Még mindig nem tud lábra állni az idős tüntető, akit fellöktek a rendőrök Amerikában

Fehér Buda 2020-06-18 15:20:00
Súlyos sérülést szenvedett az esést követően.

Két hete járta be a világot az a néhány másodperces videó, amin az látszik, hogy egy idős tüntetőt fellöknek a rendőrök Buffalóban, az amerikai New York államban. A felvétel miatt rengetegen kiborultak, sokak szerint megmutatta, hogy mennyire valós a rendőri brutalitás az Egyesült Államokban.

A CNN-nek a 75 éves férfi ügyvédje nyilatkozott, és habár sok mindent nem tudott megerősíteni a férfi állapotáról, annyit elmondott, hogy

eltört a koponyája, és még mindig nem tud lábra állni.

Martin Guginót az is kifárasztja, hogy pár mondatot beszél a körülötte lévőkkel. Az ügyvéd szerint azonban hálás azoknak, akik kiállnak mellette, és még ilyen állapotban is arra kéri az amerikaiakat, hogy küzdjenek a rendőri brutalitás ellen.

Gugino június negyedikén vonult utcára, hogy a George Floyd halála után kirobbant tüntetéssorozatban részt vegyen. A férfit akkor lökték fel a rendőrök, amikor ő odalépett két rendőrhöz. Annak ellenére, hogy videó készült az esetről, a buffalói rendőrség először azt mondta, hogy Gugino magától esett el.

A rendőrség később ugyan felfüggesztette a videón látható tiszteket, valamint vádat is emeltek ellenük. Az eset miatt felszólalt New York állam kormányzója is, aki szerint botrányosan viselkedett a rendőrség a tüntetés idején. A felvétel még az amerikai elnökhöz is eljutott, Donald Trump viszont egyből kiállt az egyenruhások mellett, szerinte Guginó direkt provokálta a rendfenntartókat, valamint antifasisztának titulálta. 

Forrás: Vice

Szólj hozzá!

Az idén sem fizet osztalékot a Rába

Győri ingatlanok érétkesítéséről is döntött a cég.

Azzal fenyegette a sárvári gyámügyest a nő, hogy megöli

„Na te büdös k***a, ha te ezt megtetted, akkor nem fogok veled szépen beszélni!”

Tizenkét gyanúsítottja van már annak az ügynek, amiben letartóztatták a volt győri rendőrkapitányt

A volt kapitányon kívül egy másik gyanúsítottat is fogva tartanak, aki szintén fontos és magas rangú, nyugalmazott rendőr.

Szúnyogok: Győrben kiterjedt biológiai gyérítés egyelőre nem szükséges

A Győr-Szol Zrt. már megtette az előkészületeket a szúnyoggyérítési munkálatok megkezdéséhez.

Legyen egy szuper okosóra a legújabb kiegészítőd

Gondoltál már arra, hogy beszerezz egy páratlan okosórát? Ha eddig halogattad a döntést, akkor ezt most tekintsd egy jelnek és üdvözölj a gyűjteményedben egy efféle újdonságot. Nemcsak dekoratív kiegészítő, hanem számtalan előnnyel is bír.

Quentin Tarantino mégsem filmkritikusról forgatja utolsó filmjét

A rendező várhatóan tizedik filmje elkészítése után is folytatja a kreatív munkát. Korábban többször célzott rá, hogy minisorozatok és színdarabok rendezése is érdekli.

A performance marketing jelentősége a vállalkozások életében

Minden vállalkozás számára alapvető fontosságú, hogy folyamatosan, méghozzá profitábilisan termeljen új ügyfeleket, vásárlókat. A performance marketing elengedhetetlen a sikerhez, egy laikus számára azonban rengeteg nehézséget okozhat a fizetett hirdetések nyereséges menedzselése, éppen ezért sok esetben a legjobb döntés szakértőket segítségül hívni.

Ütötte, rúgta ismerősét egy körmendi férfi

Még a mobilját is földhöz vágta.

Milyen tényezőket vegyünk figyelembe, ha bútorkárpitot választunk?

A különféle anyagokkal bevont, párnázott bútorok esetében a kárpit színe, textúrája meghatározó jelentőségű az enteriőr stílusa, valamint a tartósság és a tisztíthatóság szempontjából, ezért a választásnál körültekintőnek kell lenni.

Azonnali hatállyal rúgta ki a Vas Népe az újságíróját, miután bejelentette, hogy civilként elindul képviselőnek

Tóth Judit Körmenden szerezne mandátumot. Frissítve a Vas Népe közleményével!

Sulyok Tamás jáki látogatása miatt komoly biztonsági intézkedésekre lehet számítani

A vasárnapi avatón ingyen lehet megtekinteni a templomot és templomkertet is.

Egy győzelemre az elődöntőtől a Falco

Lemosták a Honvédet a pályáról

Már a bíróságon is kamuzik Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere

Nem csak adatokat nem adna ki, hanem tényleg nem ad ki.