Novák Katalinnak inkább a férfiakat kéne a konyhába küldenie

Pintér Bence 2020-12-19 08:09:13
Ahelyett, hogy a nőket akarja a Fidesz visszaküldeni a konyhába, sokkal modernebb, és valószínűleg jóval inkább működő megoldás lenne, ha a férfiakat is megpróbálná inkább beküldeni oda.

Ez itt egy véleménycikk, ami nem feltétlenül tükrözi szerkesztőségünk álláspontját. Vitáznál velünk? Küldd el az írásod nekünk!

Évről évre előkerül valaki a Fidesz környékéről – de van, hogy évente többször is –, aki valamilyen formában kifejti, hogy a nők csak ne akarjanak itt pénzért, főleg ne egyenlő pénzért dolgozni, hanem inkább húzzanak vissza gyereket szülni meg ebédet főzni a konyhába.

Most éppen Novák Katalin családminiszter mondta el az egyik fiatalokat megszólítani próbáló fideszes szatelitoldal videójában, hogy a nők ne akarjanak ugyanannyi fizetést, mint a férfiak, és higgyék el, hogy lehetnek boldogak „csupán” családanyaként, satöbbi. Hosszú videó ez, nem csak ez az állítás van benne, bár ez a legárulkodóbb.

Hogyan lehet sikeres egy nő?

Novák Katalin üzenete az Axiómán. ???? Nem hosszabb, mint egy espresso. ☕

Posted by Axióma on Sunday, December 13, 2020

Az említett megszólalások ugyanis tipikusan konzervatívak abban az értelmben, hogy valami olyasmit próbálnak szuggerálni, mi több, különféle jogi eszközökkel rá is erőltetni emberekre, amely régen volt – már ha volt! –, manapság viszont már biztos nincs, és jó eséllyel nem is jön vissza. Jelen esetben például

azt, hogy egy anya szüljön 3-4-5 gyereket, és a férfi pedig családfőként tartsa el a családot, miközben anya gyereket nevel 0-24-ben.

Volt ilyen, és bizonyára sporadikusan most is van ilyen a magyar társadalomban, de manapság az egykeresős családmodell nem kifejezetten jó stratégia, a nők pedig ugyanúgy szeretnének továbbtanulni, szeretnének karriert, vagy csak egy munkát, amit élveznek, mint a férfiak. Erre pont annyira, vagy éppen jobban képesek, mint a férfiak, az erre irányuló vágy tehát természetes dolog, semmi megkérdőjelezhető dolog nincs ezen a fronton.

A Fidesz viszont azt szeretné, ha visszatérnénk a feminizmus előtti – jórészt azért inkább csak az ő fejükben létező – aranykorba. Nem tudom, hogy ebben mennyi a hétköznapi hímsovinizmus és nőgyűlölet, de azt hiszem, leginkább tényleg az az ok, hogy pártunk és kormányunk (pártjuk és kormányuk) szeretné elérni, hogy változzanak a demográfiai adatok. Legyünk most jóhiszeműek, és nézzük meg innen a dolgot.

>>A TELJES ÍRÁS AZ AZONNALIN OLVASHATÓ<<

Szólj hozzá!

Krúbi is tiszteletét teszi az idei szombathelyi Bloomsdayen

Igaz nem szólóban, hanem a Mirror Glimpse formációval érkezik. Itt a három nap pontos menetrendje.

Szírt szállított, szabadságvesztés lehet a vége

Az osztrák határhoz vitte korábban elítélt társával.

Éljen Szombathely: A SZOVA egy általunk kifizetett szolgáltatást végzett el a zászlók kihelyezésével

Az egyesület elnézést kér a vasi fideszes pártlap helyett is a dolgozóktól.

Éljen Szombathely: Minden hozzánk érkező összeget az utolsó fillérig a pedagógusok béremelésére fordítottunk

Maruzsa Zoltán államtitkár szerint azonban a szombathelyi önkormányzat 184 millió forintot nem osztott ki az óvodapedagógusok bérére.

Egyelőre javítóintézetben marad a bőnyi iskolai késelés fiatal elkövetője

Meghosszabbította a bíróság a bőnyi általános iskolában elkövetett késelés gyanúsítottjának letartóztatását.

A győri jósnő azt ígérte a megtisztítja a rontástól az ékszereket, de inkább zálogba adta őket

A 165 ezer forintnyi aranyékszert a rendőrök adták vissza a sértettnek.

Burkolatmarási munkák miatt forgalomkorlátozás lesz Szombathelyen a Rumi út és a 86-os főút csomópontjában

A munkát a csúcsidőszakokon kívül végzik el a "mozaikos" kereszteződésben.

Ideális növénytermesztéshez a magaságyás

Rengetegen kedvelik a magaságyásokat, amelynek igen sok oka lehet. Ki ne vágyna saját termesztésű gyümölcsökre és növényekre, amelyeknek persze sokkal finomabb az ízük, mint a piacon vagy a boltban beszerezhető termékeké. Ezeket pedig egy magaságyásban megtermeszteni igazán kényelmes megoldást jelent. Az elkészítésük pedig egyáltalán nem nagyon bonyolult.

Bútorok, amelyekre gondolnod kell a lakberendezés során

Amennyiben épp most költözöl be az új otthonodba, albérletedbe, netán a lakásfelújítás végén jársz, ideje számba venned, milyen bútorokra lesz szükséged. Ne csak a nagy, meghatározó darabokra gondolj – kanapé, franciaágy, étkezőasztal stb. –, mivel a kisebbek is befolyásolni fogják helyiségek hangulatát.

Pénteken Szijjártó Péterrel demonstrál erőt a Fidesz-KDNP Szombathelyen

A Haladás Sportkomplexumban tartják Lenkai Nóra választás előtti utolsó nagy kampányeseményét.

Életet mentettek a kőszegi rendőrök

Füsttel teli családi házból mentettek ki egy mozgáskorlátozott nőt.

Mutatjuk, miért tegyél szőnyeget a konyhába is!

Találkoztál már olyan jópofa szőnyegekkel, amelyeken kávéscsészék, ételek, italok vagy azok nevei jelennek meg? Többnyire kisebbek, és inkább a futószőnyegek méreteihez állnak közelebb, mint a hagyományos típusokhoz.