HIRDETÉS

Kép: Max Planck Molekuláris sejtbiológiai és Genetikai Intézet

Kukkolásra gerjedő családapa ölhette meg a Krétán holtan talált 60 éves tudósnőt

ugytudjuk.hu
2019. július 16. kedd, 10:40
A gyanúsítotthoz egy autóról levett DNS-minta alapján jutottak el a rendőrök.

Szexuális indíttatásból, egy kukkoló ölhette meg a görögországi Kréta szigetén egy világháborús bunkerban holtan talált 60 éves amerikai tudóst, Suzanne Eaton molekuláris biológust – értesültek görög hírportálok rendőrségi forrásból. Az információt hivatalosan még nem erősítették meg.

 

A görög rendőrség hétfőn közölte, hogy a gyilkosság ügyében letartóztattak egy 27 éves férfit. Egy helyi hírportál szerint a kétgyermekes családapa bevallotta, hogy kukkoló, és izgalomba jött, amikor meglátta a nőt. Más helyi hírforrások szerint a férfit mentálisan zavartnak ismerik a környezetében.

 

A Skai.gr internetes hírportál szerint a tettes előbb egy autóval elütötte az asszonyt, késsel megsebesítette, majd magával hurcolta a Hanía tengerparti város kikötője közelében található mesterséges barlangrendszerbe, amelyet a Krétát megszálló nácik fegyver- és lőszerraktárnak használtak a második világháborúban.

 

Az áldozat zsákvászonba csomagolt holttestét két helyi lakos találta meg barlangászkodás közben. A megtalálás helyéből a hatóságok arra következtettek, hogy helyismerettel rendelkező környékbeli lakos lehetett a tettes. Az orvosszakértői vizsgálat szerint Eaton halálát fojtogatás okozta.

 

A Németországban élő tudós egy szakmai találkozóra érkezett Krétára. Holttestét július 8-án találták meg, egy héttel rejtélyes eltűnése után, mintegy 10 kilométerre attól a helytől, ahol utoljára látták.

 

Suzanne Eaton hosszú évek óta a drezdai Max Planck Molekuláris Sejtbiológiai és Genetikai Intézetben vezetett egy kutatócsoportot, muslicákon tanulmányozták a sejtek egymás közti kommunikációját. Az intézet közleménye szerint Eaton szakterülete egyik vezető kutatója volt, megszállott futó és feketeöves taekwondós. (MTI)

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás