Már több mint 1100-an jelentkeztek iskolaőrnek

Székely Zoárd 2020-07-28 19:30:00
Sajnos lejárt a határidő...

Július 23-ig 1182-en jelentkeztek az iskolaőri képzésre – közölte a Népszava megkeresésére az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK). Mivel a jelentkezés határideje július 24-e volt és többen postai úton küldték el a jelentkezésüket, ezért ez a szám még változhat.

A napilap megjegyzi, a jelentkezés nem jár automatikus felvétellel, a jelentkezőknek pszichológiai feltételeknek is meg kell felelniük, majd részt kell venniük egy rövid, de komplex (pedagógiai, pszichológiai, konfliktuskezelési) képzésen.

Az ORFK hozzátette azt is, hogy ha olyan 65 év alatti egykori rendőrök jelentkeznek iskolaőrnek, akik szolgálati járandóságban részesülnek, nem fogják felfüggeszteni annak folyósítását, az iskolaőri bér mellett továbbra is megkapják a nyugdíjukat.

A Népszava emlékeztet, hogy a kormány július 15-én tette közzé azon intézmények listáját, ahol kérték az iskolaőr jelenlétét: ezen 491 intézmény szerepelt, általános és középiskolák. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) azóta sem frissítette ezt a listát, holott többen jelezték, hogy tévesen kerültek fel rá.

Úgy kapott iskolaőrt a szombathelyi Váci Mihály Általános Iskola, hogy ők nem is kérték azt

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM), amely a szakképző iskolákat felügyeli, azt mondta a napilapnak, hogy 23 szakképző intézmény mégsem kér iskolaőrt, heten viszont jelentkeztek, így összesen 185 szakképzési intézménybe kerülhet egy-egy iskolaőr.

 

Fotó: Shutterstock

Szólj hozzá!

Betartandó szabályok VISUMAX típusú lézeres szemműtét után

A VISUMAX típusú kétlézeres szemműtét az egyik legkorszerűbb látáskorrekciós eljárás, amely precízen formálja át a szaruhártyát, ezzel jelentős mértékben javítva a látás minőségét.

Nyaralás autóval? Így készítsünk fel az autót indulás előtt!

Megérkezett a nyár, sokan pedig már alig várják, hogy útra keljenek, és a megérdemelt pihenésüket élvezhessék. Rengetegen indulnak el nyaralni autóval, viszont sokan vannak, akik az autó felkészítése alatt csak a csomagok bepakolását értik. Pedig ennél lényegesen többről van szó. 

Az újraszámolás után is Karácsony Gergely maradt a főpolgármester

293 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid.

Környezetbarát és energiahatékony fűtés kondenzációs kazánnal

Ahogy távolodunk a szezontól, egyre kevésbé lesz központi kérdés, hogy milyen fűtési technológiával a tudunk leghatékonyabban meleget teremteni otthonunkban. Ilyenkor már a napsugarak kellemes hőfokot teremtenek a lakásban, így kisebb gondunk is nagyobb annál, hogy a fűtőtestek működését figyeljük. 

Hamis vagyonőri igazolvánnyal sefteltek Sárváron

De hát az éjjeliőr is megbukhat nappal.

Mentőautó karambolozott Szombathelyen

A Thököly utcában kell fennakadásra számítani.

Danka Lajos lett a Mi Hazánk Mozgalom szombathelyi szervezetének elnöke

Már a 2026-os választásokra készül a párt helyi sejtje.

Marvin Clark visszatért a Falcoba!

A kosárlabdázó egy éves szerződést írt alá.

Háztartási gépek vásárlása cégek számára: kisokos a garanciával kapcsolatban

Amennyiben cég számára vásárolunk háztartási berendezést, abban az esetben nem feledhetjük el, hogy ilyenkor nem érvényes a gyári garancia.

Rendszeresen verte párját egy szombathelyi férfi

Féltékenysége miatt a párját személyi szabadságában is gyakran korlátozta, nem engedte elmenni otthonról, megakadályozta, hogy a családjához elutazzon vagy orvosi ellátást vegyen igénybe.

LMP: kezdődhet az aláírásgyűjtés a kiemelt beruházások ellen

Ez nem pártügy, ez nemzeti ügy - hangsúlyozta Csárdi Antal, a párt parlamenti képviselője.

A hőség miatt a legmagasabb fokozatú figyelmeztetést adták ki tizenkét vármegyére csütörtökre

Győr-Moson-Sopronban és Vasban másodfokú figyelmeztetés lesz érvényben.

A húsételeken túl is van élet!

A céges és családi rendezvényeken megszokott és elvárt a különféle húsféleségeket tartalmazó hidegtálak rendelése, pedig ma már arra is van lehetőség, hogy a fenntarthatóság és az egészséges életmód igényeinek megfelelően húsmentes finomságokat rendeljünk.

Fülön csíptek egy férfit, aki letörte egy szombathelyi autó visszapillantóját

A rendszeresen vandálkodó vandál 400 ezer forint kárt okozott.

Új igazolás érkezett a Haladás VSE focicsapatába

Megkezdte a felkészülést a megye 1-es együttes. Minden hétvégén edzőmeccset játszanak a zöld-fehérek.