Okorn szerint előbbre léptek a Falco magyar válogatott játékosai a Bajnokok Ligájában

Vágvölgyi Bálint 2020-02-06 15:36:00
A sárga-feketék edzője most csak a szünetre vár, hogy leüljenek, és megbeszéljék a következő három-négy hónap prioritásait.

Gasper Okorn, a Falco-Vulcano Energia KC Szombathely edzője a Nemzeti Sportnak adott interjút, többek között azzal kapcsolatban, hogy kik voltak a csapata húzóemberei a Bajnokok Ligájában.

"A négy magyar válogatott kosaras is megismerkedhetett a korábban látottnál kicsivel magasabb szinttel, aminek hasznát vehetik a jövőben. Mindannyian előreléptek, ha megnézzük a statisztikákat, Juvonte Reddickel együtt kulcsemberei voltak az együttesnek, nem mondhatjuk, hogy a játékunk a légiósokon állt vagy bukott volna."

- mondta Okorn.  A sikeredző beszélt a jövőről is. Szerinte könnyebb lesz a helyzet a következő kiírásban, de előtte még vannak feladatai.

"Most csak a szünetre várok, hogy leüljünk, és megbeszéljük a következő három-négy hónap prioritásait. Ha megvédjük a bajnoki címünket, töprenghetünk a következő évadon. Azzal nem értek egyet, hogy a magyar bajnoknak ne lehetne automatikus helyet adni a BL főtábláján, mert jobb eredményt értünk el a két litván, valamint a két lengyel résztvevőnél is. Talán átgondolja ezt a FIBA, hiszen jó házigazdák voltunk, rendre telt ház előtt léptünk pályára és elsőrangú körülményeket teremtettünk Szombathelyen – ha nem is a csoportkörbe, de a selejtező utolsó fordulójának kiemelt csapatai közé odakerülhetne a magyar induló. Ez megkönnyítené a helyzetet, azzal együtt, ha ismét megnyernénk a magyar NB I-et, ami nem lesz könnyű. Fontos lenne, ha a nyáron együtt maradna a keret, hiszen a játékosok szívesen szerepelnek ezen a szinten, de még semmit sem tudunk, ha eljutunk odáig, akkor is bármilyen nyolcasba kerülhetünk… Azt legalább már ismerjük, hogyan kell kezelnünk ezt a helyzetet és örülök annak, hogy így alakult a történetünk."

– mondta.

A mostani szezon sok szempontból más, mint az előző. Okorn szerint 2019 márciusa óta a legszebb időszakát éli a Falco.

"Az előző idényt nem úgy kezdtük, hogy favoritok lettünk volna valamilyen trófea megszerzésére. Aztán hónapról hónapra megváltozott minden, előre tudtunk lépni a tavasszal, de nem volt egyszerű. Amit tavaly március óta végrehajtottunk, az a Falco történetének egyik legszebb időszakát hozta el. Lejátszottunk nagyjából negyven mérkőzést a magyar bajnokságban, s csupán hármat veszítettünk el. Ezen jó érzés elidőzni egy pillanatra, ám a következőben már arra gondolunk, mi lesz holnap… Mindig a jobbra törekszem, ezért van egy kis rossz szájízem, hogy nem jutottunk a tizenhat közé a Bajnokok Ligájában. Nem az számít, mit vár a közvélemény, és mennyire van megelégedve azzal, amit mutattunk, rendre a nagyobb célokért kell küzdeni. De elégedett vagyok, és az Alba-meccs után, ha jól kialudtam magam, lesz nagyjából tíz napom értékelni a történteket és felidézni a pozitív emlékeket."

– nyilatkozta Okorn.

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.