Fotó: Bonyhádi Zoltán

Megvan, kik lehetnek a Falco ellenfelei a kosárlabda Bajnokok Ligája selejtezőjében

Vágvölgyi Bálint
2019. július 2. kedd, 08:42
A szombathelyi csapat nem lesz kiemelt. Csütörtökön sorsolás.

A kosárlabda Bajnokok Ligája szervezői ismertették a 2019/20-as szezon selejtezőinek részleteit. Idén két selejtezőkör vezet a főtábláig, a magyar bajnok Falco-Vulcano Energia KC Szombathely már az első kvalifikáció során érintett lesz. A csapatokat ezúttal is két kategóriára osztották: kiemelt és nem kiemelt - írja a BB1.hu.

 

Első kör

Előbbi kategóriába a következő együttesek tartoznak: Bakken Bears (dán), Balkan Botevgrad (bolgár), CSM CSU Oradea (román), Donar Groningen (holland), Friborg Olympic (svájci), Kyiv-Basket (ukrán), Legia Warsaw (lengyel), Cmoki-Minszk (fehérorosz).

 

A nem kiemelt csapatok pedig a következők: Falco-Vulcano Energia KC Szombathely, Inter Bratislava (szlovák), Kapfenberg Bulls (osztrák), Karhu Basket Kauhajoki (finn), Keravnos (ciprusi), SL Benfica (portugál), Södertälje Kings (svéd), Z-Mobile Pristina (koszovói).

 

A továbbjutások oda-visszavágós alapon dőlnek el. A nem kiemelt csapatok lesznek a pályaválasztók, vagyis az első mérkőzést hazai pályán játsszák, szeptember 17-én, a visszavágó szeptember 20-án lesz.

 

Második kör

A második körben az alábbi csapatok csatlakoznak a selejtezőbe: Telenet Giants Antwerp (belga), San Pablo Bugos (spanyol), Telekom Baskets Bonn (német), Ventspils (lett), Lietkabelis (litván), Mornar Bar (montenegrói), Polski Cukier Torun (lengyel) és Nyizsnyij Novgorod (orosz).

 

A második selejtezők hivatalos mérkőzésnapjai: szeptember 26. és 29.

 

A sorsolást július 4-én, csütörtökön délben tartják Svájcban.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás