Fotó: Vágvölgyi Bálint

Nem a mudi volt a horvátzsidányi vadászok első áldozata

Farkas Bazsi
2019. június 8. szombat, 12:50
Kódolva volt a tragédia.

Tegnap robbant a hír, hogy Horvátzsidányban vadászok lőttek le egy mudit. Az állat a szomszédos majorságban lakott, a telekhatártól néhány méterre lévő vadászleshez már évek óta kukoricával, zsemlével, kenyérrel csalták oda a vadakat. Ezt fotókon is mutatjuk.

 

 

 

A mudi valószínű néhány falat száraz kenyérért léphetett át a leshez, ahol a délután 7 óra körüli időjárásban a vadászok jól láthatták, az állatot valamiért mégis lelőtték. Marton Ágoston a kutya gazdája azt mondta az ugytudjuk.hu-nak, hogy a vadászlesben két vadász tartózkodott, az egyikük Farkas Gyula, Szakony polgármestere volt. A gazda a lövés után azonnal a helyszínre sietett, ám akkor még a vadászok tagadták, hogy a kutyát lőtték volna le. Később azonban előkerült a mudi lelőtt teteme, így már felesleges volt a tagadás.

 

Próbáltuk elérni a polgármestert, de a telefont nekünk nem vette fel. A hivatalban pedig annyit mondtak, hosszú nyaralásra ment.

 

Nem ez volt az első eset, hogy ilyen történt Horvátzsidányban, ennél a vadászlesnél.

 

 

Tíz évvel ezelőtt szintén meglőtték Martonék kutyáját. Akkor egy komondor volt a vadászok áldozata. A kutya nem pusztult el, de meglőve, véresen vonszolta magát haza, rengeteg vért vesztett. Életét annak köszönhette, hogy Marton Ágoston éppen otthon volt, amikor a komondor hazaért, így azonnal be tudta vinni Szombathelyre, az állatkórházba. Az orvosok sürgős ellátásban részesítették, így úszta meg a dolgot. 

 

Marton azt mesélte, akkor nem tudta visszanyomozni, hogy ki lőtte meg a kutyát, hiszen azzal volt elfoglalva, hogy minél hamarabb orvoshoz vigye, hogy maradjon remény az életben maradására.  

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás