Nemény András: a fideszes polgármesterek is azt mondják, egyenlő teherviselésre lenne szükség

Nagy Donát 2021-02-24 17:38:00
Még nem tudni, kap-e a város kompenzációt a kormányzati elvonások után.

A mai online sajtótájékoztatón elhangzott, hogy Szombathelyen a fertőzésszámok emelkedése nem drasztikus, azonban sajnos sok fontos embert veszített el a város az elmúlt napokban.

Nemény András (Éljen Szombathely) szerint a mai napon tapasztalt tumultust az SZTK épülete előtt több tényező együttesen okozta. Először is 680 ember oltását tervezték mára, de ehhez még hozzájöttek azok, akiket tegnap nem tudtak beoltani, mivel nem érkezett megfelelő mennyiségű vakcina. Ez a két nap pedig ma összeadódott. Az, hogy a 4 oltópont egy épületbe lett kijelölve, nem volt szerencsés.

Mint látható, ez az épület erre nem alkalmas

- jelentette ki Nemény, majd hozzátette, hogy a 8 órai kezdés eleve másfél órát csúszott, ugyanis a nyitáskor egyszerűen még nem tudták a dolgozók, kit is kell behívni, nem volt náluk a lista.

A beoltandók listájának adminisztrációja késett Szombathelyen, emiatt indult káosszal az oltás első napja

Ma reggel káosz közeli állapotok uralkodtak a szombathelyi SZTK épülete körül. A zömében idős, 80 év feletti emberek azért érkeztek, hogy megkapják a koronavírus elleni vakcinát. A rendszer szerint az oltakozók előre regisztráltak a háziorvosoknál, így adott időpontra kellett nekik érkezniük. Azonban így is csúszott az oltás beadása.

Nemény András azt kéri, hogy csak egy hozzátartozó kísérje a beoltandókat az oltópontokhoz vagy az orvosi rendelőkbe, és maximum 20 perccel korábban érkezzenek. A mai fejetlenségről mi is beszámoltunk délelőtt, majd - bár meghívót nem kaptunk - a délutáni sajtótájékoztatóról is tudósítottunk.

Elnézték az órát, hiányzik a fegyelem - ezzel indokolták a reggeli káoszt a szombathelyi SZTK előtt

kezdte az SZTK előtti sajtótájékoztatót Harangozó Bertalan kormánymegbízott. Elmondta, hogy a mai napon 1440, háziorvosok által regisztrált beteget oltanak a kórházi oltócsoportok. Tíz oltócsoport működik a mai nap folyamán a megyében, a vidéki helyszíneken már befejeződtek az oltások, itt Szombathelyen négy csoport kezdte meg a munkát reggel 8-kor.

Az önkormányzat az Agora munkatársai révén tudott segíteni, akik székeket vittek át az SZTK épülete elé, illetve a polgárőrök is azonnal a helyszínre indultak. A polgármester megköszönte a rendőrség döntését, hogy a téren is engedélyezték a parkolást.

Harangozó Bertalan pedig állítólag azt ígérte neki, holnap már sokkal jobb lesz a helyzet.

Log into Facebook

Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.

Az Ugytudjuk kérdésére elhangzott, hogy nem tervezik a közterületi maszkhasználat megszűntetését a belvárosban, de ha jobbak lesznek a számok, lehet róla szó.

A Haladás sportcsarnok átadás-átvétele jó ütemben halad, a HVSE-től be nem érkezett pénz behajtása valószínűleg már az államra marad.

A jövőben az Agora - Médiacentrum összevonása után a költségvetési megszorítások miatt egyéb összevonások is szóba jöhetnek. Az állami elvonások utáni kompenzációról annyit mondott, még nem került döntésre sor Szombathely tekintetében. 

Ami pozitív, hogy a fideszes polgármesterek is kiálltak az ellenzéki vezetésű városok mellett, közösen kértük, hogy mindenki egyenlő mértékben kapjon kompenzációt az elvonások után

- mondta Nemény András.

A civil szervezetek közül jelenleg azokat tudják támogatni, és őket is csak az első fél évig, akiknek ingatlanjuk, vagy fizetett alkalmazottjuk van. Ennek amúgy nincsen törvényi kötelezettsége, de nem szeretnék elengedni a civil szervezetek kezét.

Fotó: Szombathely MJV

Nemény szerint ha a parlament tud ülésezni, akkor a szombathelyi közgyűlés is tudna, és ez kívánatos is lenne a közös döntéshozás miatt. Ennek ellenére ő rendszeresen egyeztet a képviselőkkel, amíg fel nem oldják az országos veszélyhelyzetet.

A polgármester nem érti, hogy a Fő téri WC felújítása kapcsán miért támadják a városvezetést.

Úgy vettem észre, hogy központi kommunikációra kapcsolt az ellenzék [Fidesz], amivel csak saját magukat égetik le

- utalt ezzel azokra az ellentmondásos hírekre, amiket különböző kormánypárti lapok lehoznak. A WC felújításáról ugyanis a közgyűlésben szavaztak, illetve az árazásról a Fidesznek is volt tudomása. Nemény András nehezményezte, hogy a Vas Népe először nagyobb összeget írt meg a lapban, majd amikor ezt jelezték nekik a városházáról, akkor bújtatott és rejtett összegekről kezdtek el vádaskodni. Szerinte komoly aggályokat vet fel az, ha egy újságíró tények nélkül kezd el bűncselekménnyel vádolni városvezetőket.

A söptei ipari parkról elhangzott, hogy a megállapodás utolsó részletét ma este írták alá, amit minden helyi képviselő támogatott. A rendszerváltás után ez az első alkalom, hogy Szombathely területe növekszik. Ez egy olyan megállapodás, amiben a megyeszékhely és Söpte is nyertes.

A város új közlekedési koncepciója kapcsán azt mondta, hogy készül, és a megfelelő időben a lakosságot is bevonják az elképzelések megvitatásába.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.