Kinek jó a győri vásárcsarnok új nyitvatartása?

Pintér Bence 2020-02-14 12:22:00
Keddtől szombatig csak kettőig lesz nyitva a vásárcsarnok – a megoldás nem csak a délutáni vásárlóknak nem az igazi, de az üzletek egy részének sem.

Mint arról hírt adtunk, rövidül a győri vásárcsarnok nyitvatartása: az ősszel átadott, felújított épületben kedd és szombat között hattól kettőig, vasárnap pedig hattól tizenegyig lehet vásárolni. Az üzemeltető Győr-Szol szerint az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján, az őstermelőkkel, kereskedőkkel, büfésekkel egyeztetve hozták meg a döntést.

A piacra járás nyilván nem kifejezetten esti műfaj, ettől függetlenül nem mindenki elégedett a döntéssel,

hiszen az új nyitvatartás tulajdonképpen bebetonozza, hogy hétköznap csak az tud a piacon vásárolni, aki az adott időben nem dolgozik, ez pedig első sorban például a nyugdíjasokat jelenti. Igaz emellett az is, hogy délutánonként már gyakran üres sorok fogadták a vásárlókat.

Az ügyben megkerestük Balla Jenő civil önkormányzati képviselőt, aki egyben a győri Kofaszövetség vezetője is. Balla szerint olyan megoldást kéne találni, amelyben minden üzlet addig tarthat nyitva, ameddig akar, hiszen nyilván eltérnek az ügyben a különféle üzletek, őstermelők és büfések érdekei – van akinek a kötelező hosszabb nyitvatartás okozott gondot, de van olyan is, akinek bevételkiesést fog hozni az új rendszer, és így nehezebb lesz kigazdálkodni a magasabb bérleti díjat.

Balla szerint a jó irány emelett az lenne, ha visszacsábítani próbálnák az embereket a vásárcsarnokba szem előtt tartva azt, hogy manapság megváltoztak a vásárlói szokások.

A képviselő szerint például jó ötlet lenne különféle szolgáltatásokat telepíteni a csarnok területére, például gyógyszertárat, postát, de akár a Győr-Szolnak is lehetne itt egy ügyfélszolgálata. Emellett fontosnak tartja, hogy a marketingmunkát is el kéne végezni, tehát hirdetni kéne a győrieknek azt, hogy miért is érdemes a vásárcsarnokban vásárolni: például a szintén a Győr-Szol által kezelt önkormányzati médiumokban és városi hirdetőfelületeken.

Szólj hozzá!

Sorsoltunk: ma is lett 'nap kommentje' díj

Reméljük Nektek is tetszik ez a rovat!

Most Te is tehetsz a madarainkért!

Az első fagyok beköszöntével megkezdődött a 131. országos énekesmadár-etetési szezon, amely 1890 óta vonja be Magyarország lakosságát a madáretetésbe.

Figyelem, holnaptól él a vásárlási idősáv, ezekre az üzletekre figyeljen!

Ezúttal nem vártak éjjelig a rendelet nyilvánosságra hozatalával, így nem kell ébren maradniuk azoknak sem, akik fel akarnak készülni a holnaptól érvényes legújabb járványügyi szabályokra.

Mutatjuk, melyik magyar filmet nevezzük a jövő évi Oscarra

Horváth Lili szerelmesfilmje lett a befutó.

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Megszületett Mirabella, Eliot és Kende

Szombathelyi anyakönyvi hírek.

Leváltották az Index főszerkesztőjét

Fontos változások történnek a szerkesztőségben.

Visszaszorítaná a kormány a készpénzhasználatot

Holnap döntenek az újabb tehercsökkentésekről.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.

Takátsné Tenki Mária: Bízom benne, hogy az önkormányzatok nem lehetetlenülnek el az esetleges megszorítások miatt

A szombathelyi fideszes önkormányzati képviselő szerint is képtelenség parkolni a belvárosban.

LMP: az önkormányzatok bedőlnének az adóbevételeik nélkül

Számos polgármester szerint a teljes önkormányzati rendszer bedőlne, ha részben vagy egészében elvonnák tőlük az adóbevételeiket - mondta az LMP frakcióvezetője hétfőn sajtótájékoztatón. Keresztes László Lóránt hangsúlyozta: pártja mindent megtesz ennek megakadályozásáért, ezért az LMP országgyűlési határozati javaslatot nyújt be az önkormányzatok érdekében.

Tömeges, célzott tesztelésről beszélt Orbán

A tömeges, célzott koronavírus-tesztelés megindítását, valamint az iskolák működésének megvédését nevezte a hét nagy védekezési akciójának Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs hétfő reggeli ülése után a Facebook-oldalán közzétett videóban.

van még itt cikk a témában:

Felállították Győr karácsonyfáját

Egy téti házaspár ajánlotta fel a városnak.

Ezért csatolja be mindenki a biztonsági övet!

Itt az elrettentő ellenpélda: ennek hiányában meghalt a kocsi utasa.