Nem foglalkozott a tűzgyújtási tilalommal egy szombathelyi család, a tűzoltókat is kellett hívni

Vágvölgyi Bálint
2019. március 11. hétfő, 14:43
A tilalom az egész ország területén érvényben van.

Száraz fű és nádas égett mintegy kétezer négyzetméteren, Kemenesmagasi külterületén, pénteken délután. A sárvári hivatásos és a celldömölki önkormányzati tűzoltók vonultak helyszínre. Az egységek kiérkezéséig egy munkagép a területet körbehatárolta. A tűzoltók egy vízsugárral a még izzó részeket eloltották. A tűzeset kapcsán nem sérült meg senki.

 

A rendhagyó meleg miatt az egész országra kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat

ugytudjuk.hu Szerdától az ország teljes területére kiterjesztették a tűzgyújtási tilalmat az illetékes hatóságok, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) felhívja az emberek figyelmét, hogy legyenek fokozottan körültekintőek, az erdőtüzek 99 százalékát ugyanis emberi mulasztás okozza.


A tűzgyújtási tilalom ellenére gyújtottak tüzet egy kijelölt tűzrakóhelyen Szombathelyen, a Jégpince úton vasárnap délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral eloltották a lángokat, majd felhívták a család figyelmét a tűzgyújtási tilalomra, ami az egész ország területén továbbra is érvényben van.

 

A tiltás értelmében még a kijelölt tűzrakóhelyeken is tilos a tűzgyújtás - hívja fel a figyelmet a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapja.

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás