Már Ausztriában is a megüresedett üzletekkel küzdenek

Farkas Bazsi 2020-10-26 18:40:33
Gyengül Oberpullendorf belvárosában a gazdasági élet – ennek eredményeként sok a megüresedett üzlethelyiség. Egy új intézkedéscsomag segítségével a várost a következő években fel kell újítani.

Más városközpontokkal összehasonlítva Felsőpulyán bár még mindig jelentős az iparágak keveredése, de a fejlődés ennek ellenére riasztó – mondta az orf.at-nek Rudolf Geißler polgármester.

Az előző évben a városi marketing és a várospolitika együtt indította el az „Oberpullendrof 2025 – A jövő városa" elnevezésű munkacsoportot. A fő cél a belváros üresedésének ellensúlyozása – ami még nem olyan súlyos, de már látható. Ez a város forgalmi áramlásáról is szól. Ezután számba vették, hogy megvizsgálják, mely következtetéseket lehet levonni ebből az elemzésből a jövőben. Az egyik jelentős terület lehet e téren a város szépítése is. A lakosság több újítást is szeretne a városközpont újjáélesztésében. A revitalizáció itt nagy téma, és gyorséttermet vagy nagyobb bútorüzletet is kérnek. Talán hamarosan történhet valami ebben az ügyben.

Az Oberpullendorf és a szomszédos Répcekőhalom-Dérföld/Steinberg-Dörfl falu közötti körforgalomnál üzleti parkot terveznek. Emellett Rudolf Geißler polgármester szerint a középiskola szerkezeti állapota évek óta problémás. A felújításra sürgősen szükség van. Ez egy 1960-as évekbeli épület. Az ablakok és a homlokzat – minden felújításra szorul. Ez nemcsak a közösségen, hanem mindenekelőtt a felügyeleti hatóságon múlik – mondta Geissler. Több mint hétmillió euróra van szükség az Oberpullendorf Középiskola felújításához - tudósított az ORF.

Címlapfotó: orf.at

Szólj hozzá!

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

Életét vesztette egy férfi a sárvári lakástűzben

Napokig nem jelent meg a munkahelyén, a keresésére indult munkatársak találták meg az égésnyomokat.

Zsenik: A figyelmeztetések ellenére több mint kétmillió amerikai ült repülőre a hétvégén

Anthony Fauci, az ismert járványügyi szakember szerint a zsúfolt repterek, a tömeges utazások a mostaninál is nagyobb bajba sodorhatnak bennünket.

van még itt cikk a témában:

Továbbra is ingázhatnak a magyar dolgozók Ausztriába

A kijárási tilalom nem vonatkozik a munkába járókra, de az igazolás mindig legyen kéznél.

Egész napos kijárási tilalom jön Ausztriában!

Minden boltot bezárnak, ami nem létszükséglet. Vajon nálunk is ez lesz hamarosan?