Fotó: MVFC Berettyóújfalu Facebook-oldal

Nem jött össze a bravúr, második lett a Haladás futsal csapata

Vágvölgyi Bálint
2019. június 13. csütörtök, 23:12
Három kulcsjátékosa nélkül kapott ki a Hali a Berettyóújfalutól.

A Berettyóújfalu egészen a döntő párharcig veretlenül menetelt a bajnoki cím felé vezető úton, ám a Haladás elleni fináléban nem tudta megőrizni veretlenségét. A három nyert meccsig tartó döntő a lehető legszorosabban alakult, négy meccs után 2-2 volt a párharc állása, és csütörtökön este az ötödik találkozó döntött a bajnoki aranyéremről.

 

A Berettyóújfalu a párharc eddigi hazai meccsein nehezen gyűrte le riválisát, az első találkozón 2-1-re, majd hosszabbítás után 6-4-re. A szombathelyi meccseket a Haladás nyerte, előbb egy 3-1-es sikerrel egyenlített, majd a negyedik találkozón döntetlen utáni büntetőrúgásokkal múlta felül riválisát.

 

A Berettyóújfalu esélyeit nagyban növelte, hogy Haladás a párharc negyedik meccsén több kulcsemberét is elvesztette: Milos Simic és Henrique Pocaia egyaránt piros lapot kapott, Dróth Zoltán pedig begyűjtötte ötödik sárga lapját, így egyikük sem lehetett ott a mindent eldöntő összecsapáson.

 

A mérkőzés első félidejében a tartalékos szombathelyiek jól tartották magukat, 1-1 után a vezetést is megszerezhették volna, ez nem sikerült, de a szünetig a Berettyóújfalu csak egygólos előnyt tudott szerezni. A fordulás után a hazaiak nagyobb fölényt tudtak kiharcolni, megszerezték harmadik góljukat is, majd miután a Haladás kockáztatni kezdett, és átállt az öt a négy elleni játékra támadásban, két további találattal biztossá tette győzelmét.

 

Az MVFC Berettyóújfalu története negyedik bajnoki címét szerezte, míg a Haladás a második hellyel is eddigi legjobb helyezését érte el a bajnokságban.

 

MVFC Berettyóújfalu-Kútház Haladás 5-1 (2-1)

 

A bajnoki címet a Berettyóújfalu nyerte, miután 3-2-re megnyerte a párharcot. 

 

(via MLSZ.hu)

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás