Hónapokkal a határidő előtt birtokba vehetik a derkovitsiak az új parkolójukat

BZ 2019-04-17 15:25:00
74 új parkoló könnyíti a Bem-Váci környékén élők napi gondjait.

Puskás Tivadar (Fidesz-KDNP) polgármester és Illés Károly (Fidesz-KDNP)  alpolgármester mellett László Győző (Éljen Szombathely) és Horváth Soma (Éljen Szombathely-MSZP-DK-Együtt) a két érintett körzet képviselői is megjelentek a mai sajtóbejáráson, ahol mindenki jól megnézhette, a Bem József utcai tízemeletesek épülő parkolóját. (Ez valójában a Váci Mihály utca 70. és a Kodály Zoltán utca között épül, de a toronyházak még a Bemhez tartoznak.)

Ritka látvány: városvezetők és ellenzékiek együtt, közösen

Ha valakinek nem volna tiszta, Puskás Tivadar egy mondattal megindokolta, miért épül a parkoló:

"Annyi az autó, hogy kinőttük a várost közlekedés és parkolási szempontból." Ebbe nehéz is lenne belekötni, tény.

Január 10-én indultak meg a földmunkák, mára ott art a dolog, hogy az augusztus 20-i határidő előtt jóval, már májusban megkezdődhet a műszaki átadás. A polgármester azt is elmondta, hogy módosítani kellett az eredeti terveken, mert a terület összes fáját ki kellett volna vágni, így most 20-at megmentettek. Azt a 15-öt, amit ki kellett vágni, pótolni fogják ugyanitt.

Az új parkoló 74 autó befogadására lesz alkalmas, ebből 2 rokkantparkoló lesz. Térköves beállók lesznek, amik közt aszfaltozott közlekedőutak futnak majd. 6 kandelábert telepítenek, 4 padot, 20 cserjét és 15 fát - utóbbiak közül már többet elültettek.

A beruházás 68 millió forint önkormányzati forrásból készül el.

A kivitelezőktől megtudtuk (és saját szemünkkel meggyőződtünk róla), a munka nagy része elkészült. Várhatóan a jövő héten az aszfaltburkolat is meglesz, egy kis tereprendezés és májusban megkezdődhet a műszaki átadás.

László Győző, a körzet képviselője elmondta, nagyon örül a parkoló létrejöttének, külön köszöni Horváth Somának, valamint a körzet előző képviselőjének (Czeglédy Csaba), akik kezdeményezték a parkoló megépítését. Szerinte az a 74 parkoló enyhíteni fogja a parkolási gondokat.

Ehhez Horváth Soma, a szomszédos körzet képviselője hozzátette, hogy a Váci 70. mögötti rész már az ő körzete, viszont innen is a Váci 63-65. előtti nagy parkolót használják a legtöbben. Ha ez a parkoló megépül, mindkét körzetben könnyebb lesz parkolni a környéken.

Jobbra a Váci 70., mögötte a szomszédos körzet

Elmondta azt is, hogy ez csak a kezdet, ugyanis a közgyűlési erőviszonyok átalakulása után a javaslatukra öt helyen megkezdődik új parkolók terveztetése, egy helyen pedig egy éven belül a kivitelezés is megvalósul.

A terveztetés azért fontos, mert egyrészt idő- és pénzigényes, másrészt jogerős építési engedéllyel rendelkező tervek nélkül nem lehet semmit építeni.

Rövidesen elkészülnek tehát a Bem utcai buszforduló, a Rohonci út 29-39. szalagház mögötti parkoló bővítésének, a Szürcsapó utca 26-nál (Rohonci-Szürcsapó kereszteződése) lévő parkoló bővítésének, valamint a Váci 41 mögötti játszótér és a transzformátorház közti terület, valamint a Szürcsapó 8-nál lévő terület tervei.

A Szürcsapó utca 22-nél pedig egy éven belül meg is épülhet az új parkoló.

Szólj hozzá!

Ismét meghívót küld a Szombathelyi Haladás vezetőségének a városi közgyűlés

Nyáron is meginvitálták őket, akkor nem jelent meg egyikük sem.

Januárig csak bérleteseknek lesz nyitva a győri Jókai parkolóház

A létesítménybe parkolójeggyel nem lehet behajtani.

Karácsony Gergelyt támogatja a Momentum a jövő évi főpolgármester-választáson

Budapest szabad és szabad is marad - mondta a Momentum elnök-frakcióvezetője, Gelencsér Ferenc.

Idős otthonban agitált a szombathelyi Fidesz önkormányzati képviselőjelöltje

A polgármester arra kérte a kormánypárti frakcióvezetőt, hogy a kampány idején is tartsák tiszteletben az íratlan szabályokat.

Százmillió forintnak kelhetett lába a győrsövényházi postán

Félszáz helyi lakos megtakarítása tűnhetett el az győrsövényházi postaszolgáltatáson belül.

Az önkormányzat fizette az elmúlt hónapokban megjelent Dézsi-plakátokat

Hónapok óta tart a jelenlegi polgármestert közpénzből reklámozó plakátkampány.

Elhunyt Bajomi Nagy György, az Örkény Színház művésze

2009 és 2020 között Szombathelyen játszott.

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

Ez azt jelenti, hogy ha a népszavazás sikeres lesz, akkor az emberek visszaszerezhetik a döntési jogot afelett, hogy mi történjen a lakókörnyezetükben.

Akkugyár a szomszédságban? Most itt a lehetőség, hogy ne!

Átengedte a Kúria az LMP népszavazási kérdését a kiemelt beruházási törvény visszavonásáról 

A győri állatkert tanzániai állatvédő programjait is támogatta a győri közgyűlés a Szívügyünk az állatvédelem-pályázat keretéből

Tavasszal Dézsi Csaba András és felesége is elkísérte Tanzániába az állatkert igazgatóját.

LMP: a települési klímavédelmet is támogassa a kormány

A politikus felhívta a figyelmet, hogy a közterületeket úgy kellene átalakítani, hogy minél kevesebb legyen a burkolt felületek aránya, és minél több árnyékot adó fa legyen.

Életfogytiglant kapott egy soproni férfit, aki megerőszakolta az unokahúgát

A vádlott erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette a tizennégy éves lányt, majd veréssel fenyegette meg, ezért a sértett nem mert beszélni senkinek a vele történtekről.

Közleményt adott ki a Haladás vezetősége, valóban nehéz helyzetben van a csapat

A klub vezetése a kialakult nehéz helyzet megoldásán dolgozik, és a munkavállalókkal – így a játékosokkal is - közvetlenül tart kapcsolatot - írják közleményükben.

Hosszú Katinka visszatér és megcélozza a hatodik olimpiáját

Első gyermeke augusztusi születését követően néhány héttel már elkezdte az edzéseket, jelenleg napi két-három órás tréningeket végez.