Mégsem rendez Alföldi a szombathelyi Weöres Sándor Színházban

Fehér Buda 2018-08-30 09:12:00

"Márciusban még úgy tűnt, hogy ez nagyon fontos, időszerű. De eljött a nyár, és kiderült, hogy már nem annyira érvényes." - Mondta Jordán Tamás Alföldi darabjáról, amikor a FüHü a következő szezonról kérdezte. Alföldi Székely Csaba Öröm és boldogság című darabját rendezte volna Szombathelyen, de, mint az interjúból kiderült, idén mégsem dolgozik a Weöres Sándor Színházzal. Jordán elmondta, hogy egyáltalán nem politika vezérelte döntésről van szó, egyszerűen úgy gondolták, hogy a Terror című darab időszerűbb lenne, ezért cseréltek.

Jordán szerint Alföldi jövőre visszatér Szombathelyre rendezni, de új darabot sosem választ, ha elállnak attól, amit előtte megbeszéltek. Ilyenkor inkább az adott szezonban már nem rendez a színházban.

Az igazgató kitért arra is, hogy mennyire megalázónak érezte azt, hogy csak az újságokból értesült arról, hogy idén nem ő lesz a felvonulás élén a Savaria Történelmi Karneválon. "[...] Ha tizenhétszer egymás után én voltam, akkor annyi elvárható, hogy ha nem én vagyok, szóljanak." - válaszolta Jordán a FüHü kérdésére. Az idei karnevál előtt egy nappal derült ki, hogy Puskás Tivadarnak más tervei vannak a felvonulással, híres szombathelyi sportolókat állítana a legelső bigába. Jordánt még májusban kérték fel újból, hogy játsza el Claudius császárt, ennek ellenére szinte ő volt az utolsó, aki megtudta, hogy mégsem lesz része a felvonulásnak.

Jordán leváltásáról az ugytudjuk adott hírt először, az erről készült anyagunk itt olvasható:

Szombathelynek nincs császára!

Még el sem kezdődött a Savaria Karnevál, máris többen megdöbbentek azon, hogy a több száz millió forintból gazdálkodó rendezvény műsorfüzetében ótvaros nagy helyesírási hiba éktelenkedik az egyik helyszín nevében. Most pedig egy politikai indíttatású intézkedésről kaptunk információt. Jordán Tamást eltávolítja a szombathelyi fideszes városvezetés a jelmezes felvonulás éléről.

Az igazgató az interjúban még kitért arra is, hogy mennyire megviselte a társulatot az az időszak, amikor úgy tűnt, hogy nem ő lesz az igazgató. Szerinte ezen azonban már túl vannak, a biga ügy sem keltett bizonytalanságot köztük. "Nem rendítette meg a színház és a város viszonyát" - mondta, és még hozzátette, hogy egy sima bocsánatkéréssel le lehetne rendezni az egészet.

Címlapkép: wssz.hu

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is