Minden vágya kijutni az olimpiára a két gyermekes szombathelyi válogatott kézisnek

Farkas Bazsi 2020-02-26 08:59:00
Sipos Adrián focistaként kezdte, pár hónapig kalapácsot is vetett, aztán a kézilabdában aratott komoly sikereket.

Két méter magas, szakállas és mosolygós. Ha nem lenne rajta válogatott dressz, akkor is könnyen ki lehetne szúrni Sipos Adriánt, aki a magyar kézilabda válogatott oszlopos tagjává nőtte ki magát. A szombathelyi játékos legutóbb az Eb-n szerzett felejthetetlen élményeket a sportág szeretőinek és bár a drukkerek szerint elképesztőt ment a magyar csapat a kontinens tornán, Adrián mégis bosszankodik a kilencedik helyük miatt.

Lassan este negyed nyolc van, és te egy dupla eszpresszót rendelsz. Ennyire szereted a kávét, vagy ennyire hosszú lesz még a nap?

Is-is. Szeretek kávézni, na meg messze még a nap vége. Február elején született meg a második kislányunk, most jöttünk Söptére babafotózásra, és mivel már korábban kerestetek, így összehoztam mindent egy napra. Ha végeztünk a beszélgetéssel megyünk is vissza Tatabányára, és folytatódik a nap úgy, ahogy az egy csecsemős család életében szokott. Szóval kell még az energia.

Feszített a tempó?

Azért legyünk őszinték, napi két edzés, meccsek, válogatott, két kislány otthon. Nem sok szabadidőm van. De hát ezt vállaltam, szeretem csinálni. Az élsportnak van árnyoldala is, de az elmúlt időszakból sokat tudtam táplálkozni.

Megérezted a szurkolók szeretetét.

Elképesztő energiát kaptam az utóbbi időben. Azt gondolom, hogy egy nagyon jó Európa-bajnokság van mögöttünk, hiszen egy fiatal, és rutintalan csapattal tudtunk egy kilencedik helyet megcsípni. Egyszerűen elkaptuk a fonalat, lendületbe jöttünk és ahogy mondani szokták evés közben megjött az étvágy. 

Hazaküldtétek a világbajnok dánokat.

Nagy falat volt a dán csapat, de megbirkóztunk velük. Később ahogy hallottuk a dán szurkolók próbáltak túladni az előre megváltott jegyeiken. De hát a sport már csak ilyen.

Azt jól gondolom, hogy nagyon sok új rajongót szereztetek magatoknak?

Amikor az Eb-n vége volt egy-egy meccsnek akkor sokszor annyi üzenetet kaptam, hogy nem értem a végére. Legtöbbször a családtagoknak, vagy a legközelebbi barátoknak nem tudtam válaszolni, mert egyfolytában csipogott a telefonom. A Facebookon rengeteg jelölést kaptam, jó részüket személyesen nem is ismertem, de persze azért mindenkit visszajelöltem. 

Bár sok meccset nyertetek, az olimpiai kvóta mégsem lett meg.

Ez az, ami a legjobban bánt. Persze, ha valaki azt mondja, hogy lesz egy 9. helye a válogatottnak az Eb-n, akkor azt gondolom szó nélkül aláírta volna mindenki. De így, hogy egy győzelmen múlt az olimpiai részvétel, utólag már nagyon bosszantó. A Mikler Roli mesél az olimpia hangulatáról, hogy micsoda élmény az a három hét. Egyrészt sportkarrier szempontjából is, másrészt pedig olyan világsztár sportolókkal vagy együtt, egy helyen, ami azt gondolom egy életre szóló élmény. Nagyon szeretnék részt venni egy Olimpián, bízok benne, hogy megadatik, hogy egy olyan válogatottban játszom, ami kivívja a részvételt.


Ha azt mondom Szombathely és sport, akkor a Haladás, esetleg a Falco jut valakinek eszébe. Hogyan lettél te kézilabdázó, ráadásul válogatott?

Én elsőként a focival kezdtem, ráadásul nem is itt, hanem Sárváron. A Stieber Zolikának voltam csapattársa. Aztán következett a Haladás, itt Koman Vladimir édesapja volt az edzőm. Egy darabig fociztam, nagyon szerettem, de aztán valahogy abbamaradt, én pedig kerestem azt a fajta sportágat, ami leginkább tetszik. Sokat kipróbáltam, voltam például a Dobó SE-ben is kalapácsot vetni. 

