HIRDETÉS

Nem nélküli gyermeket fogadtak örökbe a londoni állatkert meleg pingvinjei

Fehér Buda
2019. szeptember 10. kedd, 18:20
Ő a világ legelső nem nélküli pingvinje.

Bemutatták az első nem nélküli szamárpingvint a londoni Sea Life-ban. Az állatkert dolgozói ugyanis úgy döntöttek, nem árulják el a látogatóknak a legújabb jövevény nemét, mert szerintük azt csak az emberek társadalma hozta létre, valójában nem is létezik.

 

A szakértők szerint a pingvineket sem érdekli nagyon, hogy mi a nemük, hiszen a hím és a nőstény példányok az ivarérettségig szinte teljesen megegyeznek. A 4 hónapos pingvin egyelőre egy lila szalagot kapott, így különböztetik meg a gondozók a többiektől.

 

A fiókát egyébként már örökbe is fogadta az állatkert egyik pingvinpárja, Rocky és Marama, akik már bejárták a világsajtót, amikor kiderült róluk, hogy egy homoszexuális párt alkotnak. A pár jó gondját viseli a fiókának, aki már ki is sajátított magának egy fészket, lassan teljesen beilleszkedik a kolóniába. 

 

A kis fóka egyébként egy angol állatvédelmi program kereteiben jött a világra, ugyanis a szamárpingvinek rendkívül veszélyeztetettek. Később, miután eléri az ivarérett kort, akár vissza is kerülhet a programba, hogy ő is utódokat hozhasson a világra a párjával.

 

(Metro)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás