Odavan a magyar internet a nyugdíjas Bíró Mariért

Varga Mátyás 2020-04-01 06:58:00
Hihetetlen, de Mari néninek olyan TikTok videója is van, amit már 356 ezren láttak.

Ahhoz már hozzászokhattunk, hogy az interneten néhanapján találkozunk érdekes, az átlagtól kicsit vagy nagyon eltérő tartalmaktól. De az is előfordul, hogy egy-egy tartalomgyártó jutyuber, instagrammer vagy tiktoker tér el az átlagtól. Akik tényleg gyakran megfordulnak az előbbi platformokon, valószínűleg 4 éve találkoztak Ilonka nénivel. Az idős néniről az unokája töltött fel videókat, amikért aztán oda meg vissza volt az internet népe. 2018 nyarán azon a nyugdíjas hölgy bejelentette visszavonulását, teljesen érthető okokból, ugyanis koránál fogva inkább nyugalomra vágyott.


Ezt, az Ilonka néni okozta hiányérzetet igyekszik csökkenteni a Bíró Mari, aki kevesebb, mint egy hete kezdte el feltölteni a videóit. Mari néniről annyit tudunk, hogy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rákóczifalván él, ami ahogy többször is elmondja, Budapesttől 100 kilométerre található. A valószínűleg 60-as éveiben járó néni a Neumann János Egyetemen végzett kereskedelmi közgazdászként, de mérlegképes könyvelői képzettséggel is rendelkezik. 2 gyermeke és 3 unokája van és ki nem találjátok, de nagyon szeret tartalmat gyártani az internetre. 

Biromari on TikTok

Biromari(@sziasztokmarivagyok) has created a short video on TikTok with music eredeti hang. Üdv utálkozók


Tudom, hogy először furcsának tűnhet, hogy egy nyugdíjas évei elején járó néni különféle videókat és képeket tölt fel, de egy idő után meg lehet szokni. Az elején még én is furcsán néztem az általa feltöltött videókat, de a negyvenedik TikTok videónál már csak mosolyogtam. Igen, jól olvastátok, Mari néni a fiatalok legkedveltebb platformján is megtalálható. A főleg rövid videók megosztására szolgáló oldalon már idén január végétől kezdve kerülnek fel különféle felvételek. 


Ezeken a drága Mari néni vagy tésztát gyúr, vagy az otthon maradásra hívja fel a figyelmet, de az is előfordul, hogy rögtönzött divatbemutatót tart. Arra is van példa, amikor kondizik, hogy még véletlenül se hízzon el az otthoni karantén alatt. Itt viszont megjegyezném, hogy a bikinis és a rózsaszín tangabugyis videókat kicsit soknak találtam. De ízlések és pofonok. A legnézettebb TikTok-ra feltöltött kis minivideóját már 356 ezren nézték meg, és már 32 600 követője van. 

@sziasztokmarivagyok

Képeket meg nem mutattam magamtól itt van egy pár ##biromari ##maradjotthon

♬ Cigányrománc - Kovács Erzsi


A YouTube-ra pontosan 6 napja kezdte el feltölteni videóit a drága Mari néni. Egészen elképesztő, de a főleg TikTok-ról átvett tartalmak (a cikk írásakor) 74 330 megtekintésnél járnak, és eddig 995-en iratkoztak fel a csatornára. Tegnap este, amikor elkezdtem befalni a közel egy órányi videós anyagot, egy apró, de mindent felbolygató gondolat ütött szöget a fejembe. Lehet csak én gondolom így, de szerintem az simán annyira menő lenne, ha a kortársaim, vagy a nálam fiatalabb lányok esetleg a mindennapjaikba is kicsit betekintést engednének. 


Nem csak a pózolós, tökéletesen kisminkelt arcú leányzókkal lenne tele az Instagram, hanem mondjuk egy-egy általuk készített étel vagy sütemény is felkerülne egy kép formájában. És pont ez az, amiért Mari nénit is sokan kedvelik, hogy nem a közösségi médiák cukormázas csillogó világát mutatja be. Így nem egy internet által kifacsart viselkedésű nagymamának, hanem egy életvidám és kedves mamókának követhetjük a mindennapjait. Persze könnyen előfordulhat, hogy egy-egy megmozdulásában van némi színészkedés, de azok esetében is egy valósághoz közeli képet kapunk. 

Bíró Mari - Sportolási tippek 3.

Üdvözöllek benneteket! Köszönöm, hogy megnézitek a videóimat! Csatlakozzatok a facebook csoportunkba is: https://www.facebook.com/groups/891452207935182/?ref...


Mari néni szójárásával élve, tehát azt mondom nektek, hogy ez azt jelenti, bár hiába tűnhetnek furcsának és elsőre szokatlannak az által gyártott tartalmak, mégis egy szerethető és kedves hölgy életét követhetjük nap, mint nap. Ami pedig külön érdekes, hogy bár máshol nem találtam az ideinél korábbi videókat, de az egyik csoportban (aminek amúgy 18 918 tagja van) található egy 4 évvel ezelőtti felvétel, az akkor még barna hajú Mari néniről.  
 

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.