HIRDETÉS

Fotó: Facebook/Joskar-Ola lakótelep

Kiderült, mi okozza a titokzatos éjszakai zajt, amitől hetek óta nem alszanak a Joskar-Olai lakók

ugytudjuk.hu
2019. július 25. csütörtök, 17:45
Már ki vannak a környékbeliek az idegőrlő hangzavartól.

Az elmúlt egy-két hónapban több bejelentés is érkezett a Joskar-Ola lakótelep képviselőjéhez, Kelemen Krisztiánhoz azzal kapcsolatban, hogy a telep vasúti síneknél lévő része felől éjszakánként elviselhetetlen zajok keserítik meg a lakosok életét. Elmondásuk szerint olyan, mintha láncfűrésszel fát fűrészelnének folyamatos kalapálás mellett. 

 

A probléma már a hatóságokig is eljutott, el is kezdtek vizsgálódni az ügyben. A Joskar-Ola lakótelep akkori Facebook-posztja szerint amennyiben a zaj továbbra sem szűnik meg, abban az esetben az előidézője komoly szakhatósági eljárásra számíthat az ügyben. Ezután a zajok rövid időre megszűntek, ám tényleg csak pár napról volt szó. A lakótelep oldalán csütörtök hajnalban megjelent újabb poszt szerint végül sikerült kideríteni, honnan is ered az idegőrlő hangzavar:

 

"A vasúton négy munkás dolgozik a síneken a garázssorok magasságában, ahol motorfűrészt is használnak, de megy az ásás, csákányozás is. A motorfűrésztől zeng az egész Mikes Kelemen utca. Kelemen Krisztián, önkormányzati képviselőnk közbenjárását kértük a probléma megoldása érdekében." - írják.

 

Motorfűrész hangjától zeng az egész utca éjszakánként

Kiderítettük, hogy mi zavarhatja a lakók éjszakai nyugalmát, honnan származik az éjszakai kalapálás és láncfűrés zaja: a vasúton négy munkás dolgozik a...

 

Hogy miért pont az éjszaka kellős közepén munkálkodnak és mit építhetnek, szerelhetnek hónapokon át, az egyelőre rejtély, de amint megtudjuk, beszámolunk róla.
 

comments powered by Disqus
Van még itt cikk a témában:
Twitter megosztás Google+ megosztás