LMP: a Hell csoport tatai szállodája nem szolgálná a város érdekeit

Vágvölgyi Bálint 2020-06-02 12:07:00
Közvetlenül az Öreg-tó partján építenék fel.

Nem szolgálná a város és lakóinak érdekeit a Hell Energy csoport ötcsillagos szállodája, melyet közvetlenül az Öreg-tó partján építenének fel - mondta a beruházás ellen tiltakozó sajtótájékoztatóján Tatán kedden az LMP társelnöke.

Kendernay János szerint az építkezés fakivágásokkal járna, a szálloda mellé tervezett strand akadályozná a tó körüljárhatóságát. A hotelhez vezető utat Natura 2000-es és a Ramsari egyezmény által védett területen építenék meg - bírált. "Ezt ugyan a beruházó cáfolja, de pontosan tudjuk, hogy egy ekkora beruházás nem valósítható meg természetkárosítás nélkül" - jelentette ki a politikus, aki reményét fejezte ki, hogy az önkormányzat nem járul hozzá az ökológiai károkozással járó építkezéshez.

Fakli István, az LMP Komárom-Esztergom megyei elnöke elmondta, a Hell Energy csoport tagja, az Avalon Center Kft. egy hete jelentette be, hogy a tatai Öreg-tó déli partján építene ötcsillagos, 120 szobás szállodát 24 milliárd forintos beruházással. A beruházás ellenzői közösségi oldalt alakítottak, melyhez rövid idő alatt nyolcezernél több tag csatlakozott - hívta fel Michl József tatai polgármester és Bencsik János országgyűlési képviselő figyelmét.

Fakli István az MTI-nek elmondta, az országgyűlési képviselő közösségi oldalán megjelent állásfoglalás szerint az örökségvédelmi és természetvédelmi előírások miatt nem valószínű, hogy az épülettömb a tervezett kiterjedtséggel és homlokzati magassággal megvalósulhat az Öreg-tó partján.

A beruházás egy héttel ezelőtti bejelentésekor az Avalon Kft. kiemelte, hogy a beruházást ellenzők állításával szemben az Öreg-tó partja a hotel átadása után is körbejárható marad és a szálloda legmagasabb pontja 19 méter alatt marad, ezért semmilyen nézőpontból nem takarja ki az Eötvös Gimnázium történelmi épületét.

A létesítmény a tervek szerint 100 új munkahelyet teremt és évente 100 millió forint adóbevételhez juttatja az önkormányzatot. A beruházáshoz kapcsolódva az Avalon vállalta, hogy felújítja az önkormányzati területen lévő játszóteret és az erdei tornapályát, valamint kommunális helyiségekkel szereli fel a közelben lévő szabadstrandot. A szálloda nyilvános éttermét a műemlékként nyilvántartott, egykori lóistállóból alakítják ki, a parkolást mélygarázzsal oldják meg.

Michl József polgármester (Fidesz-KDNP) a beruházást bejelentő sajtótájékoztatón kijelentette, Tata a beruházás engedélyezéséhez szigorú környezetvédelmi és műemléki feltételeket támaszt. A képviselő-testületnek a hatástanulmányok megszületése és lakossági fórum után kell dönteni a szabályozási terv módosításáról, mely lehetővé teszi a szálloda megépítését.

Szólj hozzá!

Felhős napra számíthatunk

Maximum 28 fok lesz.

Edzőjük szerint kiváló fizikai állapotban vannak a Győr női kézilabdázói

Danyi Gábor "óriási csalódásnak" nevezte, hogy a BL négyes döntő idén elmarad.

Szerdán drágul a benzin

Hol van már a 300 forintos határ?

Eldőlt, ki lesz az FC Barcelona edzője a következő szezonban

Az elmúlt időben a sajtóhírek Setién menesztéséről szóltak.

Maradhat a tömegrendezvényekre vonatkozó tiltás?

Még ne tervezzünk a nyár végére.

Maruzsa Zoltán: ismét fel kell készülni a digitális oktatásra

A köznevelésért felelős államtitkár azt mondta, hogy ősszel normál munkarendben lehet elkezdeni az új tanévet.

Beton terelőtömbnek ütközött egy motoros Körmend és Egyházasrádóc között

A férfi egy balra ívelő kanyarban vesztette el járműve felett az uralmát.

van még itt cikk a témában:

LMP: azonnal emelni kell a nyugdíjakat!

Schmuck Erzsébet azt szorgalmazza, hogy a tizenharmadik havi nyugdíj jövőre esedékes egyheti részére szánt 77 milliárd forintot most azonnal kapják meg a nyugdíjasok.

Az LMP egyenlően osztaná szét a tizenharmadik havi nyugdíjra szánt keretet

A párt elképzelése szerint minden nyugdíjas egyformán kapna havi 40 ezer forintos nyugdíjemelést.