Fotók: Bonyhádi Zoltán

Lakótelepi miniarborétum lett a Derkovitson

BZ
2019. május 17. péntek, 13:57

Azt tudjuk, hogy a Derkovits-városrészen parkolók épültek és épülnek majd, de viszonylag kevés szó esik arról, amikor zöldül egy lakótelep. Nyilván kevésbé látványos, de a helyben lakóknak ez éppen olyan fontos történés.

 

Ma épp egy ilyen alkalomból látogattunk el a Bem József utca 21-23. közti területre, ahol a körzet képviselője, Horváth Soma mutatta be a körzet legújabb fejlesztését, egy kis parkot két lakótelepi társasház között.

 

 

A parknak egyelőre nincs neve, de első blikkre látványos a különbség a korábbi elhanyagolt területtel szemben.

 

A beruházás több mint 3 millió forintba került, ennek költségeit Horváth Soma (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt), a körzet képviselőjének, valamint Szuhai Viktornak (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) képviselői keretéből valósították meg.

 

 

A sajtótájékoztatón Horváth Soma elmondta, valóságos miniarborétumot hoztak létre: 7 fát, 308 cserjét, 696 darab évelőnövényt ültettek a parkba, köztük babért, japán gyöngyvesszőt, orbáncfűt, kékszakállt, gyöngyvirágcserjét, rózsaloncot, gólyaorrot, varjúhájat és sásliliomot is.

 

A fentiek mellett 1000 négyzetméternyi területet füvesítettek, kikerült 5 új pad, több kuka, valamint többszáz négyzetméterre új kavicsos burkolat is került. Mindezt úgy oldották meg, hogy a meglévő öregebb fák is megmaradhattak.

 

 

A kivitelezést a város saját cége, a Szompark végezte el.

 

A körzet képviselője azt is elmondta, az elmúlt négy és fél évben 6 közösségi tér újult meg, vagy bővült a Derkovitson, 4 játszótér újult meg, valamint a mostanival együtt két pihenőparkot is kialakítottak.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás