Fotó: Vágvölgyi Bálint

Közös megegyezéssel távozik a Szombathelyi Haladás ukrán védője

Vágvölgyi Bálint
2019. december 10. kedd, 15:51
Yuriy Habovda édesapja halála miatt úgy érezte, nem tudja segíteni a csapatot.

A Szombathelyi Haladás ukrán, de magyar útlevéllel is rendelkező jobb oldali védője, Yuriy Habovda a Gyirmót ellen játszotta utolsó bajnokiját a csapatban. Habovda családi okok – édesapja halála miatt – kérte a klubot, hogy közös megegyezéssel bontsák fel 2020. június 20-ig szóló szerződését. A védő összesen 30 NB I-es és 10 NB II-es meccsen játszott zöld-fehérben.

 

-Tudom, hogy néhányan nem kedveltek, de tudom azt is, hogy mások igen – mondta a játékos a klubhonlapnak. – Egy biztos: valamennyi meccsen mindent megtettem, ugyanis számomra a futball nem csak hobbi és nem csak a pénzről szól: ez az életem, számomra egy szent dolog. Máig kiráz például a hideg, ha az FTC elleni 1-0-s, felejthetetlen győzelmünkre gondolok. Köszönöm fantasztikus szurkolótáborunk buzdítását és azt kérem, hogy bármi is történjen, mindig maradjanak, tartsanak ki a végsőkig a Hali mellett. Mindenki azt szeretné, hogy jóra forduljanak a dolgok és újra hírnevéhez méltóan szerepeljen a csapat. Mindenkinek, aki bármilyen formában a klubhoz kötődött, nagy köszönetet szeretnék mondani az elmúlt másfél évért, de édesapám halála miatt családom számára ez egy nehéz időszak – most haza kell mennem Ukrajnába. Viszlát Szombathely, Viszlát Haladás!Hajrá, Hali!

 

Csapattársaitól így köszönt el a védő: "Köszönetet mondok nektek srácok az együtt eltöltött időért,sok sikert és egészséget kívánok mindannyiótoknak és a családtagjaitoknak,mert ez a legfontosabb,elsősorban legyetek jó emberek,élvezzétek és becsüljétek az élet minden egyes napját! Bízom és reménykedem abban,hogy a klubnál minden jóra fordul és a Haladás hamarosan újra visszanyeri régi dicsőségét!"

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás