Müller Cecília szerint decemberre várható a második hullám tetőzése

Fehér Buda 2020-12-03 16:53:00
Az esetszámokat nézve még emelkedő szakaszában van a járvány.

Szakemberek szerint decemberre várható a koronavírus-járvány második hullámának tetőzése - mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján. Müller Cecília kifejtette, az esetszámokat nézve ugyan még emelkedő szakaszában van a járvány, de reménykeltő, hogy csökken a növekedés dinamikája. Bár továbbra is terheltek a kórházak, az elmúlt néhány napban kevésbé nőtt az ott ápoltak száma - fűzte hozzá.

Szerdán 6635-tel emelkedett az igazolt fertőzöttek száma, 182 beteg meghalt, jelenleg 7693 fertőzött szorul kórházi ellátásra és 663-an vannak lélegeztetőgépen - ismertette a tisztifőorvos. Hozzátette, az elmúlt időszakban nagymértékben megnőtt a mintavételek száma, az eddig elvégzett 1 876 274 mintavétel egy része PCR, a másik az antigénalapú gyorsteszttel végzett vizsgálat volt. Az elmúlt hét napban 39 809 új fertőzöttet regisztráltak, a legtöbb új beteget Debrecenből, Szegedről, Miskolcról, Kecskemétről és Győrből jelentették.

Müller Cecília közölte, a napokban levélben keresi meg a nyugdíjasokat, hogy felmérjék a beoltatási hajlandóságot, így tudják biztosítani - ha már lesz - a vakcinák beadásának leghatékonyabb módját. Az érintett korosztály válaszlevélben is jelezheti oltási szándékát, illetve azt online is közölheti a hamarosan induló vakcinainfo.gov.hu oldalon. A szakember elmondta, a fertőzöttséget tekintve Magyarország elmarad az Európai Unió átlagától, az elhunytak vonatkozásában pedig a középmezőnyben foglal helyet. Utalt arra, a környező országok fertőzöttségi adatai dinamikus emelkedést mutatnak, így szomszédainknál még mindig emelkedő szakaszban van a járvány.

Világszerte 191 országban jelent meg a koronavírus, a pandémia kezdete óta a fertőzöttek száma elérte a 64 milliót, emellett 1,5 millió elhunytat és 41 millió gyógyultat tartanak számon, földrajzilag az amerikai és az európai kontinens a leginkább érintett - ismertette a tisztifőorvos. Müller Cecília hozzátette, a múlt héten globálisan körülbelül négymillió új esetet regisztráltak és 69 ezren haltak bele a betegségbe.

Szólj hozzá!

Elkötelezte magát a felügyelő bizottság felállításában az SZKKA

Legkorábban május végén, június elején kezdheti meg működését a FEB. 55 millió forint sorsa lóg a levegőben.

Kiss & Go táblákat tesznek ki több győri óvoda és bölcsőde közelébe

Reggel és délután pár percig parkolójegy váltása nélkül lehet várakozni.

1,4 millióval kopasztották meg, pedig elsőre nem hitte el a csalók meséjét

Az elkövető első telefonhívását megszakította, másodjára azonban a tettesek mégis meg tudták győzni arról, hogy bankszámláját támadás érte.

Kihelyezett hulladékudvar lesz Gyirmóton szombaton

A MOHU Zrt. kérésére a beszállítani kívánt hulladékot a kihelyezett gyűjtőhelyen hulladék fajtánkként mérlegelni szükséges.

Szétverte a börtöncellát egy férfi a szombathelyi börtönben

Cselekményével közel 200 ezer forint kárt okozott.

Napos, gomolyfelhős idő várható pénteken

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között valószínű.

Bebes István, körmendi polgármester feljelentést tesz, mert közadatokat jelentetett meg az Ugytudjuk.hu

A város első embere szerint üzleti titok egy közpénzből felújított, nemzeti vagyonnak minősülő épület üzemeltetésére tett pályázati ajánlat.

MÁV: Szombattól folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

A Budapest–Győr–Hegyeshalom vonalon a karbantartás második fázisa érinti az S10-es, S12-es és G10-es járatokat, a szombathelyi Savaria IC-ket és a soproni InterCityket.

„Rohadjon meg minden kék!” – 80 nap elzárás jár a szombathelyi rendőr fenyegetéséért

Bíróságról börtönbe szállítás közben fenyegetőzött a rab.

A szentiváni civil jelölt Pintér Bence polgármesterjelöltségét támogatja

Pintér Bence egyesülete pedig úgy támogatja dr. Balog-Farkas Renátát, hogy nem indulnak el a szentiváni körzetben.

Kapott-e fizetést Jagodits Zsuzsa?

A szombathelyi Fidesz képviselőjelöltje annak a Haladásnak a kommunikációs vezetője, ahol hónapok óta nem volt fizetés. A városi közgyűlésben megint téma volt a foci.

Ököllel mellkason ütötte volt párját a szombathelyi férfi

A nő nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérülést szenvedett.

Szakadozik a felhőzet csütörtökön, de lehet zápor

A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 17 fok között valószínű.

Mire számíthat a cserbenhagyó ittas vezető?

Magyarországon a KRESZ egyértelműen tiltja a járművezetők számára az alkohol fogyasztását, illetve a járművezetést ilyen esetekben.

Elküldték Kuznyecovot az ETO-ból

Két hónapig volt vezetődedző.

Péntektől teljesen lezárják a szombathelyi Rumi utat

A Szőlős utca és a "mozaikos" kereszteződés között fognak aszfaltozni.