Mégsem rendez Alföldi a szombathelyi Weöres Sándor Színházban

Fehér Buda
2018. augusztus 30. csütörtök, 09:12

"Márciusban még úgy tűnt, hogy ez nagyon fontos, időszerű. De eljött a nyár, és kiderült, hogy már nem annyira érvényes." - Mondta Jordán Tamás Alföldi darabjáról, amikor a FüHü a következő szezonról kérdezte. Alföldi Székely Csaba Öröm és boldogság című darabját rendezte volna Szombathelyen, de, mint az interjúból kiderült, idén mégsem dolgozik a Weöres Sándor Színházzal. Jordán elmondta, hogy egyáltalán nem politika vezérelte döntésről van szó, egyszerűen úgy gondolták, hogy a Terror című darab időszerűbb lenne, ezért cseréltek.

 

Jordán szerint Alföldi jövőre visszatér Szombathelyre rendezni, de új darabot sosem választ, ha elállnak attól, amit előtte megbeszéltek. Ilyenkor inkább az adott szezonban már nem rendez a színházban.

 

Az igazgató kitért arra is, hogy mennyire megalázónak érezte azt, hogy csak az újságokból értesült arról, hogy idén nem ő lesz a felvonulás élén a Savaria Történelmi Karneválon. "[...] Ha tizenhétszer egymás után én voltam, akkor annyi elvárható, hogy ha nem én vagyok, szóljanak." - válaszolta Jordán a FüHü kérdésére. Az idei karnevál előtt egy nappal derült ki, hogy Puskás Tivadarnak más tervei vannak a felvonulással, híres szombathelyi sportolókat állítana a legelső bigába. Jordánt még májusban kérték fel újból, hogy játsza el Claudius császárt, ennek ellenére szinte ő volt az utolsó, aki megtudta, hogy mégsem lesz része a felvonulásnak.

 

Jordán leváltásáról az ugytudjuk adott hírt először, az erről készült anyagunk itt olvasható:

 

 

Szombathelynek nincs császára!

Még el sem kezdődött a Savaria Karnevál, máris többen megdöbbentek azon, hogy a több száz millió forintból gazdálkodó rendezvény műsorfüzetében ótvaros nagy helyesírási hiba éktelenkedik az egyik helyszín nevében. Most pedig egy politikai indíttatású intézkedésről kaptunk információt. Jordán Tamást eltávolítja a szombathelyi fideszes városvezetés a jelmezes felvonulás éléről.

 

Az igazgató az interjúban még kitért arra is, hogy mennyire megviselte a társulatot az az időszak, amikor úgy tűnt, hogy nem ő lesz az igazgató. Szerinte ezen azonban már túl vannak, a biga ügy sem keltett bizonytalanságot köztük. "Nem rendítette meg a színház és a város viszonyát" - mondta, és még hozzátette, hogy egy sima bocsánatkéréssel le lehetne rendezni az egészet.

Címlapkép: wssz.hu

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás