Fotó: Lakatos Péter / MTI

Orvost rendeltek a Hableánnyal ütköző Viking Sigyn ukrán kapitányához

ugytudjuk.hu
2019. június 17. hétfő, 17:51
Nemzetközi nyomozóhatóságok is vizsgálják már a dunai hajókatasztrófát.

A 24.hu megszólaltatta a két hete a Dunán elsüllyedt Hableány magyar kapitányának családját képviselő ügyvédet, Magyar Györgyöt.

 

Kiderült, nemzetközi nyomozóhatóságok is bekapcsolódnak a nyomozásba.

 

Az ügyvéd elmondta, arra kíváncsiak, hogy hogyan engedhették el a tragédia után a szállodahajót és azt miért nem foglalták le.

 

"Miként lehetséges az, hogy egy ilyen sok ember halálával járó baleset után még most is szabadon közlekedik?" - mondta Magyar György.

 

A BRFK Közlekedésrendészeti Főosztálya Magyarék kérésére elküldte nekik, milyen szakértők vesznek részt az eset tisztázásában: informatikus, nautikai, hidrológiai és műszaki szakértő, valamint orvosszakértő, közlekedés pszichológus, szemészorvos, fotó- és videótechnikus vizsálja a szakterületéhez tartozó körülményeket.

 

Az ügyvéd szerint a szemész Jurij C. a Viking Sigyn gyanúsított ukrán hajóskapitányának alkalmasságát, a többi szakértő pedig az áldozatok és sértettek sérüléseit vizsgálja majd. A fotó- és videotechnikus pedig a tragédiát rögzítő kamerák felvételeit elemzi.

 

Az, hogy milyen eredményt hoztak a vizsgálatok, még nem lehet tudni, mert azok eredményét a védelemmel ellentétben még nem kapták meg. Magyar György a 24.hu-nak adott nyilatkozatában erről is elmondta véleményét:

 

"Nem hiszem, hogy az sérti a nyomozás érdekeit, ha kikérjük az előzetes szakvéleményt, az viszont sérti, ha elmegy és azóta is közlekedik a rengeteg nyomot magán hordozó, valószínűsíthetően a tömegkatasztrófát okozó Viking nevű hajó. Tegye fel a kezét az, aki elengedte a szállodahajót, majd álljon fel és adja át a helyét másnak!"

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás