Fotó: Hit Rádió - Budapest Facebook-oldala

Menekül a múltja elől Hende bizalmi embere

ugytudjuk.hu
2019. szeptember 10. kedd, 18:50
Király lett Cseszkó Tamás.

Úgy tűnik, van, aki a pártállásától, van, aki a városból, van, aki pedig a nevétől menekül a szombathelyi Fidesznél, legalábbis kezdik nem vállalni saját magukat Hende Csaba emberei.

 

A Vas megyei médiából távozni kényszerült Cseszkó Tamás jó ideje a Hit Gyülekezetének online rádiójánál, a Hit Rádiónál dolgozik, azonban a múltbéli gazdasági ügyek és az elmarasztaló ítéletek továbbra is kísértik.

 

Cseszkó az elmúlt években, miközben Ágh Péter és Hende Csaba bizalmi emberének számított, több helyi lapnál, illetve online újságnál is dolgozott, Budapestre távozása előtt utoljára a Vas Népébe írt. Újságírói munkássága mellett emlékezetesek gazdasági ügyei is:

 

2016-ban vádat emeltek ellene számviteli rend megsértése miatt, a bíróság meg is állapította bűnösségét, olcsón megúszta, néhány százezer forintra büntették.

 

2017-ben aztán Cseszkó egy év felfüggesztett börtönbüntetést kapott folytatólagosan elkövetett költségvetési csalás bűntettében, két rendbeli folytatólagosan elkövetett számviteli rend megsértése miatt, egy rendbeli folytatólagosan elkövetett hamis magánokirat felhasználás, két rendbeli hamis magánokirat felhasználásának vétségében.

 

No, ezután talán nem annyira meglepő, hogy a Hit Rádióban ma már nem Cseszkó névvel dolgozik.

 

Munkahelye hivatalos Facebook-oldalának borítóképén találkozhatunk vele, ám az ismerős arc mellé a leírásban Király Tamásként hivatkoznak rá:

 

 

Kicsit körül is néztünk, nem kellett sokat kutakodni, hogy megtaláljuk az idén augusztusban létrehozott Cs. Király Tamás nevű közszereplői Facebook-oldalt Cseszkó arcképével. Eredeti személyes Facebook-profilját, Cseszkó Tamás névvel továbbra is megtaláljuk egyébként, ahol a legfrissebb fotó épp a szombati esküvőjéről látható.

 

Visszagörgettünk a frissen létrehozott Facebook-oldal korábbi bejegyzéseihez, ahol rögtön kapunk egy hivatalos magyarázatot is:

 

"Családtörténeti okok miatt" úgy döntöttek, hogy az egész család vezetéknevet változtat.

 

Cs. Király Tamás

Kedves Barátaim! Tegnap sokan kérdeztétek, hogy a Hit Rádiós interjúban trollkodásból vagy véletlenül mutatkoztam be Király Tamás néven. Nos a válasz roppant egyszerű: Szüleimmel együtt...

 

comments powered by Disqus
Twitter megosztás Google+ megosztás