Kinek jó a győri vásárcsarnok új nyitvatartása?

Pintér Bence 2020-02-14 12:22:00
Keddtől szombatig csak kettőig lesz nyitva a vásárcsarnok – a megoldás nem csak a délutáni vásárlóknak nem az igazi, de az üzletek egy részének sem.

Mint arról hírt adtunk, rövidül a győri vásárcsarnok nyitvatartása: az ősszel átadott, felújított épületben kedd és szombat között hattól kettőig, vasárnap pedig hattól tizenegyig lehet vásárolni. Az üzemeltető Győr-Szol szerint az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján, az őstermelőkkel, kereskedőkkel, büfésekkel egyeztetve hozták meg a döntést.

A piacra járás nyilván nem kifejezetten esti műfaj, ettől függetlenül nem mindenki elégedett a döntéssel,

hiszen az új nyitvatartás tulajdonképpen bebetonozza, hogy hétköznap csak az tud a piacon vásárolni, aki az adott időben nem dolgozik, ez pedig első sorban például a nyugdíjasokat jelenti. Igaz emellett az is, hogy délutánonként már gyakran üres sorok fogadták a vásárlókat.

Az ügyben megkerestük Balla Jenő civil önkormányzati képviselőt, aki egyben a győri Kofaszövetség vezetője is. Balla szerint olyan megoldást kéne találni, amelyben minden üzlet addig tarthat nyitva, ameddig akar, hiszen nyilván eltérnek az ügyben a különféle üzletek, őstermelők és büfések érdekei – van akinek a kötelező hosszabb nyitvatartás okozott gondot, de van olyan is, akinek bevételkiesést fog hozni az új rendszer, és így nehezebb lesz kigazdálkodni a magasabb bérleti díjat.

Balla szerint a jó irány emelett az lenne, ha visszacsábítani próbálnák az embereket a vásárcsarnokba szem előtt tartva azt, hogy manapság megváltoztak a vásárlói szokások.

A képviselő szerint például jó ötlet lenne különféle szolgáltatásokat telepíteni a csarnok területére, például gyógyszertárat, postát, de akár a Győr-Szolnak is lehetne itt egy ügyfélszolgálata. Emellett fontosnak tartja, hogy a marketingmunkát is el kéne végezni, tehát hirdetni kéne a győrieknek azt, hogy miért is érdemes a vásárcsarnokban vásárolni: például a szintén a Győr-Szol által kezelt önkormányzati médiumokban és városi hirdetőfelületeken.

Szólj hozzá!

Hialuronsavas feltöltésed újra átgondolhatod a töltőanyag kioldásával

Az orvos-esztétikai kezelések között igen népszerű a hialuronsavas töltés, mely nemcsak az ajkak, hanem az arc más területein is alkalmazható. A beavatkozást követően előfordulhat azonban, hogy valaki nem elégedett az eredménnyel vagy más formára váltana.

Vitézy: A Déli Körvasút építésének meghiúsítása Budapest európai lemaradását hozza magával

A főpolgármester-jelölt szerint Karácsony megint a párt politikának akar megfelelni, nem pedig a budapestieknek.

Egy igazi cukiság, a harlekin tacskó nyomában

Vannak olyan emberek, akik szerint a kutya minimum egy németjuhász méreténél kezdődik, a kistestű egyedeket pedig “haszontalan ölebnek” tartják. És van az emberek másik csoportja, aki szerint az apró termetű kutyusok nagyon cukik és ölelnivalóak. 

Vandálok tüntették el az éj leple alatt Szombathely város címerét

Ilyen még nem volt! Gyűlölet-cunami árad a városi útfelújításokra.

Hogyan válassz ajándékcsomagot egy férfinak?

Az ajándékozás komoly fejtörés és idegeskedés lehet, amennyiben az utolsó pillanatra hagyjuk, legyen szó karácsonyról vagy más alkalomról, születésnapról, évfordulóról, közeli és távoli ismerősnek, üzleti partnernek. 

 Dean Bombac nyártól Győri ETOban folytatja

A következő szezonban a férfi csapat is az élvonalban játszik már.

Magánoikrat-hamisítás miatt nyomoznak a Győr-Szol által felvásárolni kívánt cég ügyében

Már gyanúsított is van a Memento temetkezési cégnek a győri önkormányzati vagyonkezelő által tervezett megvásárlása miatt zajló nyomozásban.

Befejeződött a jáki templom helyreállítása

2018 óta a jáki templom helyreállítására több mint 2 milliárd forint kormányzati támogatást kapott a Szombathelyi Egyházmegye.

Hogyan előzhető meg a szívférgesség?

A szívférgességet (Dirofilaria immitis) a fertőzött szúnyogok terjesztik, így ha kedvencünket épp egy parazitát hordozó vérszívó csípi meg, sajnos máris átkerülnek a véráramába. A kifejlett férgek pedig a szív- és tüdőerekben súlyos károkat okozva az állat életét is veszélybe sodorják. A legfontosabb tehát a megelőzés, az alábbiakban erről írunk.

Tizennégy év fegyházra ítélt a Szombathelyi Törvényszék egy hajléktalan társait felgyújtó férfit

A férfi 2022. augusztus 15-én egy szombathelyi parkolóban öngyújtóval meggyújtotta a társa lábán lévő gézkötést, amely lángra kapott, és a sértett ruházatára is átterjedt.

Hasznos tanácsok a tavaszi rendrakáshoz

Most már hivatalosan is itt a tavasz, így eljött az ideje az otthonod rendbetételének. Mielőtt azonban belevágnál a takarításba, fókuszálj a rendrakásra, hogy megkönnyítsd a saját dolgodat! Hiszen, mint ahogy a mondás is tartja, rend a lelke mindennek!

Hende Csaba: Aki nem dolgozik ne is egyék!

A Törvényalkotási Bizottság elnöke a családi pótlék emelésének javaslatára nyilvánult meg így.

600 millió forintot fordítanak az Élhető Répcelak projektre

A pénzt a közlekedés és infrastruktúra fejlesztésére fordítják.

Kell-e tudnia egy rendezvényszervezőnek angolul?

Manapság szinte minden munkakörben elvárt az idegennyelv-tudás. Leginkább az angol az, amelyet preferálnak a munkaadók, így jó, ha értünk ezen a nyelven. Különösen fontos ez olyan munkakörökben, ahol gyakori a kommunikáció – így a rendezvényszervezés esetében is.

Kulturális együttműködést kötött Írország magyarországi nagykövetsége, Szombathely és a Leopold Bloom Alapítvány

"Szombathely nagyon hálás James Joyce-nak azért, hogy az Ulyssest megalkotta, és ezzel feltette Szombathelyt a világirodalom könyvesszekrényére" - fogalmazott Horváth Soma, szombathelyi alpolgármester.

Az egri kötődésű Tisza Párt színeiben indulna Magyar Péter az uniós választáson

Volt egri fideszes önkormányzati képviselő alapította a pártot.

Ma megjelenik egy üstökös is a fejünk felett

Meg még egyéb csillagászati nyalánkságok is