Három hónapig edzettem a Sugár úton, 30 méterig jutottam. Nekem valahogy a dobóatlétika unalmas volt. Kidobod, visszahozod, kidobod, visszahozod és ez ment egy edzésen. Már az évet nem tudnám megmondani, hogy pontosan mikor volt ez, de arra emlékszem, hogy egy nyári szünet elég volt ahhoz, hogy máris elvigyen engem a dobópályáról. Aztán anyukám elvitt egy kézilabda edzésre az egyetemi csapathoz, négy évig ott maradtam, utána következett Veszprém, aztán mentem Romániába.

Hamar “felnőttél”.

17 éves voltam amikor Veszprémbe kerültem, 19, amikor Romániába szerződtem. A sport sok lehetőséget ad, rengeteg helyet bejártam már, és ez nagyon jó. Amikor kamasz koromban elkerültem Szombathelyről, akkor én próbáltam élni a lehetőségekkel. Sokan küzdenek honvággyal, meg azzal, hogy hiányzik a családjuk. Én valahogy mindig könnyen barátkoztam, hamar beilleszkedtem. Mindezek mellett pedig szerettem kézilabdázni. Az olyan legapróbb dolgoktól kezdve, mint a mosás, vagy a bevásárlás magam oldottam meg mindent. Persze ez most már nem nagy szó, de egy 17 éves gyereknek, amikor ezzel kell szembesülnie, akkor azért abban volt kihívás.

Te vagy a legkisebbik királyfi?

Abban az értelemben mindenképp, hogy én vagyok a legkisebb testvér. Van egy nővérem és egy bátyám, mind a ketten sok sportot próbáltak ki, de profi játékos végül csak én lettem.

Mi a legközelebbi megoldásra váró feladatod?

Márciusban lesz két nap szabadon, egyelőre az okozza a legnagyobb fejtörést, hogy hogyan sűrítsem be ide, az eddig elmaradt dolgaim, na meg a 30. szülinapom. Persze ez, egy kellemes teher. 


 

Szólj hozzá!

Nincs telitalálat a hatos lottón

Mutatjuk a nyerőszámokat!

Tömegbaleset történt egy balatoni kerékpáros versenyen

Közel 50 biciklis bukott 70 km/h-s sebességnél.

Illegális bevándorlókat csíptek el Szentgotthárdon

Három férfit igazoltattak, akik azt mondták szírek, de igazolvány nem volt náluk.

Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó

Az 1968-as, mexikóvárosi olimpián aranyérmes labdarúgócsapat tagja hetvenhat esztendős volt.

A 88-ast is kihúzták ma este az ötöslottón

A többi viszont jóval kisebb szám volt.

Holnap már nem fog esni

De a szél azért fújni fog.

RTL Klub: 82 éves nagymamája vigyázott a második emeletről kizuhant kőszegi kislányra

Az idős hölgy levitte a kutyát, így maradt egyedül a gyerkőc. Mentőhelikopter vitte a győri kórházba, nincsen életveszélyben.

Hamilton a pole pozícióban a Stájer Nagydíjon

Mellőle pedig Verstappen indulhat majd a holnapi futamon.

Változik a látogatási rend a győri kórházban

Hétfőtől a Petz Aladár Megyei Oktató Kórházban naponta csak egy fő látogathatja a betegeket.

Megnősült a Falco KC csapatkapitánya

Július 10-én kötött házasságot Váradi Benedek és kedvese, Bíró Dorottya.

Letették Celldömölkön a Wewalka Kft. új üzemcsarnokának alapkövét

Az osztrák tulajdonban álló cég az 5 milliárd 386 millió forintos fejlesztésből bővíti termelési kapacitását.

Tűz ütött ki a jánossomorjai szeméttelepen

A tűzoltók három vízsugárral kezdték oltani a lángokat.

van még itt cikk a témában:

Tömegbaleset történt egy balatoni kerékpáros versenyen

Közel 50 biciklis bukott 70 km/h-s sebességnél.

Elhunyt Szűcs Lajos olimpiai bajnok labdarúgó

Az 1968-as, mexikóvárosi olimpián aranyérmes labdarúgócsapat tagja hetvenhat esztendős volt.