Idén hazánk tortája Füredi Krisztián, a tápiószecsői Hisztéria Cukrászda cukrászmestere Curiositas nevű, mogyoróból, mandulából, csokoládéból és birsalmából készült alkotása lett.
A magyarul Kíváncsiság nevű sütemény a leírás szerint úgy készül, hogy a mandulás tésztára tejcsokoládés-mogyorós, ropogós birsalmazselét, mandulamousse-t tesznek, majd étcsokoládéval húzzák át.
A torta valóban méltó a díjra, raádásul Ön is könnyen megkóstolhatja, ugyanis Szombathelyen a Cafe BONO, a Casablanca Kávézó, a Claudia Cukrászda, a Helyből Finom Pékség, a Kilences Cafe & Kultfood, a Mészáros Cukrászda és a Prima Cukrászda készíti.
Győrben a Bécsi Kávéház, a Kuglóf Cukrászda, valamint a Toscana Cukrászda készíti.
Az augusztus elején tartott sajtótájékoztatón bemutatták az ország cukormentes tortáját is. Ez a pilisszentiváni JÓkenyér cukrászat remeke, a Szentivánéji Álom, mely hozzáadott cukor nélkül készült.