Két szombathelyi kötődésű magyartanár szerzett dalt a Bájoló kreatív legújabb adásában

Varga Mátyás 2020-05-13 14:20:00
Ezúttal Varga Richárd és Varga Bence volt a könyvtár online műsorának vendége.

Harmadik adásához érkezett a Bájoló kreatív, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár online műsora, amiben Vas megyei kötődésű szövegírók és dalszerző énekesek vesznek részt, akik egymástól függetlenül, a másik fél ismerete nélkül dolgoznak egy dalon. Bármilyen meglepő, de a műsort nem csak a karantén hívta életre, hanem főleg az, hogy a rendezvényeken bemutatott előadók és a közönség soraiból is jelezték páran, hogy érdekes lenne, ha két fiatal közösen tudna dolgozni. Hasonlóan az előző videóhoz ezúttal is két énekes és dalszerző dolgozott együtt. 

Varga Richárd a szombathelyi egyetem korábbi tanulója volt, jelenleg magyar-történelem és dráma tagozatos tanárként dolgozik. A Bájolóban már többször találkozhatott vele a közönség, 2014-ben mutatkozott be, majd szintén ebben az évben jelent meg első önálló albuma 101 címmel. 2016-ban barátaival megalapította az alternatív, poszt-rock, dark wave-punk zenét játszó Godot Workshop zenekart. Ricsi szövegei a magyar alternatív zenékből, a slam poetryből, az 1980-as évek végi magyar undergroundból, filmekből, képzőművészeti alkotásokból és a világirodalom verseiből táplálkoznak. Ricsit ismerem talán a műsorban feltűnt zenészek közül a legrégebb ideje. Nem csak a dalai, hanem a slam poetry szövegei is szorosan kötődnek az irodalomhoz és pontosan ezért jó ideig el lehet rágódni rajtuk, hogy pontosan mit is akart kifejezni egy-egy szóval.

Bájoló kreatív - Varga Richárd, Varga Bence

Harmadik adásához érkezett a Bájoló kreatív, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár online műsora, amelyben Vas megyei kötődésű fiatal szövegírók és dalsze...

Varga Bencét, a Zaporozsec zenekar énekes-gitáros-dalszerzőjét sokan ismerhetik. Bence is civilben tanárként dolgozik, ugyanis a szentgotthárdi Vörösmarty Mihály Gimnázium magyar és angol szakos tanára. Ő 2015-ben volt a Bájoló vendége. Az irodalom szeretetének köszönhetően a zenekar dalaiban a fülbemászó dallamok és szövegek mellett a költészet is felfedezhető. Dalaikat rendszeresen játssza a Petőfi Rádió, az országos ismertségüket leginkább pedig a Nagy-Szín-Pad! elnevezésű tehetségkutatónak köszönhetik. Bence esetében annyi változás történt, hogy ő egy sor alapján választott magának megzenésítendő dalszöveget. A Ricsi által írt szöveg pedig általa elnyerte azt a formát, amit eredetileg szántak neki. De erről ti is meggyőződhettek az alábbi videóban. 

Szólj hozzá!

Megválasztotta köztársasági elnökké Sulyok Tamást a parlament

A szavazás előtt a DK, a Momentum, az MSZP, a Jobbik és a Párbeszéd képviselői kivonultak az ülésteremből.

Elfogadta a parlament Novák Katalin lemondását

Jelenleg Kövér László látja el az államfői feladatokat.

Az Éljen Szombathely is Horváth lemondását követeli

Önmagában is felháborító, hogy egy ilyen cselekmény miatt elítélt bűnöző magát mentegető írásának egy önkormányzati képviselő teret ad - írják közleményükben.

A rozáceás bőr ápolása – hasznos tippek, javasolt kozmetikumok

Kipirosodott, égő arc, kínzó viszketés – bizonyára már hallottál róla, de ha jó ideje küszködsz is vele, ez a cikk segíthet néhány hasznos tipp által. 

Megrongálták a Radnóti-szobrot Pannonhalmán

Felfesztítették a rácsot, letörték a szobor fejét.

Ezért:

Pökhendi választ adott Horváth Gábor fideszes szombathelyi képviselő arra a kérdésünkre, hogy miért tűnt el Facebook-oldaláról a K. Endre ártatlanságát bizonygató bejegyzés.

Sorcsere: hét körzetben is új arcot indít a győri Fidesz

Radnóti, Sik, Hajszán, Takács, Rózsavölgyi a távozók között. Szakács István ennek örömére azt írta:„bevált csapaton nem szabad változtatni”.

A Győr-Szol igazgatója szerint nincs nyomozás ellenük, Hajtó viszont kirakott egy dokumentumot, ami szerint igen

Folytatódik a városüzemeltető cég és a volt fideszes képviselő közötti adok-kapok.

Gázolás történt Szombathelyen a Jókai Mór utcában

A gyalogátkelőn ütöttek el egy járókelőt.

Interjút ígért az Ugytudjuk.hu-nak Lenkai Nóra, majd lemondta azt

Egyelőre új időpontot sem adott, amikor feltehetnénk kérdéseinket.

Megfejtették a bálnák énekének titkát

Most már biztos, hogy a hajók megzavarják a cetek kommunikációját.