Fotó: szombathely.hu

Most éppen a szombathelyi Weöres Sándor oviban avatott gyerek biodíszlettel Puskás polgármester

Farkas Bazsi
2018. október 10. szerda, 08:28
Ez nem jópofa, hanem rém kínos.

Alig pár hete, hogy sikerült pár óvodabalakot átadnia Puskás Tivadar szombathelyi polgármesterek, máris újabb oviba lett dolga a város első emberének. Igaz, most kicsit nagyobb beruházásról volt szó, mint néhány ablak. Puskás nem érkezett egyedül, Illés Károly alpolgármester, Lendvai Ferenc tanácsnok és dr. Kecskés László a körzet önkormányzati képviselője is elkísérte. 

 

Az óvodapedagógusok persze ismét úgy érezték, hogy jópofa dolog a gyerekeknek betanított műsorral kedveskedni a politikusoknak. Így a “kedves bácsik” kaptak pár verset és mondókát a kicsiktől.

 

 

Egyébként nem, nagyon nem az. Elég szomorú, hogy az intézményvezetők még mindig úgy érzik, hogy végtelen hálával kell tartozniuk azért, hogy olyan épületben nevelhetik a gyerekeket, ami nem dől a fejükre. Ezt pedig olyan pénzből újították fel, amit a dolgozó emberek dobtak össze a bruttó és a nettó fizetésük különbözetéből. 


Ami a beruházást illeti:

 

  • A meglévő óvoda földszinti épületéhez közel 250 négyzetméter alapterületű új rész épült. Tornaszobával, szertárral, fejlesztőszobával.
  • Lett orvosi szoba és mozgáskorlátozott wc is.
  • Az óvoda tetőterében az óvodapedagógusok részére alakítottak ki szociális helyiségeket közel 70 négyzetméteren.  
  • A teljes épület új tető- és homlokzati hőszigetelést kapott, az új nyílászárók beépítésével és 2 új kondenzációs gázkazánt helyeztek üzembe. 
  • A főbejárat elé rámpa készült a mozgáskorlátozottak számára, és egy akadálymentes parkoló is létesült.
     

(via szombathely.hu)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás