Megkurtítják a győri vásárcsarnok nyitvatartását

Pintér Bence
2020. február 12. szerda, 13:24
Keddtől szombatig csak reggel hat és délután kettő között lesz nyitva a győri vásárcsarnok.

Február 15-től változik az ősszel átadott, megújított győri vásárcsarnok nyitvatartása – derült ki a Győr+ híradójából.

 

A csarnok keddtől szombatig 6 és 14, vasárnap 6 és 11 óra között lesz nyitva, hétfő pedig továbbra is szünnap lesz. Ez azt jelenti, hogy a nyitvatartás keddtől szombatig rövidülni fog,

 

hiszen eddig kedden, csütörtökön és szombaton délután háromig, szerdán és pénteken délután ötig volt nyitva a csarnok. Vasárnap korábban is 6 és 11 között volt nyitva az épület.

 

Nagy Csaba, a Győr-Szol Zrt. kommunikációs menedzsere szerint folyamatosan egyeztettek a csarnokban értékesítő őstermelőkkel, kereskedőkkel, büfésekkel, és figyelembe vestték a vásárlói szokások alakulását. „Az elmúlt három hónap tapasztalatai azt mutatják, hogy ez a megújított nyitvatartás látszik a megfelelőnek” – mondta Nagy a Győr+ videóján.

 

A tervezetthez képest kétszeres áron megújított csarnokkal kapcsolatban korábban Balla Jenő civil önkormányzati képviselővel beszélgettünk, aki érdekvédelmi szövetséget alapított piacosoknak. Akkori körképünkből is kiderült, hogy a nyitvatartás kérdése okozhat surlódásokat, mivel eltérnek a csarnokban működő üzletek érdekei.

 

A képviselővel akkor arról is beszéltünk, hogy alapvető cél, hogy visszataláljanak a győriek a diszkontokból, nagyáruházakból a piacra, tehát például a sokaknak munka után esedékes bevásárlást is el lehessen itt intézni – ez az új nyitvatartással biztos nem fog megvalósulni, igaz azonban, hogy a késő délutáni órákban gyakran üres csarnok fogadta a piacra látogatókat.

 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás