Grafika: NIF

Nem fejlesztik a régi utat Szombathely és Egyházasrádóc között

Farkas Bazsi
2019. január 3. csütörtök, 08:40
Helyette új nyomvonalon, 2x2 sávon haladhat a forgalom Táplánszentkereszt és Sorokpolány felől.

Már a decemberi szombathelyi közgyűlésen is téma volt, hogy hamarosan új, többszintes közlekedési csomópontot építenek a város szélén. 

 

Egészen pontosan a Külső Rumi út és a 87-es utak találkozásánál kerülné egymás alul, felül a forgalom. 

 

Ez pedig annak lenne köszönhető, hogy új nyomvonalon fejlesztik a 86-os főutat. 

 

A fejlesztés több szempontból is érdekes a térségnek. A legrosszabbul talán a balogunyomiakat érinti, mivel egy korábbi elképzelést változtattak meg, így nem fogják fejleszteni a 86-os főút Egyházasrádóc és Szombathely közötti szakaszát. Bár az is igaz, hogy elviszik innen a teherforgalmat, így nyugisabb lesz majd közlekedni a, mondjuk így, régi szakaszon.

 

Teljesen új nyomvonalat kap a 86-os. A szombathelyi elkerülő, táplánszentkereszti elágazójától indul majd, megy Sorokpolány irányába, majd párhuzamosan futva a régi 86-ossal, Egyházasrádóc után csatlakozna vissza. Ezt pedig 2x2 sávon tenné meg.


Mutatom is a NIF grafikáját.

 

 

Az új nyomvonal, mintegy 20 kilométeren kerül kialakításra. Két külön-szintű csomópontot, és egy vadátjárót is kialakítanak. 

 

A projekt jelen pillanatban az előkészületi szakaszban van. A költségeket részben a magyar költségvetés, részben pedig az Európai Unió állja.


 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás