Ha minden jól megy, 2022-ben lehet majd újra strandolni Győrben

Pintér Bence
2019. szeptember 11. szerda, 15:07
Ha strandra nem is, harminc méteres, szódásszifon alakú csúszdatoronnyal felszerelt vízi élményparkba pár éven belül újra lehet majd járni Győrben.

Tavaly mutatták be az elmúlt években csak vegetáló győri strand helyén épülő Győri Vízi Élménypark terveit

 

nem egyszerűen felújítják a leromlott állapotú strandot a Rába és a Mosoni-Duna összefolyásánál, hanem a sátoros uszoda helyére új uszodát, a strandra új medencéket, és például egy szódásszifon alakú, harminc méteres csúszdatoronyt is építenek

 

a tervek szerint, miközben bővítik a parkolókapacitást és rendezik a terület árvízvédelmét is. Mindez a fejlesztés a Modern Városok Program keretében készül majd el, ráadásul kiemelt beruházásként, összeségében 8,5 milliárd forintból, amit teljes egészében a program forrásaiból állnak majd.

 

De hogy áll most a beruházás, meddig lesz nyitva a sátras uszoda, és mikor lehet majd először strandolni?

 

2022-ben lehet majd újra strandolni?

 

A stranddal kapcsolatos kérdéseinkre Szentgyörgyi Anna sajtóreferens felelt. Mint írta: a kiviteli tervek elkészültek, jelenleg a kivitelezésre irányuló közbeszerzés előkészítése zajlik.

 

Az eredményes közbeszerzési eljárás után 2020-ban kezdődhet el a strand felújítása, ami két és fél évig fog tartani.

 

Ez azt jelenti, hogy ha jó ütemben halad a beruházás, akkor jövőre ki sem nyit a jelenleg a termálfürdő részeként működő strand, ami aztán, ha minden jól megy, 2022 nyarán nyithat újra. A következő két évben tehát továbbra is csak a sokak által drágának tartott termálfürdő és a két szabadstrand lesz az opció a fürdőzőknek.

 

Ahogy említettük, a sátras uszoda is megújul, ami azt jelenti, hogy a mostani épületet lebontják, és egy teljesen újat építenek majd a helyére. „Az Önkormányzat célja, hogy a városi úszásoktatásban is jelentős szerepet betöltő sátras uszoda minél tovább működni tudjon. Legkésőbb a meglévő árvízvédelmi töltés elbontásának megkezdésekor be kell zárni a szintén bontásra kerülő uszodát” – írta a sajtóreferens.

 

Be lehet majd menni külön a strandra is?

 

A legtöbb kritika a győri stranddal kapcsolatban – annak rossz állapotán kívül – arról szólt, hogy a leromlott medencékhez egyébként is csak úgy lehetett kijutni, ha az ember megvásárolta a jegyet a termálfürdőbe. Megkérdeztük tehát, hogy a megújuló strandra be lehet-e majd menni külön is, vagy itt is közös jegyet kell váltani a termálfürdővel.

 

A kérdés nyilván viszonylag korai, de a válaszból egyelőre még mindkét verzió kiolvasható. „Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata és az üzemeltető a későbbiekben fognak egyeztetni az üzemeltetést érintő kérdésekben” – tudtuk meg.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás