Fotó: Balázsy Péter Facebook-oldala

Már az Országgyűlésben is téma, hogy Balázsy Péter öccsét is feltették a Fidesz megyei listájára

ugytudjuk.hu
2019. október 9. szerda, 18:06
Nem válaszolt érdemben az államtitkár azzal kapcsolatban, mi a fontosabb, a családi érdekek, vagy a város polgárai.

Már korábban is írtunk róla, hogy meglehetősen aggályos, hogy Balázsy Péter nem mondott le megyei jegyzői pozíciójáról, ráadásul a Fidesz megyei listáján indul öccse, Balázsy Barnabás.

 

Ha ugyanis Balázsy Péter elveszti a szombathelyi önkormányzati választást, Balázsy Barnabás pedig bejut a megyei közgylésbe, akkor a megyei főjegyző saját öccse munkáját ellenőrizné.

 

Jogilag lehet, hogy nem összeférhetetlen, de erkölcsileg mindenképp aggályos.

 

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője írásbeli kérdést intézett dr. Varga Judit igazságügyi miniszternek a fentiekkel kapcsolatban.

 

Mint írja levelében, "Balázsy Péter tervezett szombathelyi polgármesteri tevékenysége nem tiszta a városi polgárok számára." Ungár szerint "Balázsy megyei jegyzői funkciójához tíz körömmel ragaszkodik, holott jelenleg szabadságolási igénye miatt egyáltalán nem tölti be ezt a funkciót. Legújabban a Vas megyei közgyűlésben kezdett el építkezni. A Fidesz-KDNP megyei listájára felkerült Balázsy Barnabás, Balázsy Péter testvére, mely komoly családi hálózatosodáshoz vezethet a jövőben."

 

  • Szeretném megkérdezni Miniszter Asszonyt, hogy mi a véleménye arról, hogy Balázsy Péter testvére előnyt élvez a megyei listán kiszorítva ezzel a sokkal nagyobb tapasztalattal, szakmai múlttal és megbecsültséggel rendelkező idősebb konzervatív megyei politikusokat?
  • Milyen problémák merülhetnek fel a szakmai munka, a politikai hierarchia, illetve a családi kapcsolatok összeférhetelenségéből adódóan?

 

Az igazságügyi miniszter helyett államtitkára, Völner Pál válaszolt, válaszában azt írja, szerinte Ungár csak kampányol és a fentiek nem tartoznak az igazságügyi miniszter feladatkörébe.

 

Tehát nem a kormány nem foglalkozik azzal, hogy egy fideszes támogatású jegyző, és egy fideszes megyei képviselő családilag összeférhetetlen munkát végez-e a magyar adófizetők pénzéből, vagy sem.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás