ugytudjuk.hu
2018. szeptember 28. péntek, 06:23
Még csak félig sincsen kész a Pipitér óvoda felújítása, de a szombathelyi polgármester máris szalagot vágott - a gyerekek pedig biodíszletet álltak.

Nagy divat lett mostanság félig kész dolgokat átadni, felavatni Szombathelyen. Nem is olyan régen számoltunk be róla, hogy a város térkővel borított Szigligeti Ede utcája pont a feléig készült el, amikor négy városvezető érkezett a helyszínre, hogy átadja azt - írja cikkében az Átlátszó.

 

 

Nos, a szombathelyi Pipitér Óvoda még csak félig sincsen kész: 40 ablakot cseréltek ki a homlokzaton, kialakítottak egy akadálymentesített bejáratot és mosdót. Persze ez dicsértes, ám a nyílászárók cseréjével, most csupán az épület egyharmadával végeztek. Hátra van még a teljes gépészet korszerűsítés (többek között napelemekkel szeretnék gazdaságosabbá tenni az üzemeltetést), a homlokzat szigetelése és a további ablakok cseréje is.

 

 

Ez azonban csak a hosszú távú terv, jelenleg ugyanis nincsen meg az ehhez szükséges anyagi forrás, egyelőre csak a pályázati lehetőség adott a további fejlesztésekhez.

 


Most 10,5 millió forintot költött el a város az ovira. Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester pedig úgy érezte, ez elegendő ok az ünneplésre, vagy saját ünnepeltetésére. 

 

 

Csak emlékeztetőül: a most az óvodára költött 10,5 millió forint még a fele sem a polgármesteri parkolóra megszavazott 23 millió forintnak.

 

Nem ez az egyetlen felújítás átadás mostanában. Pár nappal ezelőtt a Bokréta Bölcsődénél vágtak szalagot Puskásék - arról is el lehetne gondolkodni ismét és ismét, hogy miért is kell ilyenkor a gyerekeket biodíszletként használni -, arra azonban pont elfelejtették meghívni a körzet ellenzéki (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) képviselőjét, Kelemen Krisztiánt. 

 

 

A képviselő akkor azt írta, nem a személye a fontos, hanem a választópolgárok, akiket képvisel. Láthatóan az is rosszul esik neki, hogy amikor a segítségére volt szükség, meg tudta keresni az intézmény, most, hogy valaminek közösen örülni lehetne, hirtelen elveszett a telefonszáma.

 

 

Bár a keddi szalag-vágásban érintett óvoda is egy olyan körzetbe tartozik, amit ellenzéki képviselő irányít, őt a szervezők ezúttal nem felejtették el meghívni. Tisztában is volt vele, hogy a beruházások megvalósításának oroszlánrésze még nagyon messze van, nem is igyekezet ollót kattintani a város vezetőkkel. Horváth Soma (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) az Átlátszónak annyit mondott: a szalagátvágással azért még várhattak volna, mert még sok mindenre szükség van ahhoz, hogy az óvoda teljesen megújuljon. 

 

 

Elég szomorú, hogy az intézményvezetőkön egyfajta megfelelési kényszer kezd úrrá lenni, ami azt diktálja, hogy a legapróbb városi pénzből készült beruházást is, lassan állófogadással egybekötött hálálkodással kell megköszöni. 


 

comments powered by Disqus

Budai Gyula ma reggel a Mokkában maga mesélte el, micsoda komoly volt a helyzet. 

Isten éltesse Joli nénit!

Két autóst csíptek el a rendőrök.

Milyen érdekes, hogy a szerdai “rabszolgatörvény” megszavazása után dobták le a nyugdíjemelés bombát.

Sál, sapka, szánkó, hólapát. 

Meg is jutalmazták őket a kemény munkáért.

Anarchiába hajló, eszetlen rendbontás történt szerdán az Országgyűlésben és a Parlament előtti téren - mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke.

A miniszter szerint szerdán kilenc rendőr sérült meg a demonstárció alatt.

A meggyilkolt papot idén májusban avatták boldoggá.

A Momentum Mozgalom szombathelyi szervezeti elnökének véleménye a rabszolgatörvény elfogadásáról.

Már csigaforgatónk és pásztorgémünk is van.

Az egyik idős asszony súlyosan megsérült.

Kövér László házelnök nagy büntetést ígért, de nem tudja teljesíteni.

Három jármű ütközött össze.

A vétkes kirepült az autójából, a vétlen autóban hárman is megsérültek.

A PornHub összeszedte, hogy milyen pornót néztek idén a legtöbbet.

Ezért túlóráztak kicsit a parlament előtt.

Twitter megosztás Google+ megosztás