

Elkészültek a látványtervek – így nézhet majd ki Szombathely legújabb bölcsődéje

Szombathely közgyűlése még tavaly augusztusban döntött aról, hogy a város pályázatot nyújt be a „Bölcsődei férőhelyek kialakítása, bővítése” című felhívásra. Ezt követően a város idén júniusban már támogatási szerződést is kötött a projektre.