Már az Országgyűlésben is téma, hogy Balázsy Péter öccsét is feltették a Fidesz megyei listájára

ugytudjuk.hu 2019-10-09 18:06:00
Nem válaszolt érdemben az államtitkár azzal kapcsolatban, mi a fontosabb, a családi érdekek, vagy a város polgárai.

Már korábban is írtunk róla, hogy meglehetősen aggályos, hogy Balázsy Péter nem mondott le megyei jegyzői pozíciójáról, ráadásul a Fidesz megyei listáján indul öccse, Balázsy Barnabás.

Ha ugyanis Balázsy Péter elveszti a szombathelyi önkormányzati választást, Balázsy Barnabás pedig bejut a megyei közgylésbe, akkor a megyei főjegyző saját öccse munkáját ellenőrizné.

Jogilag lehet, hogy nem összeférhetetlen, de erkölcsileg mindenképp aggályos.

Ungár Péter, az LMP országgyűlési képviselője írásbeli kérdést intézett dr. Varga Judit igazságügyi miniszternek a fentiekkel kapcsolatban.

Mint írja levelében, "Balázsy Péter tervezett szombathelyi polgármesteri tevékenysége nem tiszta a városi polgárok számára." Ungár szerint "Balázsy megyei jegyzői funkciójához tíz körömmel ragaszkodik, holott jelenleg szabadságolási igénye miatt egyáltalán nem tölti be ezt a funkciót. Legújabban a Vas megyei közgyűlésben kezdett el építkezni. A Fidesz-KDNP megyei listájára felkerült Balázsy Barnabás, Balázsy Péter testvére, mely komoly családi hálózatosodáshoz vezethet a jövőben."

  • Szeretném megkérdezni Miniszter Asszonyt, hogy mi a véleménye arról, hogy Balázsy Péter testvére előnyt élvez a megyei listán kiszorítva ezzel a sokkal nagyobb tapasztalattal, szakmai múlttal és megbecsültséggel rendelkező idősebb konzervatív megyei politikusokat?
  • Milyen problémák merülhetnek fel a szakmai munka, a politikai hierarchia, illetve a családi kapcsolatok összeférhetelenségéből adódóan?

Az igazságügyi miniszter helyett államtitkára, Völner Pál válaszolt, válaszában azt írja, szerinte Ungár csak kampányol és a fentiek nem tartoznak az igazságügyi miniszter feladatkörébe.

Tehát nem a kormány nem foglalkozik azzal, hogy egy fideszes támogatású jegyző, és egy fideszes megyei képviselő családilag összeférhetetlen munkát végez-e a magyar adófizetők pénzéből, vagy sem.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is